Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Máme doma kotel Junkers ZWE 24 - 3 MFK, který nám už cca 15 let slouží. Teď ale nastaly zvláštní problémy - neteče nám teplá voda. Kotel třeba topí na řekněme 50 C, pustím vodu a teplota \"před očima\" padá až někam ke 30 C. Z kohoutku teče voda vlažná, tzn. že třeba do vany si fakt nevlezu, ale jakmile vodu zastavím, okamžitě zase teplota stoupá až na původní hodnotu. Mám se připravit na nějakou zásadní investici nebo to může být \"jen\" nějaká kravinka?

[upravil dne 20/12/2013 21:52 od Medvěd]

Odesláno

U průtokáče je to nejčastěji závada regulačního ventilu u membrány. Doma to můžeš demontovat, vyčistit, promazat a případně zjistit, zda membrána není prasklá.

Je otázka, zda se do toho pustíš. Kdysi jsme takhle doma opravovali karmu, a úspěšně. Ale to bylo v 70 letech, mně bylo asi 16, měli jsme odvahu a opraváři byli nesehnatelní...

[upravil dne 20.12.2013 20:47 od P607Olda]

Odesláno

Je to kombi kotel. Pokud by to měla být jen \"kravinka\" typu membrány, budu neskutečně happy. Přeci jen 15 let už je prý doba, kdy se může pokakat něco tak zásadního, že je new kotel jediným řešením (což by se mi tedy vůbec nehodilo). Každopádně náš pan opravář, který nám každý rok dělá revizi, má čas až v lednu. My 26. 12. mizíme na hory, tak to holt do toho ledna nějak doklepeme. V lednu se ale budu modlit, aby varianta prasklé membrány byla ta správná.

[upravil dne 20/12/2013 21:54 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...