Guest Scratch Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 a neni to nahodou realitni cinnost? Na tohle co uvadis mi to uplne nesedi. Hlavne nezapomen to uvest do danoveho priznani, lidi jsou svine.....ale ja pronajimam vlastni no ale ty jsi pronajmul, coz je realitni cinnost, to dle meho nespada do zprostredkovani obchodu ani sluzby, protoze jsi nic nezprostredkoval, takhle bych to videl ja, ale muzu se samozrejme mylit..... Citovat
Goldinka Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Goldinko, běž na finanční úřad s výpisem z katastru (stačí z internetu) a tam Ti poradí, vyplní s Tebou formulář a jsi v pohodě. U mé máti jsme na to zapomněli (tedy, předpokládali jsme, že vše obeslala notářka za ty nehorázný peníze, které dostala), dobrovolně se po 2 letech přiznali a stejně pokutu platila. Sice nejmenší možnou, ale odpustit ji prý nemohou. no to by asi mělo stačit to usnesení, ale vytisknout to je to nejmenší. já jsem si právě taky myslela, že tyhle věci za ty prachy zařídí notářka (přitom mi jen řekla, o účtech a o tom že máme nemovitosti, které využíváme tak o nich samozřejmě víme), nakonec sem se po čtyřech měsících dozvěděla, že musim jít ještě na družstvo, a tak trochu se děsim toho, kde všude ještě musim jít něco přepisovat. účty jsou jasné a o té dani z nemovitosti taky vim, elektrika, internet je mi také jasný... Je ještě něco po čem bych se měla pídit aby nepřišla pak nějaká exekuce z nezaplacení někde nějaké daně/poplatku nebo tak něco... ? Citovat
radim.1008 Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Tak všude, kde tvoje maminka disponovala nějakým aktivem a pasivem by měla zjistit notářka, od toho jí po ukončení dědictví platíš. Na byťáku přepíšeš list vlastnictví nebo nějaký ten podíl nebo jak se to jmenuje, eletrika, vodu máš přes družstvo, topení taky, potom nějaký dopravní prostředek, jestli byl, tak přepsat, pojistku na domáctnost, všude kde jsi případně měla maminku uvedenou jako disponobilní osobu, tak přepsat za jiného člověka a v neposlední řadě vrátim doklady na úřad. Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 a neni to nahodou realitni cinnost? Na tohle co uvadis mi to uplne nesedi. Hlavne nezapomen to uvest do danoveho priznani, lidi jsou svine.....ale ja pronajimam vlastni no ale ty jsi pronajmul, coz je realitni cinnost, to dle meho nespada do zprostredkovani obchodu ani sluzby, protoze jsi nic nezprostredkoval, takhle bych to videl ja, ale muzu se samozrejme mylit..... pro klid duše skočím zítra na uřad Citovat
radim.1008 Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Petře, podle mě blbost, aby jsi na svůj majetek, který někomu pronajmul musel mít zvlášť živnosťák. Táta pronajímal nebytové prostory jako sklad dvěma firmám a žádný neměl. Jen to vždy uvedl do daňového přiznání. Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 ona to takova blbost uplne neni, protoze to neni treba pronajem bytu, kdy to muzes mrsknout rovnou do danoveho priznani. Tady se pohybujes v ramci obchodniho prava, a tam je to jine. Pokud je na fakture ivedeno ico, melo by s tim souviset i predmet podnikani. Nemuzu preci treba pronajimat auta, a mit zivnostak na spravu a udrzbu nemovitosti...... Petre: skakat tam nemusis, jen tam zavolej a zeptej, mozna tim usetris cas a nervy , kazdopadne budes mit tuto vec proverenou.... [upravil dne 6/1/2014 23:38 od Scratch] Citovat
Medvěd Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Využiju téma, ale dotaz je o trošku jiné problematice: Jsem-li zaměstnán a k tomu mám současně ŽL, na který je otázkou zda a kolik vůbec bude nějaký příjem, musím platit onu minimální platbu sociálce a zdravotní pojištění nebo stačí, že to za mně platí zaměstnavatel? Loni - i když jsem byl bez práce - jsem ŽL nepozastavil a z účtu pravidelně platby odcházely. Letos už jsme se s Helou dohodli, že pokud by stačily platby pouze od zaměstnavatele s případným doplatkem na konci roku pokud by ŽL nějakou pětku hodil při práci, tak bychom odchod peněz z účtu rádi stopli. Pokud by bylo třeba platit po celou dobu, co je ŽL v běhu - asi se na vše vykašlu a pozastavím ho Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Pokud mas zl na vedlejsak tak platit nemusis na ossz posles potvrzeni ze jsi zamestnan. Musis mit min devadesat tis rocne. Na zdravku posles formular ze jsi zamestnan a ze dan priznani nepodavas. Na financak posles čestné prohlaseni zes nevidelal ani korunu resp mene jak sest tisic a hotovo. Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Medvede, obcas me fakt dokazes zarazit...............:o:o:o:o:o:o Byl jsi registrovan na uradu prace? Protoze ja abych se mohl registrovat na uradu prace, musel jsem mit zivnostak na hlavni cinnost pozastavenej. A jako kdyz mas ZL na vedlejsi cinnost a mas HPP tak preci nebudes ty i tvuj zamestnavatel platit 2 odvody ne? A pokud jsi platil i v dobe kdy jsi byl zamestnan na HPP, tak sorry, ale co k tomu rict....?????? Citovat
Pe.Tr Odesláno 7. leden 2014 Autor Odesláno 7. leden 2014 Treba ma rad kdyz mu domu chodi preplatky :-) Citovat
Medvěd Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Ano, přeplatky jsou příjemný bonus. registrovaný na ÚP jsem byl jen jednou a víckrát si ten opruz raději odpustím. Mimoto se daleko lépe hledá práce když máš ŽL v ruce než bez něj - ale to jsme jinde. Když mám na ŽL za rok 2013 pouze jednu fakturu vystavenou v prosinci (bude zaplacena tento týden) tak se to počítá do příjmu 2013 nebo 2014? [upravil dne 7/1/2014 12:03 od Medvěd] Citovat
Neon Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 K pronájmu vlastní nemovitosti není potřeba ŽL, nejedná se tedy ani o realitní činnost ani o poskytování služeb. Stačí jen smlouva s nájemcem. ŽL bude zapotřebí v případě, že k tomu dotyčnému ještě vykonáš a vyfakturuješ nějakou službu (úklid atp...) ... Musí se jenom 1x za rok podat přiznání, kde si jako paušální výdaj můžeš dát pouze 30%, narozdíl od živností, kde je více ... Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Medved: platba se pocita do roku, ve kterem byla prijata cili kdyz mas fa za prosinec 2013, a platba prijde v leden 2014, pocita se do roku 2014. [upravil dne 7/1/2014 15:48 od Scratch] Citovat
Vvitty Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Neon: ale pak nebude vystavovat FAKTURU Jinak do nakladu si i pri pronajmu vlastni nemovitosti na smlouvu (bez ZL) lze uplatnit souvisejici naklady - takze napr. odpis nemovitosti atp. Citovat
Neon Odesláno 8. leden 2014 Odesláno 8. leden 2014 Stačí snad PPD, nebo potvrzení o přijetí částky a za co a nájemce si může dát do nákladů i to - faktura je dle mě zbytečná... Ale jestli má ŽL, tak by se dle mě na to mohlo vztahovat i to \"poskytování služeb\" a pak může vystavit fakturu ... Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. leden 2014 Odesláno 9. leden 2014 no ze ten najemce pozaduje fakturu, kdyby pozadoval PPD, tak se tady asi resi PPD......... Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. leden 2014 Odesláno 9. leden 2014 no ja taky ne, krom toho ze fa je bezhotovistni a ppd je hotovostni..... ale ty jako fyzicka osoba tusim nemuzes vystavi fakturu, nebo jo??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.