Petr 308 SW Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 Zdravím všechny, již delší dobu se zabývám nefunkčním vyhřívání sedačky na 307. U spolujezdce hřeje bez problému a celkem intenzivně, do minuty cítím teplo... U řidiče už je to horší. Kontrolka svítí, relé cvaká. Sehnal jsem použitý sedák s vyhříváním... Když to napojím na sedadlo řidiče, netopí... Když to připojím na sedadlo spolujezdce, tak to hřeje... Nechápu to, proč na jednom to jde a na druhém ne... jedině, že by byla ještě spálená spirála i na opěradle... Má to na to vliv? Nevíte to někdo? Konektory jsou zapojeny origo. Evidentně se v tom nikdo před tím nehrabal... Napětí tam jde. Ta co je tam originál, tak do jednoho kabelu napětí už nejde, ale když to propojím s tou "novou", tak pak ukazuje napětí na všech drátech... Moje nervy... Citovat
307rg Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 To bude asi tým, že na sedadle šoféra sa sedí vždy, narozdiel od spolujazdca. Problém je v tom, že tie špirály sú utopené priamo v tej pene, a sedadlo je praktický neopraviteľné, jediná možnosť je vymeniť (aspoň sedák) za iné, lenže z používaného sedadla bude stav ohrevu podobný. Citovat
ChouLu Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 sedák i opěradlo jsou zapojeny seriově takže když jedna deka odejde, tak druhá nefunguje.. Není nic jednodušího než změřit odpor .. pokud je nekonečný, tak je po dece inoxing ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. únor 2020 Odesláno 5. únor 2020 (upraveno) Na 99% v pejru dečky... Mám to tak taky, na obou sedadlech, bohužel Za jedno sedadlo si teda mlžeme sami, když jsme dělali v autě blbosti. Poučení-neklekat na vyhřívaný sedáky A neopravíš to. Je to slepený. Buď to oželíš, seženeš jiný sedák (ale otázka jak dlouho bude fungovat) nebo koupíš karbonový vyhřívání, nalepíš to na sedačku, zapojíš místo původních deček a jebneš na to potah. Tkhle to mám v plánu, akorát jeden potah na míru který bude vypadat jako originální sedačka stojí 3k, což se mi moc nechce dávat Upraveno 5. únor 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Petr 308 SW Odesláno 6. únor 2020 Odesláno 6. únor 2020 Chlapi díky za info... sedák z druhého auta mám, ten vyměnit jde i od spolujezdce, to by neměl být problém... Horší to bude s výměnou opěrky... to asi jen tak nepůjde... Měnil to už někdy někdo? A děkuju za upřesnění, že když nejde jedna z těch vyhřívaných deček, tak nejde prostě nic... nedá se to nějak obejít, aby hřál třeba jen sedák? Když by byla opěrka taky v pr... Moc díky za info a přeju fajn den P. Citovat
inoxing Odesláno 6. únor 2020 Odesláno 6. únor 2020 Dá se vše, ale bude to laborování, musel bys oměřit odpor funkční té části dečky, která ti nefunguje a pak to nahradit u nefunkční výkonostním odporem. Změřit výkon a podle toho vybrat výkon odporu (multimetrem změříš napětí, proud; no a výkon vypočítáš P=U x I). 2 hodnoty, který tě zajímají- odpor a max výkon. Samozřejmě s rezervou (když změříš 5W, koupíš 10W). Odpor samozřejmě se bude nějak hřát, takže umístit vhodně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.