Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

caute :papa

Tak sa pokúsim vam predstaviť svoje coupé...

Ako každého chalana, tak aj mna zaujímajú hlavne autá, najmä tie so športovejším duchom. Peugeot 406 coupé si pamatäm ešte ako malý chlapec keď som nemohol mať hadam ani desať rokov.Neďaleko nášho domu cez cestu vždy parkovalo žlte coupé.

Zakaždým ked som chodieval som ho obdivoval s otvorenými ústami. To som ani netušil že je to peugeot :) . Roky pribúdali prišla éra NFS underground a ja som pomaly ale isto na nejaké francúzke coupé aj zabudol.

Nakoniec všetko dopadlo tak , že 406coupé bolo moje prvé vlastné auto :) Dvojliter , automat ročník 98 paráda, hlavne že bolo moje. Avšak takmer po roku som sa rozhodol predať. Nikdy naň nezabudnem pretože som s ním zažil pekné leto ,výlety a nikdy ma nenechalo :) . Predal som ho pretože ma veľmi lákal trojliter , ktorý som nakoniec zohnal od kamáta z martina. Je to pre vás určite známe auto s tohto fóra ;) .Výhodou bolo že som viac-menej vedel čo je to za auto a preto som sa pren rozhodol.

Ročník 2000 , V6 už po facelifte so 152kw automat, a dá sa povedať že okrem MUX, a strešneho okna je to plná výbava. :aut

Opravy a upravy na aute :

1. Výmena prednýych tlmičov aj s uložením

2. Alternátor

3. ABS snímač

4. Nový olej TOTAL Quartz racing 10w-50 5L + výmena palivoveho filtra a vyčistenie vzduchového filtre origniálnou sadou na GREEN FILTERS

5. Nové rozvody INA kladky,remen,pumpa

6. 16\" starfish + zimne pneu (letne su tacomy)

7. Nové autokoberce

post-52425-14109635698447_thumb.jpg

post-52425-14109635698887_thumb.jpg

[upravil dne 23/2/14 16:42 od 406.V6]

Odesláno

vítej vítej... coupé pěkné, ale dám ti dvě rady... vezmi filtr hod ho do popelnice a dej originál, popřípadě intake kit a uvidíš jak to pojede, za druhé olej 5w40 popřípadě 5w50... coupé je dost náchylný na oleje... už tu jeden člen byl co lil 10w** taky ze slovenska se žlutým .. nechci jmenovat :D

Odesláno

Tak tak vítej u nás... a doufám,že ti coupe bude dělat jen radost... ohledně toho filtru mě člen Mizlerek007 předběhl tohle je totálně na prd...jakmile se ti motor ohřeje jede to o hoodně hůř.To už si radší kup KN vložku do origo boxu a pojede to 100xlíp. Ohledně oleje to samý ten motor je stavěný na 5W-40 a výměnu dělej maximálně po 10tis km a jen kvalitní jinak ten motor odrovnáš. :(

Odesláno

Vítej, hezká kára. K vzducháči už není co, souhlas viz. výše. Kluci to myslí dobře. Názor, že lít Total a přednostně 5W40(50) podporuji, ale tvá volba je také v pořádku (pokud nemáš vůz v - 20 st.C). Výměny po 10ti jen podpořím...

Odesláno

Diky za tipy a rady... viem ten filter je uplne nafigu ale ja ked pridem domov zo zahranicia v prvom rade sa na aute vozim a nie hrabem v nom :) aj tak dost casu travilo v servise ... ten olej ma milo prekvapil pretoze lial ho tam kamarat predomnou a pochvaloval si utisenie hydrostelov... ja tiez mam pocit ze motor bezi tichucko , ked som mal ohriaty na 90 tak som vzdy pocul take rychle cvakanie a islo to niekede od rozvodoveho remena a po vymene rozvodov to stale cvaka ale ovela ovela menej takmer to ani nepocut.... a na tie km ktore som mal aj po vyse 12tisic km stale plny pocet oleja co neviem ci sa moze kazdy tym pochvalit :)

Odesláno

to už je špatný když cvakaj i za tepla.. :bojim to už se to tím 10W** jen o něco prodlužuje než to začne cvakat pořád... a věř že je to zpusobený tím, že tam každej 3ti leje voloviny a nemění pravidelně... je tam uvedená 0W30-5W40 do tech motoru prostě nepatří nic jinýho... oni vědí proč to uvadět... na SB píšouo výměnu po 30tis km, ale je to nesmysl... já měním max po 10tis km... někdy už i po 8tis a auto má 350tis km a věř mi že hydrošteli neslyšim i když tomu dám kouř jako blázen...

Odesláno

jj na budíkách je 150 tis a říkám že mám 350 :D i na začátku vlákna u sebe mám KM po napíchnutí ;) njn, holt českej sport... ale zas mě těší, že motor běží tak jak má... je možný že už je tam jinej na servo jsme nekoukali, nebo jiná jednotka, ale neřešim to... 98% aut u nás co jsou ojetiny jsou točenice, hlavní je že to jezdí tak jak má... ťuk ťuk ťuk :D

Odesláno

taky jsem se divil, ale nevim jestli je to ted napsaný na SB nebo je možný že je tam 0w40 jestli se vubec takovej dělá... ale 0 tam je 100% protože když jsem to měnil, tak jsme se o tom bavili že je to snad jen výplach...

Odesláno
to už je špatný když cvakaj i za tepla.. :bojim to už se to tím 10W** jen o něco prodlužuje než to začne cvakat pořád... a věř že je to zpusobený tím, že tam každej 3ti leje voloviny a nemění pravidelně... je tam uvedená 0W30-5W40 do tech motoru prostě nepatří nic jinýho... oni vědí proč to uvadět... na SB píšouo výměnu po 30tis km, ale je to nesmysl... já měním max po 10tis km... někdy už i po 8tis a auto má 350tis km a věř mi že hydrošteli neslyšim i když tomu dám kouř jako blázen...

vies co dost s tebou nesuhlasim pretoze to cvakanie mi robi aj na toyote ktora ma 4 roky a 17tisisc km a robi to hociaky motor na volnobehu je to ten zvuk ... mne neklepu hydrostely ani nic podobne... a ohladom toho oleja tak tam lejem 10w-50 pretoze je v tomto motori vysoka tepelna zataz... daj si tam 5w-40 a uvar olej na dialnici ked budes mat teplotu niekde pri 140tke :)

ale nech si kazdy nazor urobi sam ...

Odesláno

leju jen 5W40 a nikdy jsem olej neohřál na víc než 120°C a to nejní problém jet na tempomat dlouhodobě i 230 vejš, ani při okreskách a stylu brzda plyn... normální teplotu oleje mám 90-100°c při středním zatížení... a o toyote nemá cenu se ani bavit ;) dal jsem ti jen radu.. pokud cvakaj při ohřátým motoru, tak ti tu každej řekne přesně co motoru je... udělá to každej kdo takhle zbytečně experimentuje s olejema a vším kolem toho...

Odesláno

A kolik ti to točí ot. při 230? to už je u omezovače ne ? :D Jinak jsem taky koukal že olej mám kolem 90stupnů při svižnejší jízdě. Co jsem měl to coupé na ND tak to měl nějáký Rus a chybělo tam cca 2L oleje pod ryskou a když jsem je dolil, tak motor a vše tahalo dobře. Mě se zdá že tyhle motory jsou držáci, moc KO jsem jich na netu nenašel :myslim

Odesláno

já bych KO považoval už s těma ucvakanejma zdvihátkama když cvakaj i za tepla.. jinak nejvíc šel na 255 GPS, ale trvá to podstatně víc od těch 240 se to táhne :D do 240 je to svižný

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...