rocada Odesláno 3. únor 2016 Autor Odesláno 3. únor 2016 Zpětný klapky na snížení hladiny vody v bazénu?zajímavé. Filtrace od Trávníčka stojí za prd,vlastně skoro vše. Chemii jednu z nejlepších?Tablety jsou z číny,necháváte si dělat ty nejlevnější,tekutá chemie-to tu nehodlám rozebírat,vím své co u vás děje. Savo do bazénu?Proč ne,jen je třeba vědet kolik a bazén je jak křišťál,spolu s kontrolou Ph a trochou vločkovače. Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 No, a nějaké doporučení na jinou filtraci pro cca 18m3 bazén a solární ohřev 3m vysoko na střeše pergoly? Ideálně ne za balík, bude se to válet volně bez dozoru v zahrádkářské kolonii, tak aby nebyla za 20tis... Citovat
vasekwalenta Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 Rocada-nevim nic o tom ze by tablety byly t ciny....vyrabi s v nasi firme v choceradech jako vsechna chemie.zpetny ventil se dava proto aby voda zustala v hadicich a byl cely system pod vodou.....dal nehodlam zde rozebirat...myslel jsem ze je to tady o poradach a ne kritice firem a zbozi Oddie tu filtraci 144 muzes vzit je na 25kubiku vody tusim....tam ta crystal ta mensi by nestihala myslim ze je na max na 15kubiku ... a solar teeba 3.6m ale zalezi jak daleko bude od cerpadla a bazenu... Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 Savo je naredeny chloran sodný?pochopil jsem to správně?takže je lepší koupit chloran sodný? Chlornan sodný,modrou skalici a tu kyselinu se ženu normálně v drogerii? Citovat
rocada Odesláno 3. únor 2016 Autor Odesláno 3. únor 2016 Tak linku na výrobu table v čr jsem ještě neviděl.Chodí vám lepenkové válce s tabletama a plníte si je maximálně do pixel. Tekutá chemie vám chodí v IBC kontíkách a max si ji sami stáčíte.A o Vašich koncentracích vím dost. Chlornan nelze koupit v drogerii.Savo je 3 ×ředěny chlornan.kyselinu bežně koupíš v drogerce.buď HCl nebo H2SO4 AKU.Opatrně s dávkováním. Citovat
rocada Odesláno 3. únor 2016 Autor Odesláno 3. únor 2016 N solární ohřev doporučuju PE trubku stočit do cívky,přichytit na rám a honit vodu přes to.Za pár korun a užitek super. Já to mám na střeše takto,ale 400 metrů 3/4" a honím to oběhovkou přes výmeník.Když to dobře pere od slunce okruh má cca 80°C.Reálně v bazénu tak +4-5°C. Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 S PE trubkou počítám, to už jsem si dohledal, nějakých 22,-/metr, to je pěkné, už s jen spočítat, kolik tam namotat. Ad chemie, tablety nehodlám kupovat vůbec, tekutou dle potřeby jednotlivé chemické látky, ne předražené přebalení s nápisy pro kavky. Na to je ale času víc než dost. Co tedy ta filtrace? Do 5tis vypadá zatím nejlíp ten Mountfield, alternativa Marimex ProStar 4 má spoustu negativních recenzí, nadávky na cenu dílů a vypadá to, že nedá ani výtlak 3m a ten solár na střeše, BestWay dtto, nic dalšího použitelného jsem nenašel. Citovat
oddie Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 Nemusí být, viz test http://www.itest.cz/zahradni-technika/piskove-filtrace/ Citovat
vasekwalenta Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 nemel by to byt problem ...znamy to ma cca 4m a v pohode... Citovat
Milan+ Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 S PE trubkou počítám, to už jsem si dohledal, nějakých 22,-/metr, to je pěkné, už s jen spočítat, kolik tam namotat. Ad chemie, tablety nehodlám kupovat vůbec, tekutou dle potřeby jednotlivé chemické látky, ne předražené přebalení s nápisy pro kavky. Na to je ale času víc než dost. Co tedy ta filtrace? Do 5tis vypadá zatím nejlíp ten Mountfield, alternativa Marimex ProStar 4 má spoustu negativních recenzí, nadávky na cenu dílů a vypadá to, že nedá ani výtlak 3m a ten solár na střeše, BestWay dtto, nic dalšího použitelného jsem nenašel. Co tam chceš míchat? http://www.peugeot-club.com/topic/92824-bazenovy-koutek(uprava-vody-/page-7 Jedu sezonu na tablety od maminy z práce a v poho,cena cca +- 300 pixla vydrží na sezonu. Citovat
punkac Odesláno 5. únor 2016 Odesláno 5. únor 2016 No jestli Oddiemu nejde o co jde i třeba mě a to je obsah isokyanidu v těch tabletách. Navíc kyselina solná je za hubičku v drogerii, a chlorňan sodný se dá také koupit zcela legálně, jen to není běžná drogérie ale specializovaný obchod s chemikáliemi Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. únor 2016 Odesláno 5. únor 2016 Taky to téhle rok zkusum chlornan sodný,skalice a kyselina..jak píše Punkac jde spis o to svinstvo kyselinu isokyonisau.... co v tabletách je.. Uvidíme jestli se mi podaří udržet čistou vodu než to vychytam.... Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 Tak jsem dneska důkladně přeměřil rozvržení zahrádky, a ten 4,6m bazén mi tam nakonec moc nepasuje, v nejhorším by tam nakopat šel, ale trochu koketuju s myšlenkou, že by stačil menší... Mám u Mountfieldu objednané a zaplacené Azuro 401 (4,6m průměr, 1,07 hloubka), hodilo by se tam spíš Azuro 400 (3,6m a 1,07). Co myslíte, budou svolní k předělání objednávky? Nebo bych mohl vzít oba, v sezóně se určitě snadno prodá Na ten menší navíc stačí ta menší filtrace, a solár nakonec nebudu dávat na střechu, ale přijde za bazén sousedovi na plot. Citovat
Hafity Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 No a ten větší prostě vyklopíš u nás na vsi.... teda samozřejmě bych to taky musel napřed změřit.... Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 Musím to ještě vyšpekulovat. Ono zase větší je větší Hlavně se mi zejtra tam moc nechce lézt něco řešit, ale zejtra zase končí ta nějaká jejich "akce", tak kdo ví, co za ceny bude potom a kdy zase jakou "akci" vymyslí. I k tomuhle ještě musím dokoupit filtraci, fólii pod, krycí plachtu... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 ke me se 4,6 vleze - jako dar by nebyl spatnejjen doufam ze to dovezou necim s cim vjedou do dvora Citovat
oddie Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 To si dovezeš sám smotaný, je to z konzervového plechu a skládacího prstýnku... A dovnitř se strčí folie. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. únor 2016 Odesláno 6. únor 2016 ja myslel ze nejakej ten lamino prefabrikatna modely sem nekoukal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.