Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec lidi . Říkal jsem si , že bych si koupil obyč pájku na \"rychlé opravy \" . Když potřebuji něco složitějšího spravit , tak máme v práci pájky všeho druhu od tisíce do desítek tisíc kč . Ale na doma nebo např. do auta na konektory nic nemám .

Co říkáte na toto ? Zapojení 230 V http://aukro.cz/mikropajka-40w-i4020646195.html

a nebo toto ? zapojení do autozapalovače http://aukro.cz/pajeci-pero-12v-30w-s-autokonektorem-i4028672000.html

Odesláno

Mám podobnou akorát do auta a chybí mi stojánek.. doma mám stanici a neměnil bych :) a 40W není zrovna moc, pokud chceš pájet třeba silnější káble k sobě, tak to chvilu trvá ;)

Odesláno

Jo však je to jen na takové rychlovky když se potřebuje nutně . Třeba když jsem dával druhé rádio , kde se měnily dva kabely mezi sebou tak ať to nemusím dávat do čokoládky tak to raději zapájím a dám do bužírky .

Odesláno

pro bezpečnost je lepší mít odpojenou autobaterii i u 230V pájky i u pájky do autozapalovače ?

Nebo jak to mám chápat. Zatím jsem s tím problém neměl ( používal jsem 230V pájku a normálně vyplý motor , klíček mimo zapalování )

Odesláno

Záleží co pájíš, nicméně v autě kde jsou airbagy a pdoobné blbosti baterii odpojuji skoro vždy, pokud se nejedná o sletování jednoho káble... ;)

Odesláno

Takovou pájku na 220 jsem měl jako první, když mi bylo 12. Až do chvíle, než jsem pájel k uzemnění (radiátor). Vylítla jiskra, vylítly pojistky, pájka totiž měla na hrotu 220. Na druhý den mi koupili pistolovou (mám dodnes).

Taková pájka má nevýhodu oproti pistolové, že \"nevystřeluje\" cín před ohyb hrotu. Cín se drží někde vzadu. Také to, že měď hrotu se pomalu rozpouští v cínu (ubývá), má kladný vliv - poznáte to, když si dáte \"věčný\" hrot ze železa - dělá krupičkové spoje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...