Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výmena vnút. osvetlenia za LED - následné zablokovanie kufra.

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte!

Možno sa to tu už niekedy rozoberalo, ja som zatiaľ nič o tom nenašiel.

Včera, keďže bolo \"trošku krajšie počasie\", som sa rozhodol, že konečne vymením pôvodné osvetlenie za LED. Žiarovky som si kúpil na tejto stránke:

http://www.ledperf.co.uk/pack-interior-full-led-pure-white-for-peugeot-407-p-1981.html

Menil som parkovačky, vnútorné osvetlenie komplet (teda interiér, dvere, kufor atď.), parkovačky a špz osvetlenie. Pri tých posledných dvoch neboli žiadne problémy, ani po inštalácii stropného osvetlenia. Následne som išiel meniť osvetlenie kufra a dverí. Avšak pri skúške sa mi stala nepríjemná vec - osvetlenie dvier nefunguje (okrem spolujazdcových dverí), a kufor sa mi totálne zablokoval. Na RT4 nemám nastavené zablokovanie kufra, aj som to dvakrát preveril. Po stlačení otvárania kufra či na kľúči alebo na aute sa nič nedeje. Poistky som skontroloval, vyzerajú byť OK. Niekde som sa dočítal, že kufor sa môže zablokovať, ak je menšie napätie v el. systéme - spravil som 30km-vú jazdu, a problémy pretrvávajú. Mohli tie LED-ky voľačo narušiť alebo pokaziť? (po skúšobnej jazde zlyhalo aj stropné osvetlenie :( )

Vopred ďakujem za Vaše rady!

Odesláno

sklop sedačky a vrhni se du kufru :) já mám ledky po celém autě, ani nevím jestli ti to říkat nebo ne, ale vyšlo mě na nějakých když přeženu 200Kč a všechno funguje :)

Osobně bych sklopil sedačky a vlezl do kufru, dal normál a uvidíš, jestli se něco odvařilo

Odesláno

Mno včera okolo deviatej som vyliezol z kufra, nič som tam nevidel, ani zvnútra som to nijako nevedel otvoriť. Káble vypadajú byť OK.

Dneska poobede tam dám pôvodné žiarovky. Len dúfam, že nič sa nepokazilo na elektrike :/

Odesláno
sklop sedačky a vrhni se du kufru :) já mám ledky po celém autě, ani nevím jestli ti to říkat nebo ne, ale vyšlo mě na nějakých když přeženu 200Kč a všechno funguje :)

Osobně bych sklopil sedačky a vlezl do kufru, dal normál a uvidíš, jestli se něco odvařilo

Ahoj a dal by jsi odkaz kde jsi ty ledky kupoval?

Odesláno

Osvetlenie dverí:

- určite ti osvetlenie funguje, len daj pozor, či sa kontakty na ledkách dotýkajú keď si ich nasadil ... mal som presne to isté, že mi nefungovalo osvetlenie dverí a keď som ich napojil precíznejšie, tak zrazu išli všetky.

Osvetlenie kufra:

- mám napojený 1m dlhý diódový pás a všetko OK ... ale keď otvorím kufor v noci, tak mi ide oči rozje*ať :D

Odesláno

Ahoj a dal by jsi odkaz kde jsi ty ledky kupoval?

teď su v práci,jak se dostanu dom, tak ti to hodím do SZ (kdybych zapomněl, pošli večer SZ a pošlu ti to :-)

Odesláno
Mno včera okolo deviatej som vyliezol z kufra, nič som tam nevidel, ani zvnútra som to nijako nevedel otvoriť. Káble vypadajú byť OK.

Dneska poobede tam dám pôvodné žiarovky. Len dúfam, že nič sa nepokazilo na elektrike :/

Na zámku kufra je z vnútornej strany diera, strč tam skrutkovač a otvorí sa.

[upravil dne 7.2.2014 13:21 od AnotherOne]

post-14867-14109635448877_thumb.jpg

Odesláno

Mno tak LED-ky som skontroloval - už svietia, okrem tých bočných na strope (už som nemal náladu hrať sa s nimi).

Kufor som zvnútra otvoril, elektronika sa zdá byť OK, zajtra navštívim servis, nech sa mi na to mrknú, ktorá súčiastka tam odišla.

Aj tak by som už mal nejaké veci skontrolovať, ale chvalabohu len z kozmetického hľadiska. Bedrovú opierku sedadla mám už mesiac tiež nefunkčnú, niečo tam prasklo počas jazdy, a odvtedy je to také voľné.

Odesláno

Návšteva servisu v sobotu bola na nič, keďže elektrikári nepracovali. Ale včera poobede som to mal vybavené za pol hodiny, údajne tam bol len niektorý kábel prelomený. Oprava stála 33,-€ v autorizovanom servise, a kufor sa otvára tak ako má :)

Vraj s tými káblami je to bežná vec. Len sa trošku obávam, že raz príde na rad aj káblovanie parkovacích senzorov atď.

A viem, že to nepatrí do tohoto vlákna, ale len tak pre info:

Mám ešte dve chybičky krásy interiéru:

Trošku ošúchaný bok sedadla vodiča (materiál plyš, farba béžová) - keď už som bol tam, pýtal som sa na opravu, údajne to len menia, za cca 384,- €

Počas jazdy \"pukla\" bedrová opierka - oprava by stála cca 224,-€ - opierky vedia kúpiť údajne len sadu.

[upravil dne 14/2/14 08:24 od czanko]

Odesláno

Vďaka, viem, ale koža sa mi v aute neľúbi.

Ale sú firmy, ktoré aj opravujú takéto chyby sedačiek, takže ak mi to už moc bude vadiť, nejakú oslovím. :)

• O 2 roky později...
Odesláno

S otváraním kufra som mal aj ja problém...spočiatku mi nešiel otvoriť cez tlačítko "0" ..iba cez diaľkové...samozrejme prelomený káblik pod tapacírom smerom k tlačítku...neviem či sa s tým niekto predo mnou už hral ale je to tam dosť babrácky..kábliky len stočené medzi prstami na kontaktoch a olepené izolačkou..Potom neskôr sa mi prelomili zelený a modrý káblik v manžete medzi dverami pod zadným sklom...provizorne som to zlepil "čokoladkami" ...pájk nebol po ruke :D...ale plánujem tam celú kabeláž vymeniť....popritom ako som sa hral s káblikami som si tiež dal biely led pásik cca 30 cm čo mi zostalo z prerábky obývačky...žiarovku som nechal zatiaľ..možno tam dám ledku a spravím aj na druhá stranu a v kufri bude diskoteka.. :D 

Odesláno

V otcovej C4 boli tiez take nepodarene tvrde kable ku mikrospinacu kufrovych dveri. Hold setria, kde mozu. Niekto spominal modelarske posilikonovane kable, ze tie ohyby pri otvarani kufra preziju v poho.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...