Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu

Tak dnes jsem kompletně vyčistil startér,uhlíky dobré,cívka na prázdno spíná.

Namontuji na auto zapojim otočím klíčem cvak.Pojistka v motorovém prostoru č.8 20A praskla :myslim.

Dle servisní knížky pojistka č.8 cívka startéru.Proč praskne když na baterku venku normálně spíná??????

Odesláno

Na baterku jsem nezkoušel:myslim.

To bych musel napojit na cívku kabel a potom ještě jedním dát povel na cívku (jako signál ze spínačky)?

Odesláno

když se takto ptáš, radši to nezkoušej--starter si musíš přišlápnout,nebo jinak upevnit, po přivedení proudu od baterky má starter velkou zpětnou reakci, chce to trochu cviku :myslim

nebo ho nechej otestovat na zkušební stolici v elektrodílně, budeš vědět, jak na tom celkově starter je...,je zbytečné montovat starter na motor,když nevíš,zda je funkční

Odesláno

Tak ptám se protože né každý má takovou zkušenost s autama. Ale upevnit startér do svěráku a pak to propojit to zvládnu.

Jinak děkuji za rady, jdu se na to mrknout ještě jednou.Nějak se mi ti nezdá.

Odesláno

Startér ve svěráku normálně maká.Přes baterku napojen kontakt cívky+drátek na ovládání civky.Cívka sepne startér se roztočí.

Dám na auto cívka sepne ale startér se nehne?

Proud na kontakt starteru je přímo z baterie a baterie ma 12,6V!!!!!

Tak chlapy, kde je problém ???????

Odesláno

no možná blbost, ale točí se ti motor? myslím jestli není přidřený na klice

mínusový kabel od baterky je kovově spojen s motorem?

[upravil dne 16/2/14 20:36 od ozzy56]

Odesláno

Tak závada odstraněna.Ač je to neuvěřitelné opradu to byl startér :o .Půjčil jsem si jiný a jde to na drnc.

Nový startér objednán tak bude pokoj:super .

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Prosím o radu

Tak dnes jsem kompletně vyčistil startér,uhlíky dobré,cívka na prázdno spíná.

Namontuji na auto zapojim otočím klíčem cvak....

Zdravím Páni,mam presne tento problem. Starter vo zveraku- startovacie kable- krasne vysuva pastorok,točí. Dam ho do auta, a nič. Skusal som prepojiť aj kablikom (ako bolo vyššie radene),ale tiež iba cvaka... Nie som si ale istý ci je to O.K. ked to cvaklo akonahle som sa prepojeným kablikom z hrubeho plusoveho kontaktu dotkol tenkeho kontaktu,bez kluča v spinačke???

Co sa može diať???

Poistku podla servisnej knižky som nenašiel (mam 206 SW,v popiske...)

Dakujem za rady:super

Odesláno

pokud startuješ přepojeným káblíkem nakrátko, nemusí být klíč ve spínačce--starter bude motorem točit, ale motor nechytne

zkusil jsi otočit klikovkou motoru? pokud se motor točí (mechanicky), může být problém ve vinutí rotoru/statoru

Odesláno

Uz som dostal SZ, kde radi, že je skrat na vinutí (dakujem) ale prečo potom točí ked je mimo motor?

Nedáva mi to logiku,možte mi to prosím Vas vysvetlit, nech som kludnejší,že som spravil všetko pred tým ako kúpim nový.

Odesláno

přes spálené (přerušené) vinutí proteče dostatek proudu pro roztočení samotného starteru, když ho namontuješ a starter má roztočit motor, proud přes vinutí neprojde

doporučuju zajít se starterem do elektrodílny, kde ho zkusí na testovací stolici a budeš hned doma ;)

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím , Zhruba před měsícem jsem začal pozorovat že auto hůře startuje (pomaleji točí motorem) čas od času jsem auto dobyl a vše bylo ok .. přikládal jsem to krátkým úsekům jízdy cca 7 km do zaměstnání po městě. Bohužel se to zhoršilo.

Pročetl jsem ostatní vlákna a provedl:

kontrolu dobíjení .. při zapnutí všeho alternátor dává 14,4 V 

Zátěžový test na baterii také ok je 3/4 roku stará 

po zamknutí auta je spotřeba 2A  cca po minutě spadne na 1A a po usnutí spotřeba kolísá 32-45 mA 

Zkoušel jsem vyndavat pojistky jestli spotřeba neklesne na těch 20mA co by měla být a nic ... jen ty velké pod motorovýma jsem nevyndaval .

Dnes jsem přišel k autu otočím klíčkem a nic .. vše svítí ale auto netočí .. baterie má 12,4 zkoušel jsem pro jistotu i kabely a připojit jiné auto a nic ... až když sem trochu pootočil motorem tak šlo nastartovat .. dojedu do dílny chcípnu a zkouším nastartovat a zas nic.pojistka k cívce č 8 ok 

Jak by jsem měl začít postupovat než budu startér vyndavat ?

nastartovat na krátko a zkontrolovat kostru ?

Nemůže to mít spojitost s tím horším startováním?

Upraveno uživatelem Adisek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...