Radovan.Buchel Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Ahojte Hľadám šikovného človeka niekde na blizku čo sa vyzná do \"cc\" striech .. ja si s mojou neviem rady už pomaly dve sezóny a nenašiel sa nikto kto by mi ju spojazdnil... auto mám akurát v autorizovanom servise a všetci tam z toho majú hlavu v smútku...a vôbec mi nesvitá na lepšie časy... akákoľvek pomoc mi pomôže. ďakujem.. krátky popis z najnovších informácii zo servisu.. strecha je \"hluchá\" nereaguje absolutne na nič... a ževraj diagnostika nevypisuje chybu.. nedá sa s ňou ani pohnúť.. [upravil dne 27/3/14 08:19 od Radovan.Buchel] Citovat
straki007 Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 Diagnostika nevypisuje chybu :myslim:myslim To je divne. A to by mela?? Co kdyxz zustal vyset nektery spinac ktery \"odemkne\" pojezd strechy ??? Ale vzdyt tto mechanici snad vedi ze to ma vic jak 3 spinace ktere se musi synchronizovat aby doslo k otevreni resp zavreni strechy. Citovat
venomcz Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 zkus jiný servis to není možné. Vezmu multimetr , projedu napětí na spínačích , vyzkouším zda fungují a vím hned kde je problém ne ? To jsou agenti Citovat
Radovan.Buchel Odesláno 18. březen 2014 Autor Odesláno 18. březen 2014 Straki, o tebe som počul tu na fóre že si veľký Pán, do takýchto vecí... ďakujem za reakciu v prvom rade... v druhom rade som už tak zúfalý, že mi je až do plaču.... na predvádzacej jazde, ked som auto kupoval, všetko fungovalo... aj 5x po sebe... ked som si však auto zobral domov, haprovalo veko kufra, strecha sa hýbala OK... len sa veko kufra nechcelo zavierať pri konverzii z kabrioletu na kupé... (celkom posledný proces, zatvorenie veka kufra po nasadení strechy na čelné sklo) tak som s tým rok nehýbal absolutne.... teraz som to zobral do autorizáku v Nových Zámkoch... zistili, že je strecha uplne hluchá, a nereaguje absolutne na nič... a od rána nevedia prísť na to že prečo... tak to dali bokom a pýtali sa ma či si prídem po auto, alebo ho tam nechám a stvrtok sa na to ešte pozrú.. :/ asi tak v kratkosti... ževraj už robili 206-kové strechy aj 307*-mičkové Citovat
razor Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 A nedělá to vůbec nic ? To bude nějaká prkotina.. jsou tam různý čidla a nějaký bude KO... Stačí to proměřit a najít závadu- začal bych u toho tlačítka pro stahování- třeba odešlo zrovna to.. Pak projdi postupně ty čidla.. Citovat
P607Olda Odesláno 18. březen 2014 Odesláno 18. březen 2014 ... niekde na blízku... jsi ty sám. Opatři si diagnostiku a pusť se do toho. Anebo i bez diagnostiky, logickou úvahou. Jinde jsem psal pravděpodobnou posloupnost (postupnosť) funkce čidel a pohonů. Až to vyřešíš, budeš se smát, jak jednoduché to bylo. Začni tímto: ...nereaguje na nic ... po stisku tlačítka musí reagovat, anebo aspoň napsat chybovou hlášku. Proč to nedělá? Stiskáš opravdu tlačítko (na klíči)? Je tam nějaká základní blokace (auto v pohybu, ruční brzda)? [upravil dne 18.3.2014 20:52 od P607Olda] Citovat
Radovan.Buchel Odesláno 19. březen 2014 Autor Odesláno 19. březen 2014 Auto mám momentálne ešte stále v autorizáku v Nových Zámkoch... už druhý deň... včera sa s tým zaoberali traja autoelektrikári od 7:30 do 14:00 .. nevedeli s tým pohnúť a celý Peugeot len krútil hlavami nad tým.... ja som nepochopil len jedno... keď mi strecha v auguste 2013 aspoň sama zišla do kufra a hore, čerpadlo fungovalo, dokázalo so strechou bez problémov hýbať, a odvtedy sa s tým nemanipulovalo, tak prečo teraz \"zrazu\" nereaguje na nič a traja ludia za polku dna nedokážu prísť na príčinu že prečo:myslim:myslim:myslim mohlo to tam šetko skorodovať a zaseknúť sa ? ževraj je uplne uplne mrtva, nech s tým robili čo s tým robili, teraz už nejde vôbec... až si pripadám jak idiot, že toto sa môže stať len mne... ja mám doma len multimeter a torxovú sadu... to by som musel ošklbať celé auto dohola aby som sa ku všetkému dostal a videl kde čo je... auto mám v pežote ešte do zajtra... aj keď nemyslím, že s tým niečo budú vedieť spraviť.... :/ Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 Najprv je asi dobré vedieť, aký je postup otvorenia. Napr. 1.odomkne sa kufor a potom sa vyklopi dozadu. 2. Odisti sa strecha. 3. Začne proces skladania. To bol príklad. Ak to ma ísť tak, tak pre verejnosť, či tie kroky robí, alebo nie. Ešte skus, ak stlacas tlačítko na otváranie, či počuť nejaký zvuk. Niečo ako, klikanie zámku, ťah motorceka, alebo podobne. Nižšie píše chlap, že mal problém so strechou na 306. Skus prečítať to, a možno ťa niečo napadne. [upravil dne 19/3/14 16:16 od mmartinkovic] Citovat
straki007 Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 zkus jiný servis to není možné. Vezmu multimetr , projedu napětí na spínačích , vyzkouším zda fungují a vím hned kde je problém ne ? To jsou agenti Jak proste,vid:aut Citovat
straki007 Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 No ono u 206 je strecha \"jednoducha\" 307 je masakr fungovani ale cca po hodince jde ozivit do stavu kde bezi alespon cerpadlo. Neni jednoduche ji otevrit nouzove jak u 206. Mrtvou strechu jsem na 307 delal dvakrat,no predtim tamnikdo nebyl. Ono staci ze se ohne drzacek spinace a je konec. Ale jde to zjistit ktery co dela a ktery co ma delat. Pojedu na SK tak zkusime neco vymyslet. Alespon ti poradim co delat. Sam zatim nic nedelej.POkud se ti roztoci cerpadlo a budes mit prsty jinde nez by jsi mel mit tak o ne muzes klidne prijit. Mohl by ti vypravet o tom jeden pan,kdyz jsem mu spravoval strechu na 206 a na 4 prstech mel 7 zlomenin. Porad tvrdil ze tu strechu zvedne rucne.:D:D Citovat
Guest ph56 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 tak je to banda debilu, je tam vsehovsude asi 10 koncaku a jednotka, schemata jsou k dispozici, popis cinnosti taky tak nechapu o co jde... Citovat
Radovan.Buchel Odesláno 20. březen 2014 Autor Odesláno 20. březen 2014 ďekuju straki007 ... len na mňa prosím nezabudni, beriem ťa ako jedinú nádej.. sám do toho rýpať určite nebudem. počkám na teba.. keby sme vedeli aspon zistit čo je zle... na stránke automedik.cz alebo dačo podobné je kvantum dielov na 307cc strechy.... keď tak ja zoberiem odtial aj hydraulický motor, aj piesty aj zámky maju tam aj nejaké dve riadiace jednotky strechy za nejakých 1360kč a 1800kč či nepametám si presne... proste by som to len zúfalo chcel rozbehať :/ PH56... neviem už čo si mám mysleť o omylnosti školených ľudí.... kde má ľudský omyl hranice.. :/ Citovat
Radovan.Buchel Odesláno 20. březen 2014 Autor Odesláno 20. březen 2014 Takže, najnovšie informácie zo servisu.... strecha z ničoho nič ožila a teraz teda ostáva problém, kvôli čomu som tam pôvodne šiel.. (veko kufra sa nezavrie)... ale zistili aj to, že su tam nejaké dva spínače, čo sa javia, že su stale otvorené... ale ešte to premeriavajú, možno to bude kameň úrazu.... ale aspon viem že čerpadlo je OK... Citovat
Radovan.Buchel Odesláno 20. březen 2014 Autor Odesláno 20. březen 2014 Najnovšia správa, a zároveň dufam posledná z pežotu v Nových Zámkoch... našli zlý mikrospínač... už je objednaný druhý, skušali to ževraj tak že ho premostili a že strecha fungovala aj hore aj dolu... takže je objednaný nový.... som šťastný ako blcha... toto bolo najhoršie obdobie v mojom živote... ďakujem všetkým čo sa mi snažili pomôcť a niesli so mnou túto ťarchu na pleciach... dnes si idem auto vyzdvihnúť, lebo ho potrebujem na víkend.. a keď im príde nový spínač, iba ho tam zoberiem aby to vymenili a malo by byť všetko v poriadku... Citovat
Guest ph56 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 sakra proč mě to nepřekvapuje... btw Radovane, dneska jsem udělal objev jak stehno. V cabrio režimu mi to vrzalo z obou stran jakoby od obložení. Tak jsem ho sundal a vrzalo to ještě víc a jakoby zezadu z karosérie. A víš čím to bylo? Vržou dveře, nahoře nad zámkem je takovej plast kterej se dotýka plastu na kastli a vrže to. Takže nátěr silikonovou vazelínou a je klid. Trosky francouzský Citovat
straki007 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Tak to vyhod a kup si VW. Co to ma spolecne se strechou ktera se tady resi? Citovat
Guest ph56 Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Že nepřibyde vlákno \"střecha už mi funguje, ale celý auto hrozně vrže\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.