Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 9 hodinami, Agrafik napsal:

Krasavec :). První dojmy mezi starým a novým?

Páči sa mi, že je vyššie, full led je pecka, aj keď nezatáča do strán, ale corner led sú ok. Na tie xenóny s natáčaním som si tak zvykol :)

Diaľkové svetlá sú brutál :)

SMEG+ proti RT6 - nemôžem si upraviť vizáž :(:D , zdá sa mi trochu pomalé to ovládanie a nedostal som to okamžite do ruky, takže by na tom mali popracovať :D

Je to automat, pádla pod volantom som zatiaľ nepoužil.

JBL je pecka!

Jo mám tam asi HDD, len neviem, aký veľký, teda neviem, koľko sa mi tam zmestí :)

Dnes budem aktualizovať FW, uvidím, aké vylepšenia tam budú, aj keď jeden užívateľ na inom fóre sa vyjadril tak, že sa skôr máme obávať, čo z menu zmizne, ako čo tam pribudne :D

Pri štarte resp prebudení zo spánku sa na displeji zobrazí horizontálna čiara, tá by tam asi nemala byť. Uvidím, čo s novým FW.

Musím sa odnaučiť šliapať na spojku po nasadnutí do auta :D:D:D

Odesláno

Zo starého som si všetko demontoval.

Dnes som namontoval TRUECAM A5 na kryt pod spätným zrkadlom. Dokonca som ani nepolámal ušká, aj keď to bolo drsné, to rozobrať.

Vyvŕtal som len potrebné otvory, uchytil držiak (kĺb) na kameru do krytu, prilepil obojstrankou a zafixoval čiernou eskapáskou.

Elektronika ostala kde bola, len otvor na GPS prímač som urobil decentnejšie a zapustené skrutky prelepil čiernou matnou fóliou.

Nakoniec pripojil ku napájaniu spätného zrkadla.

508RXH_2.jpg

508RXH_5.jpg

508RXH_6.jpg

508RXH_7.jpg

508RXH_9.jpg

Odesláno

No a prišiel na radu aj držiak na Note 4.

K originálnemu Adaptive Fast Charger-u od Samsungu je pomerne dlhý kábel, tak som ho potiahol od výduchu až do kastlíka pod lakťovou opierkou.

Tam je nabíjač, kábel vedie cez vyfrézovaný otvor do kastlíka a ešte aj ostalo :D 

Foto dám neskôr.

Zo skúsenosti z pôvodnej 508, kde sa mi uchytávacie skrutky vytriasli, použil som lepidlo na závity od Loctite.

508RXH_11.jpg

Otvor na kábel (10mm) som zatesnil penou.

508RXH_14.jpg

No a samotný držiak na note.

508RXH_15.jpg

Odesláno

Dnes som osvetlil maký odkladací kastlík v stredovom tuneli (úspech, že tam vôbec bol :D).

Kastlík som po vymontovaní rozobral, šlo to hladko :D

Kastlik_8.jpg

Diódu som sa rozhodol umiestniť do zadnej časti (ktorú vlastne nevidím).

Kastlik_9.jpg

Rozhodoval som sa, či použiť červenú alebo bielu, nakoniec vyhrala biela, vhodnú červenú som nenašiel :)

Kastlik_10.jpg

Použil som 2x 1k odpory, nech to nežiari príliš.

Kastlik_11.jpg

Farby vodičov som zvolil zelenú a červenú, presne tak, ako je napájaná LED osvetlenia voliacej páky prevodovky.

Diódu som prilepil tavným lepidlom.

Kastlik_13.jpg

Na konci kabeláže bolo potrebné rozdvojiť vedenie, nakoľko som nechcel strihať pôvodnú kabeláž, ale rozhodol som sa použiť VW konektory na prepojenie.

Kastlik_14.jpg

Dutinky nakrimpované

Kastlik_16.jpg

A konektor, ktorý pôjde na pôvodný prívod do LED osvetlenia voliacej páky.

Kastlik_17.jpg

Konektor, ktorý pôjde na moju kabeláž.

Kastlik_18.jpg

No a celá kabeláž omotaná TESA páskou a prichytená tavným lepidlom o kastlík.

Kastlik_19.jpg

Na tomto obrázku vidieť z ľava: pôvodná kabeláž napinovaná do VW konektoru pripojená do mojej kabeláže a na mojej kabeláži napinovaný pôvodný konektor z kabeláže auta.

Kastlik_22.jpg

A výsledok, svieti to decentne, stav zásob žuvačiek bude hneď jasný!

Kastlik_25.jpg

BASTLENIU ZDAR :D

Odesláno

Keďže neoceniteľnú modifikáciu z tohto príspevku som chcel aj na novom, pustil som sa do toho.

Dokonca som ušetril asi 13€ na VW konektoroch, a všetky diódy som dal do tlačítka otvárania kufta a palivovej nádrže.

Nič náročné, nakoniec som musel vyrobiť len jeden prepojovací kábel medzi tlačítkom brzdy a modulom tlačítok kufra a nádrže.

Samotný plošák tlačítok kufra a paliva (v strede mohlo byť ďalšie tlačítko, neviem aké).

KuforPalivo_1.jpg

Na šťastie pre moju modifikáciu nebolo osadené všetky piny na konektore tlačítok.

KuforPalivo_3.jpg

Využil som pin z tzv. "hrebienka" na vytvorenie nového pinu. DPS je pichnutá v malom kontaktom poli.

KuforPalivo_4.jpg

Bolo potrebné oddeliť vedenie podsvietenia prefrézovaním.

KuforPalivo_5.jpg

No a nakoniec som predelené vedenie premostil diódou (dole) a z nového pinu pripájkoval diódu na podsvietenie (hore). Diódy slúžia na oddelenie podsvietenia od červeného podsvietenia tlačítka brzdy v zabrzdenom stave.

KuforPalivo_6.jpg

Zlačítko brzdy bolo náročnejšie na rozobratie, podarilo sa. Vidíte dva páry prepínačov, inak, keď som mal odpojené tlačítko, auto hlásilo poruchu brzdy. Podľa schémy

som zistil, že v kľudovom stave sú prepínače spojené.

Brzda_2.jpg

Tu boli síce voľné pozície neosadených pinov, ale len v plaste, nie na DPS. Musel som si do dosky vrtnúť a použiť pin z "hrebienku". Ten som priamo napájkoval na pin podsvietenia tlačítka pri zabrzdení.

Brzda_3.jpg

Jo a nakoniec som vyrobil prepojku, trochu dlhšiu, ako bolo treba, ochránil ju TESA páskou a napinoval na pozície mnou pridaných pinov. 

Brzda_4.jpg

Takže opäť svietia tlačítka po otvorení auta.

Odesláno

Sieťky boli v predchádzajúcej 508 neoceniteľné, tak som ich kúpil znovu. Dve stáli necelých 50€.Sieťka_1.jpg

Ako minule som si vyrobil z kartónu šablónu a podľa nej navŕtal diery priemeru 6mm do plastu. Špunty na sieťke som roztavením prichytil do plastu.

Sieťka_3.jpg

Sieťka_2.jpg

Odesláno (upraveno)

Prerábka lampičiek "bludičiek" na LED, tentokrát som do kufra dal pár 1W bielych LED na každú stranu. Keďže som nemal kam a ako uchytiť chladič na LED, musel som upraviť prúd pretekajúci LED tak, aby sa neprehriali.

Kúria, to hej, ale 120°C to nie je :)

Tu je už vykuchaná lampička bez držiaku žiarovky. Dole sú dve 1W LED osadené v parabolkách.

KuforLamp_2.jpg

Tieto parabolky majú malé odrazové plochy, je to tam vidieť, sú difúzne, avšak ja som použil číre s vyžarovacím uhlom 90°. O difúzny efekt sa postará plast lampičky.

KuforLamp_3.jpg

Upravený driver pre 1W LED. Normálne by cez LED tieklo 350mA, bolo by ich treba dobre chladiť. Ja som vymenil pôvodný odpor 0,15 Ohm za dva paralelne zapojené (síce väčšie) 1 Ohm odpory, čo dalo vo výsledku 0,5 Ohm. Prúd som nemeral, takže neviem, na koľko je driver nastavený. Pre úsporu miesta som odpájkoval 4 usmerňovacie diódy.

KuforLamp_4.jpg

Tu sú tavným lepidlom prichytené parabolky do lampičky.

KuforLamp_5.jpg

Tu je foto tesne pred osadením LED do parabol. Nakoniec, po zvážení, som ich o parabolky prilepil tavným lepidlom.

KuforLamp_7.jpg

No a napájacie kábliky pre driver. Myslím, že je jasné, kde je plus a kde mínus, nie? :D

KuforLamp_9.jpg

Neskôr postnem nočné foto.

Upraveno uživatelem profor
Odesláno
Krásně jedeš default_import_super.gif

Musím říct, že mě Tvoje návody baví.

Jen nemám odvahu něco takhle sám doma bastlit. Ale zase kdo se bojí sere v síni :) 

Díky.

Už nech sú skladom gumené koberce, vonku začína byť škaredo.

Blá Blá Blá

Odesláno

Gumáky mám celoročně :) 

Síří mě, že jsem dával na P5008 LED osvětlení značky ale asi je tam nějaký malý zbytkový odpor a mírně to svítí furt (i při zamčení auta).

Takže by asi musely být s výkonným odporem. Ach jo....

Odesláno
Gumáky mám celoročně :) 

Síří mě, že jsem dával na P5008 LED osvětlení značky ale asi je tam nějaký malý zbytkový odpor a mírně to svítí furt (i při zamčení auta).

Takže by asi musely být s výkonným odporem. Ach jo....

Jo, to zvykne robiť, lebo sa indukuje napätie na kabeláži. Dá sa to poriešiť iným zapojením tých led

Blá Blá Blá

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...