Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zpětný klapky na snížení hladiny vody v bazénu?zajímavé.

Filtrace od Trávníčka stojí za prd,vlastně skoro vše.

Chemii jednu z nejlepších?Tablety jsou z číny,necháváte si dělat ty nejlevnější,tekutá chemie-to tu nehodlám rozebírat,vím své co u vás děje.

Savo do bazénu?Proč ne,jen je třeba vědet kolik a bazén je jak křišťál,spolu s kontrolou Ph a trochou vločkovače.

Odesláno

No, a nějaké doporučení na jinou filtraci pro cca 18m3 bazén a solární ohřev 3m vysoko na střeše pergoly? Ideálně ne za balík, bude se to válet volně bez dozoru v zahrádkářské kolonii, tak aby nebyla za 20tis...

Odesláno

Rocada-nevim nic o tom ze by tablety byly t ciny....vyrabi s v nasi firme v choceradech jako vsechna chemie.zpetny ventil se dava proto aby voda zustala v hadicich a byl cely system pod vodou.....dal nehodlam zde rozebirat...myslel jsem ze je to tady o poradach a ne kritice firem a zbozi

Oddie tu filtraci 144 muzes vzit je na 25kubiku vody tusim....tam ta crystal ta mensi by nestihala myslim ze je na max na 15kubiku ... a solar teeba 3.6m ale zalezi jak daleko bude od cerpadla a bazenu...

Odesláno

Savo je naredeny chloran sodný?pochopil jsem to správně?takže je lepší koupit chloran sodný?

Chlornan sodný,modrou skalici a tu kyselinu se ženu normálně v drogerii?

Odesláno

Tak linku na výrobu table v čr jsem ještě neviděl.Chodí vám lepenkové válce s tabletama a plníte si je maximálně do pixel.

Tekutá chemie vám chodí v IBC kontíkách a max si ji sami stáčíte.A o Vašich koncentracích vím dost.

Chlornan nelze koupit v drogerii.Savo je 3 ×ředěny chlornan.kyselinu bežně koupíš v drogerce.buď HCl nebo H2SO4 AKU.Opatrně s dávkováním.

Odesláno

N solární ohřev doporučuju PE trubku stočit do cívky,přichytit na rám a honit vodu přes to.Za pár korun a užitek super.

Já to mám na střeše takto,ale 400 metrů 3/4" a honím to oběhovkou přes výmeník.Když to dobře pere od slunce okruh má cca 80°C.Reálně v bazénu tak +4-5°C.

Odesláno

S PE trubkou počítám, to už jsem si dohledal, nějakých 22,-/metr, to je pěkné, už s jen spočítat, kolik tam namotat. 

Ad chemie, tablety nehodlám kupovat vůbec, tekutou dle potřeby jednotlivé chemické látky, ne předražené přebalení s nápisy pro kavky. Na to je ale času víc než dost.

Co tedy ta filtrace? Do 5tis vypadá zatím nejlíp ten Mountfield, alternativa Marimex ProStar 4 má spoustu negativních recenzí, nadávky na cenu dílů a vypadá to, že nedá ani výtlak 3m a ten solár na střeše, BestWay dtto, nic dalšího použitelného jsem nenašel.

Odesláno

S PE trubkou počítám, to už jsem si dohledal, nějakých 22,-/metr, to je pěkné, už s jen spočítat, kolik tam namotat. 

Ad chemie, tablety nehodlám kupovat vůbec, tekutou dle potřeby jednotlivé chemické látky, ne předražené přebalení s nápisy pro kavky. Na to je ale času víc než dost.

Co tedy ta filtrace? Do 5tis vypadá zatím nejlíp ten Mountfield, alternativa Marimex ProStar 4 má spoustu negativních recenzí, nadávky na cenu dílů a vypadá to, že nedá ani výtlak 3m a ten solár na střeše, BestWay dtto, nic dalšího použitelného jsem nenašel.

Co tam chceš  míchat?

http://www.peugeot-club.com/topic/92824-bazenovy-koutek(uprava-vody-/page-7

Jedu sezonu na tablety od maminy z práce a v poho,cena cca +- 300 pixla vydrží na sezonu.

Odesláno

No jestli Oddiemu nejde o co jde i třeba mě a to je obsah isokyanidu v těch tabletách.

Navíc kyselina solná je za hubičku v drogerii, a chlorňan sodný se dá také koupit zcela legálně, jen to není běžná drogérie ale specializovaný obchod s chemikáliemi

Odesláno

Taky to téhle rok zkusum chlornan sodný,skalice a kyselina..jak píše Punkac jde spis o to svinstvo kyselinu isokyonisau.... co v tabletách je..

Uvidíme jestli se mi podaří udržet čistou vodu než to vychytam....

Odesláno

Tak jsem dneska důkladně přeměřil rozvržení zahrádky, a ten 4,6m bazén mi tam nakonec moc nepasuje, v nejhorším by tam nakopat šel, ale trochu koketuju s myšlenkou, že by stačil menší... Mám u Mountfieldu objednané a zaplacené Azuro 401 (4,6m průměr, 1,07 hloubka), hodilo by se tam spíš Azuro 400 (3,6m a 1,07). Co myslíte, budou svolní k předělání objednávky? Nebo bych mohl vzít oba, v sezóně se určitě snadno prodá :D Na ten menší navíc stačí ta menší filtrace, a solár nakonec nebudu dávat na střechu, ale přijde za bazén sousedovi na plot.

Odesláno

No a ten větší prostě vyklopíš u nás na vsi.... teda samozřejmě bych to taky musel napřed změřit.... :roker

Odesláno

Musím to ještě vyšpekulovat. Ono zase větší je větší :) Hlavně se mi zejtra tam moc nechce lézt něco řešit, ale zejtra zase končí ta nějaká jejich "akce", tak kdo ví, co za ceny bude potom a kdy zase jakou "akci" vymyslí. I k tomuhle ještě musím dokoupit filtraci, fólii pod, krycí plachtu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...