Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otravné reklamy na klubu aneb vlákno o hospodaření

Recommended Posts

Odesláno

To je panečku téma :)

Možností je hafo. Podle mě se čeká na nához nových stránek, kde bude info pro nové členy seřazeno na jedné straně.

Zároveň tam můžeme vytvořit formulář, dárkový poukaz - členství v Peugeot Clubu na rok pro: ....

Moje nápady:

Další varianta je vymyslet například členství bez kartičky - za polovinu, jen 1x na rok, bez možnosti prodloužení. Bral bych to na vyzkoušení, jaký to je být členem, mít přístup do sekce Club a podobně. :) Jedinou výhodu k tomuto členství bych dal slevu na srazy a přístup na webu tam kam mohou řádní členové, bez hlasovacího práva :)

Nový členové na srazech: Pokud se někdo stane novám členem na sraze, pořádaným klubem a zaplatí rovnou pokladníkovi, nemá to za 400, ale za 250 Kč. (dojel na sraz, zaplatil za něj, dejme mu to za tuhle cenu.)

Nový členové ze soc.siti: využijme potenciálu. vytvoří se soutěž, posilejte fotografie ze srazu, na email soutez@peugeot-club.com - vsechny zverejnime na Facebooku v jednom fotoalbu, ta co bude mit nejvice sdileni vyhraje cenu - sleva na clenstvi v klubu na 2 roky za 400 Kc. Dáme sice rok zadarmo, ale na druhou stranu bude o klubu vedet dalsich XY lidí.

Asi stačí ne? :)

Odesláno

Databáze něco generuje, tohle hlásí, je to po měsících - asi tyto statistiky znáš ze svého působení:

Měsíc 1 - 641

Měsíc 2 - 679

Měsíc 3 - 960

Je to letošní rok a je to nazvané \"Počet aktivních členů za rok\". Odkud to bere data, nevím. Na to by odpověděl ChouLu.

Odesláno

MilanF1 : dik. Tak jsem se s tou tisicovkou moc neseknul :-)

Predpokladam ze to bere prihlaseni do fora, ale nezkoumal jsem to nikdy detailne.

Berkoff: Darkovy formular je zajimavy ;)

Zlevnene clenstvi bez karticky, beze slev zni take zajimave, nicmene by to znamenalo zmenu stanov.

Odesláno

Moment, tady se to zvrhlo v něco uplně jiného a s tím upraveným nadpisem já nemám nic společného, na hospodaření jsem se vůbec neptal. :o To jen tak pro inforamci. :xvul

Odesláno
ad 2 - ok, ted jeste ta podstatna otazka kdo to zaplati :)

Docela by me zajimalo kolik % lidi ma kartu jen proto ze potrebovali koupit krabici dilu...

ad 4 - co se zkouselo tu mas vypsane vyse...

Kdo to zaplatí? To je podobně zavádějící otázka jako kolik se vybere když se sníží daně, na to je dokonce vzorec ... \"kupodivu\" se vybere víc, jinak bych to přece nenavrhoval. O možné podpoře klubu nad rámec formou daru nebo odstupňování členství není třeba taky spekulovat obojí je jednoduché a bude fungovat.

4. na to aby se dalo něco dát dohromady tak nestačí plácat od klávesnice, ale musí se vzít opravdu reálně akce, k nim časy a statistiky registrací ... tohle se přece nedá dělat od stolu... teda dá ale pak to nikam nevede.

Odesláno
Úpravu nadpisu jsem udělal já, aby bylo na první pohled jasné, co v tomto vláknu je. :roker

No tak to je tam vidět, ale je to nefér vůči původnímu autorovi vlákna. Košer by asi bylo vlákno rozdělit, pokračovat v tomhle jinde a tady to nechat původnímu tématu...

Odesláno

Odstupňované členství je fajn nápad. Už jsme o tom uvažovali, ale pak do toho vlítla jiná akutní záležitost. Musí se to ale přesně vymyslet, aby to mělo smysl. Zároveň to ale vyžaduje změnu stanov.

Moc nerozumím rovnici: Pošlu klubu 400 Kč a dostanu poukaz na 400 Kč u Benziny. Kde klub vezme peníze, aby ty poukazy zaplatil? Je jasné, že nebude stát 400 Kč, ale jaký je reálný zůstatek pro klub? Podle mě nezajímavý. :myslim

Odesláno
My se do zadku nekopeme. V lednu 2014 jsem dělal analýzu, .....)

Milane analýza je zajímavá, já osobně analýzy takovýho druhu nepoužívám protože nemají vypovídající schopnost pro moji realitu. Jistě nejaký přehled to dá, ale došlo přesně k tomu co se dalo očekávat - tedy že je to vlastně +- stejný a tak je to vlastně tak nějak OK.

Ta podstata je v tom nesrovnávat se s ostaními, ale zajistit to co potřebuju já. Tohle není konkurence aby mělo smysl se srovnávat. Princip není přetáhnout člena konkurečnímu serveru, ale získat nové členy. Proto ti srovnání není moc platné. My se potřebujeme někam dostat a zatím tu jsou jen argumenty, že to nejde a proč to nejde a takhle se nikam nedostaneme.

Pro mě musí mít každá věc nějaký vývoj. Klub musí mít jasnou vizi co chce třeba za 5 let. Tou vizí může být třeba do 5-ti let zdvojnásobit počet řádných členů. A tomu se potom podřídí jednotlivé akce. Jinak bude scénář jednoduchý - dlouhodobá stagnace, odliv platících členů, odliv sponzorů a útlum. Já jsem pro rozvoj, v tomhle případě \"udržitelný rozvoj\" tak aby to současnou atmosféru fóra nepoškodilo.

Odesláno

...a to me zajima.. Vsichni vime ? Tak mi to prosim pripomen. Zatim jsem z tvych ust na svou adresu a na svou praci neslysel nic jineho nez kritiku, pritom zpetna vazba od clenu a myslim celkove na muj zpusob vedeni agendy radnych clenu je ponekud jina.

A tomu,ze bys klub vedl jako firmu se muzu tak akorat zasmat... Je trochu rozdil mezi sdruzenim pratel automobilu a firmou, nemyslis ?

Co tě zajímá? Nabídnul jsi, že mi tvoji funkci přenecháš a když jsem tě k tomu veřejně vyzval najednou to bylo bez odezvy. Tak nevím co víc tě na tom zajímá.

Tak to se Ti zde tedy zpětně veřejně OMLOUVÁM, pravděpodobně jsem pak už buď do vlákna nelezl, nebo bylo pak zamčeno.

Nicméně co tu tak zatím čtu dokázal bys řízení a vedení klubu stejně jako všechny souběžně běžící procesy 100% zefektivnit, co se náboru členů a vedení agendy \"řč\" týká rád si to poslechnu (a ne, není to ironie).

Ovšem pokud klíčové teze budou na jedné straně \"snížit členské\" a na druhé straně \"více řádné členy odměňovat (hned po vstupu)\" obávám se, že to nedovedu převést do praxe bez toho, aby klub do půl roka přišel \"na buben\" :)

Odesláno
...

Moc nerozumím rovnici: Pošlu klubu 400 Kč a dostanu poukaz na 400 Kč u Benziny. Kde klub vezme peníze, aby ty poukazy zaplatil? Je jasné, že nebude stát 400 Kč, ale jaký je reálný zůstatek pro klub? Podle mě nezajímavý. :myslim

S dovolením zde nebudu rozepisovat mechanismus jakým se to dá získat, jenom tě ujistím, že to rozhodně nebylo myšleno tak, že člen zaplatí 400 a klub půjde do OMV tam nakoupí poukázku v hodnotě 400 za 350 a pošle ho členovi. To bychom asi moc peněz nevybrali. Tedy neříkám, že to tak nejde ale není to moje představa.

[upravil dne 19/3/14 12:24 od koblih69]

Odesláno
ad 2 - ok, ted jeste ta podstatna otazka kdo to zaplati :)

Kdo to zaplatí? To je podobně zavádějící otázka jako kolik se vybere když se sníží daně, na to je dokonce vzorec ... \"kupodivu\" se vybere víc, jinak bych to přece nenavrhoval. O možné podpoře klubu nad rámec formou daru nebo odstupňování členství není třeba taky spekulovat obojí je jednoduché a bude fungovat.

Zavadejici? Ani ne... ok, bude clenstvi za 200, kazdy dostane poukaz na PHM za 200. Ve finale ma klub 1000 clenu misto 400 a v pokladne nic. Nebo mas nekoho kdo venuje cisternu benzinu?

Odesláno
Stibtaku, pocitani clenu je dost osemetne... ID posledni registrace nerika nic o tom kolik je tu realne clenu.

Pulka registraci na foru ma pocet prispevku 0 - papirove sice clen, realne nelze cekat nejakou aktivitu. Totez u tech co napsali svuj prvni a posledni prispevek v roce 2006... ani nahodou tu neni 10.000 aktivnich clenu, jakkoliv by to mohlo byt krasne. Nebyl by nejaky vystup z databaze typu kolik clenu se uz letos prislo na forum aspon podivat? :)

Vvitty souhlasím, je to ošemetné ... i proto jsem z 40.000 udělal 1/4 tedy 10.000 .. stejně je to jen odhad - pokud vím, přesnou metodu na propojení ID členů například s tím, kdy byli naposledy aktivní a nebo kdy naposledy napsali něco zatím k dispozici nemáme, ale třeba mě ChouLu nebo Berkoff opraví :)

Jinak co se registrací a plateb týká v tom samozřejmě přehled je a dobrý.

Odesláno

Koblihu, vše jsem si přečetl a myšlenky určitě nemáš špatný, ale být tebou, jdu dělat ředitele třeba Microsoftu, protože tvých schopností je pro český trh škoda ...:aut:aut

Jenom bych připomenul, že kluci (vedení a i pomocníci co ve vedení nejsou, ale podílejí se na chodu klubu) to dělají ve svém volném čase a ikdyž třeba s 50% kroků nesouhlasim, tak si myslim, že dělají co mohou a v rámci možností.

Když jim nabízíš pomocnou ruku, tak by ji měli určitě využít, to je pravda, ale to co píšeš je dle mě aplikovatelné ve firmě a ne v OS. Nehledě na to, že chceme vůbec, aby klub měl masy lidí?? Tim myslim, že chceme, aby se na něj lepily jenom vyžírky, kterejch bude každej rok třeba 5000, ale pak zase odejdou, nebo nám jde o udrření členský zakládny - tzn. cca 500 spokojenejch řádnejch členů, plus k nim každý rok někdo přibude...

Protě si myslim, že předevšim jsme OS (volnočasovej nevýdělečnej spolek) a ne firma ...

Jo a jen tak lehce mimo mísu (ber to spíš jako rejpnutí) by mě ještě zajímalo, proč jsi opravdu nekandidoval, ikdyž píšeš, že o tom nechceš nic slyšet, ale dle mne máš času HAFO, když se podívám na tvojí statistiku :P Kdybys byl ve vedení, nemusel jsi tu toto rozepisovat, ale mohl jsi činit, nebo alespoň vést vedení k těmto krokům z jejich řad a ne takto externě ... :)

Odesláno

To je právě to ze my do toho nevidíme a jen placame do vody....

Koblih ma nějaké zkušenosti,vizi,ví jak to chodí co se da a co nedá....

Samozřejmě není Bůh,ale ani ho ze sebe nedělá,ale zřejmě tomuto problémů rozumí víc než my a je schopen s nim něco dělat....;)

Odesláno

Na začátku jsem napsal 2 jasné otázky o odpovědí na ně je další směřování. Nechceme-li posun, nechceme-li masy OK, pak není důvod něco podnikat a nemá smysl se tu vysilovat.

S tou nekandidaturou to opakovat nebudu a myslím, že je dobře že jsem nekandidoval. Jednak nerad prohrávám a moje radikální názory by mi jistě dostatek hlasů nepřinesly a jednak si myslím, že je to dobře pro spoustu členů, kteří by moje změny nesli těžko.

Odesláno

koblih69 : Nechci znít jako že \"už vím o čem to je\" .... ale mohl bys mít seberadikálnější názory, nicméně ve vedení není jeden člověk, toto není vláda jednoho. Na krocích, které mají klub někam dál posunout (nebo jen udržet stávající stav) se vedení musí shodnout. I proto se asi někdy navenek může zdát, že nám to neskutečně trvá :)

Posun určitě chceme, ale ne za cenu násilného naplnění pokladničky chechtáky, \"umělého\" naverbování mas členů, aby se (skoro na účet klubu) nabažili a za rok pláchli ...atd

Odesláno

Já do toho jako NEŘÁD nemám co kecat, ale když už je to tu veřejně k nahlédnutí i pro nás \"prosté lidi, kurva :D\" tak já jsem zastánce MASY = NE, sice tam může být mnoho pozitiv, ale myslím, že negativa by převažovala ...

Osobně jsem zastánce udržování stávajících řádných členů řádnými -> učinit je spokojenými a tudíž i solidárními přispívat klubu + nabírání nových, ale ne masově - myslim, že základnu máme hodně velkou a jde jen o to dělat kroky, aby z té základny mělo nějaké slušné procento chuť klub podpořit.

Když jsme u těch mas, tak si nedokážu představit dělat sraz třeba pro 500 lidí a hlavně by to nebyl prostě pohodovej sraz, kde \"každýho znáš\" ...

A ad kandidátka: tak jsi to měl zkusit. Na základě toho bys právě poznal, zda řádní členové (voliči) mají o takové změny zájem, či ne. Třeba bys zjistil, že přesně to by se většině líbilo ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...