Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

na 4 pinu je napětí 12V, to jsem již měřil... F4 je pojistka řídící jednotky motoru pokud se nepletu.

Upraveno uživatelem Citroon
Odesláno (upraveno)

tak malé shrnutí, byl jsem u elektrikáře, a spínač funguje jak má, když je pedál v nesešlápnutém stavu, tak na 4 a 3 pin jde 12v po sešlápnutí pedálu z pinu 3 zmizí napětí, pojistka F4 je dobrá, jen z toho schématu nevím-e kam ten pin 3 jde, asi by měl jít do ŘJ a teď na který pin v zásuvce to zkusit propípat, to by bylo rozhodující...pokud bych to tam pípnul, tak může být vada na ŘJ, nebo jestli je ten signál tam přitažený.

Odesláno (upraveno)

Myslíš podle VIN? nebo jako všeobecně? Snad všechny Berlinga (stejná motorizace) mají stejné zapojení, nebo?

Odesláno

Popíšu ti postup. Podle VIN najdu v service boxu charakteristiku auta a DAM. Potom jdu do schemat SEDRE a tam musím zadat DAM auta (zakódovaný datum výroby auta), dále podle charakteristiky auta zadám druh karosérie, motor, převodovku, ABS apod. Prostě tímto způsobem se vyhledávají schemata pro konkrétní auto. Potom když pokračuji dále dojdu až k nabídce tempomatu a ta u tvého auta chybí, takže nejde dohledat schema zapojení bezpečnostního brzdového snímače. Zkoušel jsem to i se stejnými parametry pro Peugeota Partnera a výsledek stejný. Takže bohužel.

Odesláno (upraveno)

A co to třeba zkusit u Peugeot 307 se stejným motorem a stejnou ŘJ? Tam by to mělo být na stejném pinu? Jen mě to tak napadlo. Jinak děkuji za vysvětlení. To by v tom byl čert aby se na to nepřišlo 😀.

Odesláno

Ahoj , jestli ti to pomůže , tak z pinu č.3 brzdovýho spínače jde kabel č. 6702 na pin M1 v hnědý patici v motoru . Při zapnutým zapalování bez sešlápnutýho brzd. pedálu na něm musí být 12V proti zemi , po sešlápnutí pedálu napětí zmizí . Schema máš v příloze ;)

NFU.pdf

Odesláno (upraveno)

Děkujííí 🙂, zítra na to jak příjdu z práce kouknu a dám vědět. Tím se celá situace posune dál a doufám že konečně k objasnění. Půjdu po zeleném drátu 6702 na pin M1 v hnědý patici. 👍 Sice mám Berlu 14dní, ale veřím v ní 😀 

Odesláno (upraveno)

Takže na M1 není žádný signál od Pinu 3 z pedálu (ani žádné napětí), nepípne to, a taky jsem nenašal to číslo drátu 6702. Zajedu asi nejdříve na diagnostiku až potom pŮjdu dál po drátech.89870222_805427906603831_7372159983166685184_n.thumb.jpg.99f5963d5fcd3a9043bba765f69878c8.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak proto ta chyba koherence brzdového spínače v diagnostice. Při nesešlápnutém pedálu brzdy by mělo být na pinu M1 12V a jelikož tam nevede kabel od spínače, tak tam nemůže být. Potřebuješ zjistit kam vede kablík z pinu 3 brzdového spínače, případně ho natáhnout na ten pin M1.

Upraveno uživatelem HonzaZ
oprava
Odesláno (upraveno)

Ono v obnažené délce cca 10cm nejsou všude vidět čísla drátů, myslím teďka zelené barvy. na M1 mě pípal zelený drát 1211 asi, jde to spatně přečíst a to mi příjde zvláštní jestli je to nějak propojené nevím.

Odesláno (upraveno)

Nějak mě to hlava nebere co ten drát tam dělá a že pípá na M1? Nebo blbě vidím číslo, a potom jsem tam našel drát dobře čitelný 1218

1.thumb.jpg.69943addb1e8b9744e9f287d95a8bbdc.jpg

2_IMG_20200316_174930.thumb.jpg.ed9e2d12d2c646bbac03c2ab0a6b84b7.jpg

89513748_193518072089070_5682243055457927168_n.jpg.b805d8bfb2a247af207b903e54d94507.jpg

IMG_20200316_174930.jpg

Odesláno

Ono těch čísel na tom kabelu může být více a jenom jedno je to správný , zkus se podívat dál po bužírce .

Když odkrytuješ tu patici u počítače , tak z toho pinu M1 něco jde nebo je tam díra bez pinu ?

Odesláno (upraveno)

Je tam pin na svorkovnici jinak bych to nepropípnul. Jeden konec měřáku jsem dal do pinu a druhý na kabel za svorkovnicí ten co jde špatně přečíst. Trošku jsi mě uklidnil s těma drátama, bo jsem měl v tom chaos.

Odesláno (upraveno)

ale je jasné, že na M1 nejde nic z pinu č3 brz. pedálu ač je tam drát který jsem zatím přesně neidentifikoval

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...