Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám otázku jestli tady někdo už neřešil nebo nemá nějaké postřehy.

Od té doby co mám auto na LPG tak mi nevystoupá při jizdě teplota víc než na 81 stupňů,před tím jsem měl na benzín kolem 86.Je to normální nebo dáváte na zimu něco před chladič?Samozřejmě to i dlouho trvá než se ohřeje a nyní v zimě je to vopruz:aut

Odesláno

Je to normálne, v chladnom počasí, cez zimu to trva dlho, kým sa zohreje. Treba si uvedomiť, že v chlade ti trva aj prepnutie na LPG dlhšie a to preto, lebo samotna teplota motora stupa pomalšie a LPG prepne až po tom ako dosiahne nastavenu teplotu prepnutia na LPG čo je cca 35C. Teplota tekuteho stlačeneho LPG je cca -40C, ak by bol redugtor studený hned by to zamrzlo. Vonku zima, motor studený, kurenie zapnute, LPG mrazivé---vsetko odobera teplotu-- a tým to trvá dlho a nezohrieva sa. Chod 130 po dialnici a uvidíš ze sa zohreje...

Odesláno

přesně jak píše bezdo, LPG ti bere teplotu, když jsem kdysi dávno jezdil Favoritem na LPG, v zimě to sakra málo topilo. V servisu mi řekli, že když by zaškrtili hadice k reduktoru, tak topit bude zase pěkně, ale zamrzne LPG :D

Odesláno

Od namontovania LPG mi to tiež kúri subjektívne o niečo slabšie.Ako píše bezdo,časť tepla ide na vyhrievanie reduktora.Pri jazde ustálenou rýchlosťou mám zobrazovanú teplotu vody cca 80°C

Odesláno

Ano.80 to mám i já.vím , že se to v zimě ohřívá pomaleji to je jasný,ale abych z Děčína do ústí nad labem což je cca 20km při rychlosti 100km/h měl teplotu jen na 80 se mi zdá málo.Proto se jen ptám jestli to nějak řešíte nebo to tak necháváte.

Ano pokud stojím v koloně tak teplota začne stoupat takže to je OK

ta samá tep. i při cestě do Jablonce nad Nisou.prostě pokud jedu dálky nepřelezu 81st.

po dálnici jsem ještě nejel ,ale vyzkouším.:super

[Edited on 13/11/13 10:36 by velkybanan]

Odesláno

V kolika ti poušti termostat...

U mých aut myslím 86c...

Problém by mohlo byt zaristlej radiátor topení=malý průtok=špatně topí...

Vypustit kapalinu proplachnout a uvidis....

Odesláno

mě teda teplota leze pořád stejně jako předtím pouze na benzín... záleží asi na objemu motoru, protože u 1.8 nepozoruju že by to nějak zásadně bralo výkon topení....

Odesláno
reduktor se pripojuje na vodni okruh, takze pripadny problem bych hledal spis tam, nez v teoriich, ze LPG ochlazuje motor.

A aky je v tom rozdiel??? A kde ma hladať ten problém???

Presne takýto pociť a znepokojenie, ze sa niečo stalo z termostatom som mal aj ja prvu zimu, už som skoro kupil termostat.

Jednotuchý test: Naštartuj auto ,otvor kapotu a skušaj teplotu hadice s vodou za termostatom. Musí byť studena, a \"zrazu\" sa ohreje.(termostat sa otvorí, nebol otvorený stále...) Ak to takto bude fungovať, všetko je O.K.

Odesláno

to jsem zkoušel a i diag ukazuje to samé.Termostat je OK,jen mi přišlo divné pokles teploty o cca 6st. dolu po předělání na LPG,ale jestli je to normální tak cajk.Ale zase na jednu stranu nemá mít motor nějakou provozní teplotu?není těch stálých 81 málo?

Spotřebu na plyn mám v průměru 9l takže to je OK,ale abych si třeba nějak nezničil motor.Jsem jenom obyčejnej elektrikář a IT technik,automekánik nejsem:aut

Odesláno

Podla mna je to O.K. ani mne to teraz nevystúpa ani po 20km. Je to malý obsah motora... Skus napr. 70km trochu mu stan na krk a uvidíš že pojde hore... :super

Odesláno
reduktor se pripojuje na vodni okruh, takze pripadny problem bych hledal spis tam, nez v teoriich, ze LPG ochlazuje motor.

A aky je v tom rozdiel??? A kde ma hladať ten problém???

Presne takýto pociť a znepokojenie, ze sa niečo stalo z termostatom som mal aj ja prvu zimu, už som skoro kupil termostat.

voda v okruhu nejakym zpusobem cirkuluje, coz se da zarazenim dalsiho prvku pomerne uspesne narusit: napr. tecko ve slabe hadici, ktere snizi jeji prurez klidne na polovinu, priliz prudke koleno, smycka znemoznujici poradne odvzdusneni atd.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...