Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jedna zkušenost jen z jiného auta...po týdnu jsem zjistil že mi stále běží radio resp.. to nehralo ale bylo zaplý tak mi to krasně vybíjelo :papa

Odesláno
Máte prosím zkušenost s absolutním vybíjením baterie? Je měsíc stará a po pěti dnech auta v klidu baterie totálně vybitá.

Jedná se o Peugeot 4007.

Je v autě namontované něco neorigo? Alarm, rádio, LCD...

Odesláno

Myslím, že pouze střešní DVD přehrávač, ale nevím možná je originál (auto koupeno). Jinak rádio s gps - originál.

Vše ostatní dle mého je origo.

Odesláno

Hm to by mohlo být ono, pokud to někdo zapojil \"zkušeně\" přímo na baterku... Je potřeba změřit klidový odběr auta, potom až auto \"usne\". Musí být pod nějakých 20-30 mA

Odesláno

Nechám to prověřit. Děkuji. Jen je mi divné, že by to bývalý majitel ponechal bez povšimnutí. Já mám vůz teprve měsíc. Nejdsříve jsem baterku vyměnil, neboť jsem myslel, že je původní a v háji, ale závada je zřejmě jinde.

Díky

Odesláno

Pokud auto třeba dlouho stojí nebo často startuje a jezdí krátké tratě tak i malý trvalý odběr může způsobit problém. Auto si s tím umí poradit (BSI odpojí spotřebiče a přepne se do Economy Mode), ale pokud se někdo připojí přímo na baterii tak s tím BSI nic neudělá.

Odesláno

Teď mě napadá, že mi to nějaké BSI hlásilo, zřejmě chybu - byl tam vykřičník. Ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Pak vše zhaslo. Ještě dotaz, zda je normální, že se při otevření jakýchkoliv dveří rozsvítí palubovka. To jsem u žádného z aut zatím neměl a vždy jsem měl Peugeoty.

Odesláno

:myslimTaky mi neco vybijelo baterii-nasel jsem v motorovem prostoru nad levym prednim kolem nejakou cernou skrinku,v ni 3 pojistky(40A)a 3 relatka.Postupne jsem zkousel vyndavat,az jsem zjistil,ktera pojistka mi to vyzira.Takze jezdim bez ni-auto chybu nehlasi a vse funguje.Psal jsem do Peugeotu,ale tam mi rekni se mam obratit na Peugeot servis.Tak nevim,co tim chteli rict.:rokerTo ale asi nebude tvuj pripad

[upravil dne 15/3/14 07:06 od Otofon]

Odesláno

Tak nepříjemné zjištění, po nabití baterie stropní dvd přehrávač nefunguje, takže tím to asi nebylo. Už jsem domluvený na kompletní přeměření, zda něco bere víc jak má.

Odesláno

No to, že stropní přehrávač nefunguje, ještě neznamená, že \"Nežere\" elektriku. Je to jednoznačně o měření spotřeby (odběru). Ampérmetr mezi +baterky a kabel odběr v klidovém stavu musí být POD 25 mA - je-li víc tak je něco špatně. No a pak postupně vytahovat pojistky a podle poklesu zjistit, který okruh má problém na svědomí. Není to 100%-tní, pokles může samozřejmě způsobit i vytažení pojistky od relevantního obvodu.

Doporučení: Raději to svěř autoelektrikáři.

A ještě jedno doporučení: Neváhej, kamarádovy takto shořelo auto - prodřený kabel.

Odesláno

Tak se mi auto vrátilo ze servisu. Vše proměřeno a na nic se nepřišlo. Jediná věc, špatná pojistka u ostřikovačů světlometu. Jinak auto \"usíná\" kdy má dle nastavení a nic nevisí. Mohlo by to dělat, že auto v garáži nezamykám? Nemůže to mít vliv, na nějaké připojování, když není zamčené.

Vůbec tomu nerozumím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...