deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 Dotaz asi trapnej ale celkem mě to štve. Asi před dvěma měsícema jsem nechal měnit rozvody a teď se mi poslední dobou stává že řemen po nastartování píská. Někdy to zmizne když se motor ohřeje někdy to píská i po jízdě a ohřátém motoru. Nevíte čím to??? Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 Píšeš, že jsi nechal měnit rozvody, ale ty asi nepískají, to co slyšíš je dražkovaný řemen. Stříkni na něj roprašovačem mýdlovou vodu, pokud to přestane je to on. Citovat
deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 A ten najdu kde???Někde kolem rozvodů??? Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 No pokud se takto ptáš tak nevím jeslti je rozumén do toho příliš sahat... ale ano je to ten viditelný řemen , který je \"vedle\" rozvodů. Pohání kompresor klimy, alternátor, případně servo. Citovat
deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 No uvidíme jinej řemen přes alternátor tam není tak zkusím prostříknout :-) Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 jojo prostě když to bude pískat tak to na to nastříkej a musí to na chvíli přestat. Pak je to řemen. Citovat
deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 No tak uvidíme co se stane :-) a taky se stává že po vypnutí motoru něco ještě malou chvilku dotáčí.Prej by to mohla být nějaká volnoběžka na altíku??? Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 No vono se těžko radí když nepíšeš ani motor Citovat
deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 No nevím poslouchal jsem to a jde to někde ze strany co je altík a tak.Turbo slyším taky ale prej některá pískají některá ne. Citovat
deny.zb Odesláno 1. leden 2014 Autor Odesláno 1. leden 2014 Uvidíme mám v okolí několik 307 se stejným motorem jako mám já ale žádná nepíská. Citovat
koblih69 Odesláno 1. leden 2014 Odesláno 1. leden 2014 K pískání mají sklony spíš diesely než benzíny a ten řemen může už mít dosloužíno.... samozřejmě tam můžou být i další problémy (volnoběžka, vadná řemenice nebo napínák... ) ale to bych teď neřešil. Citovat
deny.zb Odesláno 3. leden 2014 Autor Odesláno 3. leden 2014 Tak jsem to stříknul jak bylo poraděno a opravdu to na chvilku přestalo. Teď jde o to zda to vyměnit vše řemen i napínáky, ale asi ano páč auto má skorem 200tis. tak to bude asi se vším všudy a asi je rovnou nechám mrknout na tu volnoběžku na altíku. Každopádně díky za rady. koblih69 :-) Citovat
Pavel Ry Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Žádný mazání dlouhodobě nepomůže, chce jen správně napnout řemen alternátoru!Ten je víc zatížený po nastartování a po dobití baterie zmizí i pískání řemenu. Citovat
celda1970 Odesláno 22. leden 2014 Odesláno 22. leden 2014 Já napnul....pak mýdlem projel a po nastartování pohvizduje furt....kašlu na to po chvilce to přejde. Až bude teplo vyměním... Citovat
PSK Odesláno 24. leden 2014 Odesláno 24. leden 2014 Mám podobný problém, len mne ten zvuk ide niekde z rozvodov. Motor 1,6HDI 80kW. Drážkovaný remeń, napínaciu kladku,remenicu na alternátore mám nové. Keď dám dole drážkovaný remeń, píska ďalej. Ale len keď je motor studený. Po zahriatí už nepíska. Začalo to asi vtedy, keď mi začal tiecť chladič. Unikala chladiaca zmes. kúpil som nejakú kvapalinu a trocha som nalial do chladiacej sústavy. Chladič prestal tiecť, a asi vtedy začalo to pískanie. Nevie, niekto, čím to je? Počul som viacero 1,6HDI motorov s takýmto zvukom. Citovat
PSK Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 Tak mi asi nikto nepovie, či to riešiť, alebo nie. Citovat
307rg Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 ak je to od rozvodov tak je najlepšie ak to riešiť budeš, asi niektoré ložisko v napínacej kladke, najskôr v mieste pod čerpadlom, ale popravde vôbec neviem ako to vyzerá u tvojho motoru s rozvodmi, samozrejme najlepšie je spraviť komplet rozvody, minimálne to sleduj, či sa to nebude zhoršovať a ak áno tak neváhaj Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.