Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, již delší dobu se zabývám nefunkčním vyhřívání sedačky na 307. U spolujezdce hřeje bez problému a celkem intenzivně, do minuty cítím teplo... U řidiče už je to horší. Kontrolka svítí, relé cvaká. Sehnal jsem použitý sedák s vyhříváním... Když to napojím na sedadlo řidiče, netopí... Když to připojím na sedadlo spolujezdce, tak to hřeje... Nechápu to, proč na jednom to jde a na druhém ne... jedině, že by byla ještě spálená spirála i na opěradle... Má to na to vliv? Nevíte to někdo? Konektory jsou zapojeny origo. Evidentně se v tom nikdo před tím nehrabal... Napětí tam jde. Ta co je tam originál, tak do jednoho kabelu napětí už nejde, ale když to propojím s tou "novou", tak pak ukazuje napětí na všech drátech... Moje nervy...  

Odesláno

To bude asi tým, že na sedadle šoféra sa sedí vždy, narozdiel od spolujazdca. Problém je v tom, že tie špirály sú utopené priamo v tej pene, a sedadlo je praktický neopraviteľné, jediná možnosť je vymeniť (aspoň sedák) za iné, lenže z používaného sedadla bude stav ohrevu podobný.

Odesláno

sedák i opěradlo jsou zapojeny seriově ;) takže když jedna deka odejde, tak druhá nefunguje.. 

Není nic jednodušího než změřit odpor .. pokud je nekonečný, tak je po dece

Odesláno (upraveno)

Na 99% v pejru dečky... Mám to tak taky, na obou sedadlech, bohužel :( Za jedno sedadlo si teda mlžeme sami, když jsme dělali v autě blbosti. Poučení-neklekat na vyhřívaný sedáky :D A neopravíš to. Je to slepený. Buď to oželíš, seženeš jiný sedák (ale otázka jak dlouho bude fungovat) nebo koupíš karbonový vyhřívání, nalepíš to na sedačku, zapojíš místo původních deček a jebneš na to potah. Tkhle to mám v plánu, akorát jeden potah na míru který bude vypadat jako originální sedačka stojí 3k, což se mi moc nechce dávat :D

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Chlapi díky za info... sedák z druhého auta mám, ten vyměnit jde i od spolujezdce, to by neměl být problém... Horší to bude s výměnou opěrky... to asi jen tak nepůjde... Měnil to už někdy někdo? A děkuju za upřesnění, že když nejde jedna z těch vyhřívaných deček, tak nejde prostě nic... nedá se to nějak obejít, aby hřál třeba jen sedák? Když by byla opěrka taky v pr... :( Moc díky za info a přeju fajn den P. 

Odesláno

Dá se vše, ale bude to laborování, musel bys oměřit odpor funkční té části dečky, která ti nefunguje a pak to nahradit u nefunkční výkonostním odporem. Změřit výkon a podle toho vybrat výkon odporu (multimetrem změříš napětí, proud; no a výkon vypočítáš P=U x I).  2 hodnoty, který tě zajímají- odpor a max výkon. Samozřejmě s rezervou (když změříš 5W, koupíš 10W). Odpor samozřejmě se bude nějak hřát, takže umístit vhodně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...