Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

> martincihak: Když zkusíš při vypnuté klimě zapnout ventilátor od nuly na max, roztočí se nebo zůstane ve všech polohách ovladače bez odezvy?

Ptám se kvůli eliminaci možné závady v předřadném odporu. 

Odesláno

Když otáčím jak otáčím, auto netopí, nefouká. Když jsem to auto kupoval, tak nebyl ani řemen na klimatizaci, prý stejně nefunguje. Ale sem tam se mi zaplo světýlko na zapínání klimatizace, teď nesvítí ani to. Opravdu to vypada, že je komplet ovládání kaput. Ale opravdu nevím co s tím dělat, jak a co zjistit :/

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Sehnat schema.

Anebo rozebrat ovládání a změřit, zda je tam napájecí napětí.

Pokud víš, která je to pojistka (těžko vědět s jistotou), tak měřit na ní napájení.

Anebo najít odborníka.

Prakticky všechna tato zapojení mají napájení přes klíč, některá pak ještě přes relé, některá ne. Za klíčem jde napětí do pojistky, a pak do elektroniky.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Tak jsem vyndal celou jednotku a zkusil jsem najít proud na konektoru a po pootočením klíčku se tam proud nenachází. Zkusím ještě proměřit ty pojistky

Odesláno

Pojistky byly promereny a tam kde je klimatizace a ventilátor, tak přes pojistky nejde proud. Ani po jejich výměně. Minus si beru od baterky, tak snad to dělám dobře. Znamená to, ze to bude někde u zapalovacího klíčku?

Odesláno

Ještě zkus to, že na ty pojistky, které jsou od klimy a ventilátoru, (anebo na napájecí svorku ovládání klimy) přivedeš napětí kablíkem, např. ze zapalovače, anebo přímo od baterky. Ale pozor, může jít opravdu o zkrat, takže bych napětí přivedl přes žárovku H4, u které spojíš vlákna paralelně, anebo aspoň jedno vlákno.

Pokud je klima a ventilátor OK, tak bude fungovat i přes žárovku. Tak ověříš, zda je závada ve spínací skříňce.

Odesláno

Wow, tak to je hustý, žárovka tedy bude fungovat jako pojistka? A kdyby nastal zkrat, tak prdne?

Moc se mi tato varianta líbí, ale nějak mi nejde do palice, jak to vlastně spáchat :)

Odesláno (upraveno)

Neprdne, normálně se rozsvítí. A když bude vše v pořádku, tak vlákna budou slabě žhnout (úbytek např. 1V) a klima pojede i na 11V.

Vezmi žárovku H4, na vývody napoj fastony nebo pájením, nebo svorkami (ale spolehlivě, pomocí šroubků) dva kablíky tak, aby po přípojení na baterku 12V svítila obě vlákna naplno. Můžeš taky použít starou žárovku, když ještě nebyly halogeny, co nejsilnější na 12V.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

ja se ted vrtal v manzelcinem saxu a hledal sem napeti po nastartovani
samo ze na rele ventilatoru

takze kdyz saxo bez nastartovaneho motoru a bez rele nefouka co u tebe ??

u me to bylo zeleny rele v zelene patici pod volantem nemas ten samej problem - stale sme nezjistily jestli jo nebo ne

Odesláno

martincihak má automatickou klimu, s elektronickou regulací. Nemáš náhodou schema? Je tam vůbec relé, když je to elektronicky? Na schematech manuální klimy pro 306, (přepínač rychlostí s odpory) je poznámka, že může být provedení s relé i bez relé.

Odesláno

No upřímně, u pojistek jsou jakési krychličky s nápisy :) ale ty jsem nevyndal pač nevím k čemu to je. Je tam i myslím zelená. Jestli toto je právě to relé, tak ho mám vyndat a oni to půjde? Nebo zkusit vyměnit právě toto?

Odesláno

Bohužel Osek okr. Teplice:/

Ale fakt vám díky za ochotu. Předpokládám, že se to relé dá i někde koupit. Zítra se na to schválně mrknu, mám ještě k dispozici jednu 306, a tam větrák funguje, tak zkusím vyměnit ta zelená relé. Sice je tam jiný ovladaci panel, ale snad to bude shodné

Odesláno

Tak a problém je vyřešen. Opravdu se jednalo o relé, ani jsem ho nevyndal, páč mi to nešlo :) ale jak jsem s ním rumploval, tak se asi usadilo a po zasunutí klíčku jsem opět slyšel ten známý zvuk v podobě tociciho větráčku. Moc Vám děkuji za rady, opět jsem o něco moudřejší

Odesláno (upraveno)

radsi ho vymen - mam tucha ze ma spaleny kontakt a casem bude ten samej problem

nekde mam fotku tobo myho z eviny kdyz sem resil nefunkcni druhy kabinovy ventilator

moje 045.jpg

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
edit: nasel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...