Návštěvník Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ahoj vsichni .Nedavno jsem si koupil 406 ,ale moc jsem si ji neuzil po 4 dnech jsem ji uz nenatocil .Nemata nekdo el scema na 18i 66KW moc jich asi enni ale ja sem si koupil zrovna tenhle .vecer zaparkoval a rano uz neodjel .Zkouseno benzinovy cerpadlo dava ,motor toci v pohode jen jiskra neni .Pokud nekdo mate na tenhle motor schema je to LFX nebo XU7JB ,dejte vedet na mejlika.Dkuju moc Citovat
koblih69 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 A to jsi usoudil, že je to ŘJ? Začni třeba čidlem otáček.... Citovat
holymi Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 ja mam sice naftovy motor,ale stalo se mi to taky,ze uz jsem nenastartoval.motor tocil,ale nechytlo.bylo to rele na ridici jednotce. Citovat
Návštěvník Odesláno 21. listopad 2013 Odesláno 21. listopad 2013 Zdravim.Porad se potykam z problemem zpojizdnit 406 .Je to 1998 66Kw 1,8i 8V .Uz jsem vyzkousel vsechno mozny ,ale stale bez uspechu .Nakonec jsem odpojil baterku a i jednotku a nechal asi 14 hodin baterku nabijet jednotku lezet .Pak se povedlo ji nastartovat .JENZE ! Dasli den po oprave klapky pro klimu se zase jednotka blokla a to tak ze do ni neni videt anio pres OBD zasuvku .Poradte nekdo jak na to eventuelne kde lezi nebo je zkovanej ten modul Imo .Zrejme tam nekde je zakopanej pes pokud ji najdu da se neco delat ,jenze je zrejme na hooooodne skrytym miste . Dekuji za vse co by me pomohlo abych pazouta zpojizdnil. Citovat
Ferry Odesláno 21. listopad 2013 Odesláno 21. listopad 2013 pokud je immo aktivni a zablokovan, tak se pres diag do jednotky motoru nedostanes. krabicka prevodniku immo je za kastlikem spolujezdce, vedle kabinoveho ventilatoru. Cerna, rozmery cca 5x10x2cm am a konektor s vyklapeci pojistkou spis ale, zda neblbne snimaci krouzek kolem spinaci skrinky. taky uz jsem resil pripad, kdy byl vyrezly a uhnily pin na ridici jednotce motoru, a zrovna to byl drat od toho prevodniku immo, zjistit se to da kdyz se daji zobrazit parametry immo na diag (ale musi to byt software Peugeot Planet 2000), ukaze se tam, zda je komunikace s jednotkou motoru nebo ne Citovat
Návštěvník Odesláno 22. listopad 2013 Odesláno 22. listopad 2013 Zdravim .Ridici jednotku jsem jiz umravnil uz to startuje ,ale mam jinaj problem pokud jedu slusne tak se skoro nic nedeje ,ale v momente kdy potrebuju trosku zabrat a pritlcim plyn ,tak se kolem 2 500-2800 otacek prste zasekne a netahne pokud lechce uberu je to lepsi ale neni to ono .Zaroven se hybe palivomer a to tak ze hodne kdyz mu nalozim tak je prazdna nadrz ,ale vzpeti se zase srovna .Kdyz jsem to koupil tohle ted 406 nedelela protoze pokud by to takhle skubalo nekoupil bych to .Hledal jsem meril a zjistil ,ze je zrejme blba kostra ,byla po vycisteni spoju se kostra ohmicky zlepsila ale stale skube je to divny jako by v urcitiym momente nesel do vstriku benzin .Poradte nekdo co s tim ,mam to chvili a takhle to zlobi to je v haji ja to auto potrebuju ab jezdilo an aby to byl lenochod .Dekuju za vsechny mozne i nemozne rady . Citovat
KubaV Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 Zdravím, vyzkoušej Čidlo otaček na klikovce popřípadně pak na váčce podle popisu to může byt ono. Citovat
Návštěvník Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 Vyzkousim samozrejme Dekuju za radu Citovat
Guest servisman Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 pokud netáhne tipuji na MAP senzor , jinak máš podle mne jen snímač otáček, na vačce nemáš nic podle mne. Citovat
Patrik406ST Odesláno 23. listopad 2013 Odesláno 23. listopad 2013 no a filtr paliva jsi měnil? já jsem taky pořídil 406ku v benzínu a po pár měsících ztratila tah a pak to přestalo jen uplně a šel jen volnoběh... filtr paliva byl totálně neprůchozí.... Citovat
Návštěvník Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 Dnes jsem prolezl vsecny snimace vcetne toho MAP senzoru ,zmeril vsechny !!!! draty a spojeni mezi RJ a jemnovanymy senzory .Vse ok .MAP senzor jsem vyndal zdal se trosku mastnej vycistil jsem ho a dal zpet.Porad to dela to same pokud jedu jak DUCHODCE v pohode pokud mu pridam vic jak 1/3 oplynu zacne se dusit a skita nejede .Dalsi vec je ta za na liste pro privod paliva do vstriku je nejaky ventil a z naj hadice do sani ,chtel bych se zeptat zda se mohl seknout a tim se tohle stava .Zitra se chystam na diagnostiku k profikum tak uvidim pokud neco zjisti budiz pokud ne je to problem v podstate budu tam kde dneska .Na filtr se chystam az budu mit garaz z kanalem ,myslim si ze za tu dobu co to auto jezdi ho nikdo nemenil.Dalsi vec je ta ze u kamose sem to konzultoval ten si mysli ze je to pri prudkem pridani plynu problem ve smesi paliva a vzduchu .pokud jede slusne vsechno stiha pokud sportovne neco nestiha zrejme privod paliva . Poraddte nekdo docela me to stve auto jinak dobry neni rezaty ale nejede . Citovat
Patrik406ST Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 kanál vubec nepotřebuješ... filtr je hned vedle nádrže z prava .. tedy hned pod pravíma zadníma dveřma.. výměnu udelej jao první a pak řeš něco dál... ale ty jsi totálně natvrdlý!!!! neřeš hovadiny s čidlama a dej nový palivový filtr!!!! jakou jinou radu ještě chceš? jooo vem kladivo a rozmlat to celé.... [upravil dne 24/11/13 21:43 od Patrik406ST] Citovat
liza6 Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 Palivový filtr jsem vyměnil během 5min bez heveru jen na dvoře.....a to sem to nikdy předtím nedělal. Takže to zvládne opravdu každý a hlavně kdekoliv. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Zdravim vsechny kteri se mi snazili pomoct pri mem problemu. Dnes se mi podarilo jej vyresit .Ridici jednotka uz je v pohode a problem ze skubanim jsem odtranil vymenou palivoveho cerpadla .Porad jsem byl v pokuseni ze to muze byt cerpadlo .Dnes jsem bvyl na diag ta nic nezjistila pouze jednu chybu a to lambda sondu .To mohlo zpusobit asi to ze byla chuda smes.Tak jsem si udelal jednoduchej merak u kamose z manometru a kusu festo hadicky .Koncovka co jde na listu je z rychlo uzaverem tudiz pasuje na tu hadicku na tu jsme dali pres redukce manometr a hura zapnout klicek .A hle dava jen 1,6 bar coz je hodne malo tak jsem kouknul na net a tam zjistil ze ma davat 3-3,5 bar .Zajel jsem na vrakarnu a za nejaky peniz privezl novy cerpadlo .Po vymene tlak super kolem 4 bar coz jev norme a po vyzkuseni uz neskube a taha jak das . pokud budete mit nekdo stejnej problem ze bude skubat nechte si zmerit tlak podavaciho cerpadla ,pokud je kolem 3bar je ok pokud ma min je v haji a skubani muze byt zpusobeno malou dodavkou paliva . Citovat
Patrik406ST Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 no paráda.. a když už jsme u toho.. ten filtr jsi vyměnil? já měl podobný problém ale auto jelo jen na volnoběh.. za filtrem nebyl tlak žádný jen to kapalo.. a z čerpadla taky kolem 4 bar... Citovat
Návštěvník Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Filtr jsem nedelal mereno u vstupu na vstrikovaci listu tudiz predpoklad je ze filtr proropusti ,aLE nmam ho v kufru .Mam na pristi tejde domluvenou garaz z kanalem ohledne mlhovek tak to udelam pri jednom .Vim ze se to da i na ulici ale ja mam PLNOU nadrz a jak jsem koukal moc mista na to aby se to dalo nejak zmacknout am nani .Nerad bych mel 60 l bnzinu nekde na ulici a zpusobil EKO katastrofu .Ted to jede casem udelam dalsi hlavne vyjet bandu . Citovat
Guest servisman Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Filtr vyměníš jednoduše .Odpojíš vývod z nádrže co jde do filtru ,takže ti moc nevyteče pak můžeš rozebrat filtr paliva, čili vyměnit. Dělal jsem to nedávno u plné nádrže u Lancie a vyteklo tak max 3dl paliva, filtr vyměněn pak se opětovně zapojil na nádrž a nastartovalo .Práce na chvilku do půl hodinky a kluk byl spokojen . U mne to měl za pakatel v servisu chtěli skoro 500 jen za práci. Citovat
Patrik406ST Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 já mám taky pořád PLNOU nádrž a filtr jsem měnil při plné na zemi .... nevyteče nic pokud nezapneš klíček ... jinak ty cvočky na hadičkách se mačkají dost blbě... Citovat
Guest servisman Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Já jej prostříkl WDčkem aby šly lépe a docela to šlo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.