Ajap Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 Já to takhle dělám u svojí 1,6 VTi (poslední 2 výměny jsem si dělal sám). V obou dvou případech jsem olej vypustil a nechal přes oběd (cca hodinu) vykapat, v obou případech po příchodu zpět stále ještě kapal! Pak jak říkáš - nalít novej, dokud nepoteče čistej, posledně na to padlo skoro půl litru. No a zbylých 4,5l jsem z toho 5l kanystru nalil jako náplň a vyšlo to akorát na max. Tak čistej olej tam nebyl od novoty. Citovat
5008 hdi Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 Ja jsem to prolil celým litrem... Někdo si řekne, ze to je škoda peněz apod.,ale věřím,ze v tomto případě je to naopak. Radši proleju 160kc a motor me vydrží dyl,než jen vylejt a dat novej... Citovat
dagustino Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 Dotaz? Proč to proplachovat olejem proč si radši nekoupit proplach k tomu určený Navíc proplachy odstraňují i silnější usazeniny. Citovat
MilanF1 Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 Ten proplach dělají kvůli tomu, aby "vypustili" veškerý starý olej. Ale tím, že se tam nalej horem, stejně všechno staré nevyteče. To by se muselo nastartovat. A k tomu jsou právě ty spešl proplachy. Ale někdo ty výrobky haní právě proto, že ostranuji i větší usazeniny, které pak mohou vlítnout tam, kde být nemají. Ale to už je na rozhodnutí každého soudruha. Citovat
Ajap Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 (upraveno) Jak píšeš, je to kvůli "vypuštění" co nejvíce starého oleje. Kdyby olejová vana nebyla tak "inteligentně" vyřešená s tím, že vypouštěcí šroub není na nejnižším místě, tak se na to vykašlu. Takhle sice vyhodím půl litru oleje, ale alespoň částečně ten zbytek vytěsním novým olejem. Onen půllitr vyjde na kolik - 60, 70Kč? To klidně dám Proplach je fajn, ale zase zbytek toho sajrajtu zůstaně na dně vany... To už radši proplach normálním olejem, ale zase když člověk pořádně vypustí ten starej, tak... Upraveno 31. květen 2017 uživatelem Ajap Doplnění Citovat
5008 hdi Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 Vyplachovaci olej sice je,ale nikdy jsem ho nepoužil a nikdy nepouziju. Stačí, když to proleju stejným olejem,co tam ma být a mám jistotu, ze se něco někam někdy nějak nedostane, kam nema... ;-) Citovat
5008 hdi Odesláno 31. květen 2017 Odesláno 31. květen 2017 před 3 minutami, Ajap napsal: Jak píšeš, je to kvůli "vypuštění" co nejvíce starého oleje. Kdyby olejová vana nebyla tak "inteligentně" vyřešená s tím, že vypouštěcí šroub není na nejnižším místě, tak se na to vykašlu. Takhle sice vyhodím půl litru oleje, ale alespoň částečně ten zbytek vytěsním novým olejem. Onen půllitr vyjde na kolik - 60, 70Kč? To klidně dám Proplach je fajn, ale zase zbytek toho sajrajtu zůstaně na dně vany... To už radši proplach normálním olejem, ale zase když člověk pořádně vypustí ten starej, tak... Ja mám sice šroub uuuuplne dole a i presto to budu proplachovat ;-) ,minuly auta me k tom přesvědčily s nájezdem bez zásahu do motoru... Citovat
Ajap Odesláno 1. červen 2017 Odesláno 1. červen 2017 Já zase nikdy proplach nedělal a taky jsem na motor nemusel hrábnout (ťuk ťuk ťuk!)... Ale to samozřejmě neříkám, že děláš špatně, naopak, je to sázka na jistotu. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červen 2017 Odesláno 2. červen 2017 V 31. 5. 2017 at 23:14, 5008 hdi napsal: Vyplachovaci olej sice je,ale nikdy jsem ho nepoužil a nikdy nepouziju. Stačí, když to proleju stejným olejem,co tam ma být a mám jistotu, ze se něco někam někdy nějak nedostane, kam nema... ;-) proplachovací olej se dá sice sehnat, ale už se dlouho pro aut. motory nepoužívá, pokud někdo chce proplachovat, doporučují konstruktéři motoru proplachovat tím samým olejem, který se normálně do motoru leje, proplach se pak provádí tak, že se na olej najede cca 50 KM a pak se provede normální výměna oleje včetně filtru podle mě je to zbytečné, zvlášť, když se olej mění po cca 15 tis. KM a ne výrobcem doporučených 30 tis. KM Citovat
Agrafik Odesláno 2. červen 2017 Odesláno 2. červen 2017 Přesně tak, teď jsem měnil olej po 14tis. Vypuštění, odsátí zbytků oleje z prostoru filtru, vysátí vany přes měrku a zahnutou hadičkou vypouštěcím otvorem. Příště možná přijde ještě na řadu čistič TEC2000. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.