Bugs Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Zdravím, dnes ráno jsem při -7°C nastartoval, chytlo to asi na třetí převalení naprosto bez problémů jako vždy. Motor jsem nechal chvíli ohřát, mezitím jsem očistil okna a auto od sněhu a ledu. Ujel jsem asi 1km a pak auto začalo při sešlápnutí spojky při přeřazování letět do otáček, tak už jsem zpozorněl a najednou škyt, auto chcíplo a svítila žlutá kontrolka číslo 23 na tomto obrázku http://www101.patrz.pl/u/f/54/37/63/543763.jpg Tak jsem se podíval pod kapotu a balónek celej zmáčklej, takže mi tam nejde nafta. Naftu tankuju u Eurooilu https://www.ceproas.cz/optimal-diesel a ještě jsem tam před tankováním nalil zimní aditivum od stejné čerpací stanice. Aditivum tam liju už od října takže by to jím snad být nemělo. Auto stojí venku na mraze, garáž bohužel nemám. Myslím si že je někde v palivové soustavě \"bordel\" který zabraňuje tužší naftě v průchodu. Můžete mi prosím poradit co všechno bych měl projít? Nebo máte nějaké jiné tipy? Budu vděčný za každou radu, nechce se mi jezdit autobusem. EDIT: O víkendu byl mráz až -14°C a s autem jsem každý den ujel přibližně 4km a auto jelo v pořádku. [upravil dne 27/1/14 06:12 od Bugs] Citovat
MilanF1 Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Nejjednodušší a asi nejlevnější je výměna palivového filtru. Kdy byl naposledy měněn? Může v něm být voda a ta zamrzla. Citovat
Bugs Odesláno 27. leden 2014 Autor Odesláno 27. leden 2014 Filtr byl měněn před dvěma roky když jsem auto kupoval. Určitě ho tedy vyměním. Děkuji za radu a ještě bych se chtěl zeptat jaký doporučuješ interval výměny? Citovat
MilanF1 Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Vzhledem ke kvalitě nafty doporučuji každý rok, nejlépe před zimou. Mění se jen vložka, není to finančně nákladné a může to ušetřit případné starosti. Citovat
Bugs Odesláno 27. leden 2014 Autor Odesláno 27. leden 2014 Teď mne ještě napadla jedna věc. Když jsem tankoval naftu, tak se při otevření víčka od nádrže nasál do nádrže vzduch tudíž byl v nádrži podtlak. Je někde nějaké odvětrávání? Citovat
oddie Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Je, a jestli jsi měl v nádrži podtlak, mám jej ucpané. Citovat
Bugs Odesláno 27. leden 2014 Autor Odesláno 27. leden 2014 Můžeš mi prosím poradit kde je vyvedené? Já se v autě moc nehrabu tak ho ještě nemám prozkoumané. Citovat
punkac Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Jestli ho nenajdeš, tak víčko zatím jen zlehka dotáhni a netankuj plnou Jinak u výměny filtru pozor na správné vložení do nádobky filtru a skontroluj velké těsněné (\"o\"kroužek), jestli je správně nasazený Víčko filtru dotahuj s citem a stylem jako kola na autě - tedy křížem. Hlavně to nepřervi, víčko rádo praská Citovat
Bugs Odesláno 27. leden 2014 Autor Odesláno 27. leden 2014 Teď jsem se dostal k autu, podtlak v nádrži nebyl a balónek je pořád zmáčknutý. Trochu jsem ho promačkal a s tou trochou nafty co se do něj natáhlo jsem dojel ke kamarádovi do garáže. Teď se doma chvíli ohřeju a půjdeme se na to podívat dál. EDIT: Tak nejspíš vyřešeno, děkuji všem za rady. Vyndali jsme hadičku mezi balónkem a nádrží a foukli jsme do ní. Po chvíli se tam něco uvolnilo a už je to průchozí. Vytočil jsem šroubek na naftovém filtru a namačkal balónkem. Zatím to vše vypadá OK. Ještě během týdne vyměním naftový filtr aby to bylo vše v rychtyku. Uvidím ráno co to bude dělat. [upravil dne 27/1/14 17:24 od Bugs] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.