Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dotaz asi trapnej ale celkem mě to štve.

Asi před dvěma měsícema jsem nechal měnit rozvody a teď se mi poslední dobou stává že řemen po nastartování píská.

Někdy to zmizne když se motor ohřeje někdy to píská i po jízdě a ohřátém motoru.

Nevíte čím to???

Odesláno

Píšeš, že jsi nechal měnit rozvody, ale ty asi nepískají, to co slyšíš je dražkovaný řemen. Stříkni na něj roprašovačem mýdlovou vodu, pokud to přestane je to on.

Odesláno

No pokud se takto ptáš tak nevím jeslti je rozumén do toho příliš sahat... ale ano je to ten viditelný řemen , který je \"vedle\" rozvodů. Pohání kompresor klimy, alternátor, případně servo.

Odesláno

No tak uvidíme co se stane :-) a taky se stává že po vypnutí motoru něco ještě malou chvilku dotáčí.Prej by to mohla být nějaká volnoběžka na altíku???

Odesláno

K pískání mají sklony spíš diesely než benzíny a ten řemen může už mít dosloužíno.... samozřejmě tam můžou být i další problémy (volnoběžka, vadná řemenice nebo napínák... ) ale to bych teď neřešil.

Odesláno

Tak jsem to stříknul jak bylo poraděno a opravdu to na chvilku přestalo.

Teď jde o to zda to vyměnit vše řemen i napínáky, ale asi ano páč auto má skorem 200tis. tak to bude asi se vším všudy a asi je rovnou nechám mrknout na tu volnoběžku na altíku.

Každopádně díky za rady. koblih69 :-)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Žádný mazání dlouhodobě nepomůže, chce jen správně napnout řemen alternátoru!Ten je víc zatížený po nastartování a po dobití baterie zmizí i pískání řemenu.

Odesláno

Mám podobný problém, len mne ten zvuk ide niekde z rozvodov. Motor 1,6HDI 80kW. Drážkovaný remeń, napínaciu kladku,remenicu na alternátore mám nové. Keď dám dole drážkovaný remeń, píska ďalej. Ale len keď je motor studený. Po zahriatí už nepíska. Začalo to asi vtedy, keď mi začal tiecť chladič. Unikala chladiaca zmes. kúpil som nejakú kvapalinu a trocha som nalial do chladiacej sústavy. Chladič prestal tiecť, a asi vtedy začalo to pískanie. Nevie, niekto, čím to je?

Počul som viacero 1,6HDI motorov s takýmto zvukom.

Odesláno

ak je to od rozvodov tak je najlepšie ak to riešiť budeš, asi niektoré ložisko v napínacej kladke, najskôr v mieste pod čerpadlom, ale popravde vôbec neviem ako to vyzerá u tvojho motoru s rozvodmi, samozrejme najlepšie je spraviť komplet rozvody, minimálne to sleduj, či sa to nebude zhoršovať a ak áno tak neváhaj

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...