Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam problem s topenim u 407. Po nastartovani, studeny motor, topeni funguje normalne, po ohrati motoru nad cca 80st prestane auto topit, automatiky vyzene ventilator na nejvyzsi otacky, ale fouka studeny vzduch. Po zchladnuti motoru je topeni zase funkcni, nevite nekdo co stim nez vyrazim do servisu? diky

Odesláno

studený motor má na mysli ne hned po nastartování,ale než dojde ručička na 80°C,takže to topí,ale po té co přesáhne 80°C mu to přestane topit a ještě ventilátor sám o sobě sepne na max.

Odesláno
Spíše bych řekl, že to myslí takto:

Studený motor=topení topí Teplý motor=topení netopí.

[upravil dne 7/2/14 11:17 od Laďa]

Studený motor topení topí? Asi mám nějkaý divný auto :D

Odesláno
Spíše bych řekl, že to myslí takto:

Studený motor=topení topí Teplý motor=topení netopí.

[upravil dne 7/2/14 11:17 od Laďa]

Studený motor topení topí? Asi mám nějkaý divný auto :D

Asi jo, me to taky topi drive nez rucicka dojde na 80stupnu...:aut

Odesláno

No např. při -5 mně po ujetí cca 3 km auto už topí a motor určitě ještě těch 50 stupňů nebude mít, takže ano studený motor=auto topí.

Odesláno

OK tak se budeme chytat za slovíčka... po ujetí 3 km ti v -5 topí leda houby. Když dáš ofukování čelního skla tak tí jde vlažnej vzduch kvůli topné mřížce. Což nemá s okruhem topení co dělat. Normální topení po 3 km bohužel netopí i když po řádově 5ti už by lehký závan být cítit mohl. Záleží jak s tím jezdíš, pokud jako člověk tak při -5 začne přijatelně tenhle motor topit po 7-10ti km...

Nicméně na to se autor vlákna neptal. Takže ho prosím o upřesnění co myslí tím studený motor - auto topí. ;)

Odesláno
Ahoj, mam problem s topenim u 407. Po nastartovani, studeny motor, topeni funguje normalne, po ohrati motoru nad cca 80st prestane auto topit, automatiky vyzene ventilator na nejvyzsi otacky, ale fouka studeny vzduch. Po zchladnuti motoru je topeni zase funkcni, nevite nekdo co stim nez vyrazim do servisu? diky

Kdyz ranoi nastartujes tak se ti sepne \"elektrospirala\" a proto ti auto topi.

Po dosazeni cca 75 st spirala vypina.

Mas problem v tom ze nemas nejspis vodu v nmotoru a neni mozne motor ohrat.

[upravil dne 7/2/14 13:54 od straki007]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

měl bych jeden dotaz ohledně topení, tak se s dovolením přidám do tohoto vlákna, které je pojmenováno pěkně univerzálně.

Mám 407 sw, klima dvouzónová a problém je tento: Při zesílení ventilátoru na poslední 3 nejsilnější intenzity foukání začne něco dost hlasitě v tom ventilátoru klepat (jakoby z pod palubky - plast x plast). Po zeslabení na 4tý nejvyšší stupeň to vždy přestane a zaklepe jen občas v zatáčce.

Neví někdo prosím, čím by toto mohlo být? Je mi jasné, že topení je obecně ve Francouzích problematická část, ale jinak už jsem na autě vše vychytal, jen s tímto bych ještě potřeboval helpnout, díky moc....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...