Fruktis Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 (upraveno) Jogurty se dají dělat doma a dobre...výrobní cena se pak pohybuje kolem 7-8 korun...jogurovač se tak po dvaceti udelani splatí...A pak už jen litr mléka a kelímek holandie a přes noc je sedm jogurtů. :-) neteř dřív jogurty jedla málo, teď si dá se lžičkou medu nebo marmelady a má jeden denně... Kuře když se doma naporcuje, tak se z toho dá udělat spousta jídel... Už se těším na trhy, udělám si domácí pasticku:-P U nás na vesnici, kde jsem bydlel, nejdřív zkrachovala jednota, pak si to vzala soukromnice, taky to raději zavřela, přišel coop taky to zavřel. Pak ale přes ulici postavili známý barák, dole prodejna a nahoře dva byty k pronájmu...A jsou tam dodnes a fungují v zisku. Zeleninu si například dodávají ze svého pole a tak nabídnou kvalitu za poměrně rozumnou cenu. Pečivo odebirali z pekarny ob vesnici, pravda byl dvakrát tak dražší, ale nebyl večer tuhý jak mrtvola...A lidi se tam naučili zase chodit, nez aby jeli do 15 km města, tak šli sem. Je to jak pisete o lidech, pristupu a chování:-) Upraveno 6. květen 2015 uživatelem Fruktis Citovat
Vvitty Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Spousta malych "kramku" je na tom jeste hur nez ty hypermarkety - stejny sortiment, vyssi cena a protoze jim tam lecos lezi dlouho tak je sunka druhy den na vyhozeni. Na druhou stranu treba Globus patri k tem lepsim, tedy konkretne jejich reznictvi - tam se da koupit slusny zaklad, minimalne nesrovnatelny s prefabrikaty v regalech, kdybych ho mel bliz tak se tam zastavim casteji. Mimochodem v posledni dobe alespon jedna slusna vyhlaska o povinnosti uvadet pri prodeji slozeni vyrobku i u tech salamu v pultu - to jsou najednou pro nektere lidi prekvapka co vlastne je v detskem narezu :-) Lecos taky neni potreba shanet po meste, minimalne mleko z farmy, opravdove jogurty, maslo, maso a kvalitni uzeninu mi dovezou kazdy patek az do kancelare, pripadne domu - ani to neni nejak drahe. Pripadne staci v sobotu rano udelat prochazku na trh co mam kousek od domu a nakoupit tam. Coz mi pripomina ze bych se mel zitra zastavit v reznictvi pro neco na gril :-) Citovat
oddie Odesláno 6. květen 2015 Autor Odesláno 6. květen 2015 Vvitty: stavte se v neděli na zahrádce, to máte taky kousek - dodám ti k masu jarní cibulku Citovat
Guest Džůny Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Mě oddie překvapuje, že máš ještě na nějaké páchání osvěty náladu a chuť. Lidi žerou odpad, půjčují si prachy ve velkém, řeší a leští popelnice, nechtějí pracovat a stěžují si na nedostatek práce… a? Však je nech. Bude víc toho dobrého pro tebe a tvoji rodinu. Stejně na tom nic nezměníš. Tady si to přečte pár lidí, polovina z nich na to za týden zapomene… Citovat
morepower Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 (upraveno) hele oddie, ty ses nějak rozpumprdlikoval,ne? musim uznat, že mám na dost věcí minimálně podobnej názor. Třeba na to, že vlastně malý krámky prodávaj to, co velký, akorát starší a dražší. to je fakt. Já bych ale třeba rád nakupoval v malým krámku od soukromníka dobrý věci, ale nějak tu možnost tady nevidím. Tak jezdím do velkýho a mám vytipováno, co má jakou kvalitu. Bohužel dost často narazim na to, že neseženu to, co chci, takže jdu s prázdnou. Mám moc rád párky a špekáčky a salámy. Sice si je dopřávám málokdy, ale o to víc si dávám záležet, abych sehnal dobrý. Takže pro ně jezdím k řezníkovi a nevidím na nich nic špatnýho, ty jo? Salámy třeba zbožňuju ty sušený, a taky pršut, alpskej špek a tak. Z těch masově známejch jim akorát šunku a taky rád. Ostatní sem otestoval a přestal kupovat. Třeba jsem jako malej miloval lovečák a vyzkoušel sem všechny dostupný v krámě a ani jeden neni dobrej Ale proč vlastně reaguju..? No protože bych rád našel krám, kde nemusim kontrolovat, co mi prodávaj k jídlu..a to je dost smutná utopie... Upraveno 6. květen 2015 uživatelem morepower Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Ja nakupuju na chalupe i v praze u reznika a konkretne v praze mi reznik jeste vzdy narve neco navic.... bavi se s Valcou a sprymuje a je to reznictvi u prodejny s Lidlem. Globus jsem odepsal protoze loni jsem se nachytal na akci jehneci rolady. No z jehneciho cca 10 procent a zbytwk veprove a nejlevnejsi klobasa. Hnus sracky a na bliti. Nikdy vic. No a po globus burtech krere driv aspon byly opravdu super..... se mi naposled udelalo nevolno. Valce varime doma presnidavky, polivky, vlastne co se da, tvaroh z domaciho mleka kdyz se dostanu k cerstvemu apod. Ted i ten sunkovar ale s malem soli . Diky tomu co popisuje Oddie uz ani nechodime do restauraci protoze jako clovek s hotelovkou co ma rad dobre jidlo jim proste za ty blafy penize nedam. A kdyz uz umi opravdu dobre varit nekde.... tak to uz pak zase nedava moje penezenka..... Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Lovecak z lidlu beru a necham ho tak 4 mesice vyschnout a to je zradlo Citovat
punkac Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Ad rybí prsty... Tenhle sajrat mi nesměl do domu, teda ten sajrajt zde prodávaný Ale dostaly se mi do pracek lososový kousky v těstíčku, kde je vevnitř opravdový nemletý lososový filet, to těstíčko je normální trojobal ale jemnej (asi má jinačí strouhanku) Fakt jsem tomu nevěřil a nechtěl jsem to jíst, dokud to přede mnou Léňa nerozpitvala na prvočinitele Má to jednu nevýhodu, je to z Německa, prodává se to v 5kg balení (asi 100 kousků) a je to pro kuchyně ve školách, takže normálně se to koupit nedá My to bereme, když to objednává kuchařka pro školu, kde Lenka pracuje - stačí jednou za rok (akorát těch pět kilo stačí) Dá se to na pečící papír do trouby a za deset minut je to hotový (je to dělaný pro konvektomat) Není v tom žádný zbytečný bůhvíjaký tuk, a znova píšu je v tom fakt maso Ad lokální řezník.... Kdo pojedete do Teplic, zkuste z Masaryčky u Červeného kostela jet asi 300m nahoru do kopečka a narazíte na řeznictví U Kubalů (50.6483006N, 13.8428861E), jedním slovem jedna báseň. Maso bourají, salám mají vlastní jen turistu, ale ten je a mají svoje klobásky a výborný špekáčky. Ostatní uzeniny berou od podobně zaměřených řeznictví a tím se doplňují navzájem. Mají polední pauzu během které se opravdu před krámkem vytvoří fronta na maso. ale stojí to za to - jak kvalitou, tak přístupem k zákazníkovi sice buřt stojí 13 Kč deset deka ale rád to dám, protože na ohníčku či na grilu ve špízu je famózní. Jinak jsem tam koupil uzený na šunkafleky a o to uzený se normálně ušpiníte, jak bylo zavěšený v komíně v pravým kouři Takže to jde, jen člověk musí hledat svého dodavatele a hnout zadkem, ale to už bylo všechno psáno Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. květen 2015 Odesláno 6. květen 2015 Jak píše Scratch v hospodách blafy za neskutečný peníze z polotovaru.... Na dovoleny už si vaříme jediné sami v hospodě utrata za 2 dospělí +2 děti kolem 500-600 Zrát se to někdy nedá,to radši koupim kg masa a na grilu udělám se zeleninkou a bagetou a to je zrcadlo bez E a dalších sracek souhlasí s tebou Scratchi:-) Citovat
HonzaRez Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Výživné vlákno... Napadá mě, jestli by nestálo za to udělat tady reklamu malým obchodníkům, řezníkům, zelinářům, kteří prodávají hlavně svoje dobré zboží a rádi k nim jezdíte. Takový seznam by se dal dobře zneužít, lidi z města by si čvachtali a obchodníci by mohli dobře utržit... Já třeba znám v okolí Hradce sýrárnu, ve které můj brácha kupuje pravidelně kolo dobré nivy (já sám to nejím), je to v Dolním Přímu: http://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=15.7056856&y=50.2373517&z=16&ut=Nov%C3%BD%20bod&uc=9jiJNxYpr1&ud=Doln%C3%AD%20P%C5%99%C3%ADm%2064%2C%20Doln%C3%AD%20P%C5%99%C3%ADm%2C%20503%2016%2C%20okres%20Hradec%20Kr%C3%A1lov%C3%A9 Co vy na to? Citovat
oddie Odesláno 7. květen 2015 Autor Odesláno 7. květen 2015 To by chtělo spíš do samostatného vlákna, než tady. Citovat
Vvitty Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 O tomto vikendu to mame do Suchdola ponekud z ruky, beru holky na chalupu at si uziji trosku zdraveho vzduchu Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 tak ja beru mleko v takove prodejne ve statku mezi novou a starou pakou, a pro maso a specialne pro kumbursky salam jezdim do Podkrkonosskych uzenin. Tam mi mooooc chutna. A v Praze to beru u Lidl pod Moll pumpou (byvaly Lukoil-kam ja budu jezdit??) Tam je reznictvi. Vetsinou velice dobre maso, ale nekdy taky clovek musi vybirat Citovat
FrantaCV Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 To by chtělo spíš do samostatného vlákna, než tady. Nápad to hloupý není, ale mohlo by to narazit. REKLAMA. Citovat
Vvitty Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 (upraveno) Tak pokud to sem nebudou davat provozovatele tech obchodu tak by to mohlo projit, ne? Pamatuji doby kdy se takove veci jako tipy na dobre remeslniky, dilny a obchudky daly sdilet bez problemu... navic to primarne nesouvisi se zamerenim bezne komerce co se sem vnucuje, tohle zaujme velice omezeny okruh lidi tady. Upraveno 7. květen 2015 uživatelem Vvitty Citovat
FrantaCV Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 To by asi chtělo vyjádření někoho z oboru znalého. Bohužel se nám opět vrací doba charakterizovaná sloganem režimu minulého: " Na upozornění z místa bydliště ". Citovat
morepower Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Mě by se taky líbilo vlákno s doporučenými obchody Souhlasím s názorem, že má člověk zvednout zadek, když chce něco lepšího, jak píše punkac, ale některý potraviny prostě nenajdu, leda bych jezdil dost daleko. Třeba chleba - taková základní věc a na Mělníku ani v okolí jsem nenašel žádný dobrý. A to jsem vyzkoušel vše dostupné ve všech pekárnách i marketech. Trochu se dá držkovský ale je to slabý... Nejlepší má Maškova pekárna v Tanvaldu, a to je fakt dost z ruky, takže ho mám jen někdy. Třeba tééď až bude v Liberci sraz si pro něj zajedu stopro Řezníky jsem taky otestoval všechny v okolí a mám vytipovaný co a u koho, ale u žádnýho neseženu všechno, respektive seženu, ale není všechno dobrý No a do hospod nechodim na jídlo, protože mi tam nechutná. Je jich pouze pár, kam, když jedu okolo zavítám Citovat
Aluška Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Co začala grilovací sezóna, tak se nestačím divit, kolik lidí kupuje ty naložený masa atd. fuj hnus, stačí se podívat na složení a už se mi chce , to stejný ty hotový marinády Jinak k těm salámům, párkům atd...daj se sehnat i takový, co přece jen nějaký maso viděly, třebas v Penny a Lidlu, chce to jen trošku číst. Samozřejmě u těchto ''lahůdek'' asi nejde očekávat, že to někdy bude úplně zdravý, ale tak člověk to nejí denně. Salámy už kupujem jen na tousty, jinak si dáme raději kvalitní šunku. Je fajn, že musí být konečně uvedený složení i věcí od pultu, protože pak aspoň vidíme, co do toho namleli , jak jsou sýry barvený a podobný fígle. A pečivo: třeba v Holicích sehnat dobrej chleba, je problém, pro změnu v Brně nevím, kterej koupit dřív . Tvarohy, jogurty a zakysaný smetany s přidaným škrobem, želatinou a kdo ví čím vším, nežeru Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Aluško, tady jedno připomenutí: http://www.peugeot-club.com/topic/64463-minimaxa-vari-aneb-recepty-nejen-na-nedeliří-aneb-recepty-nejen-na-neděli/?p=1542096 Citovat
punkac Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 Aluško, jestli to není tajný, jak si děláš kvásek na chleba.... Nevím, co jsme zvrtali, ale náš nám nějak umřel.... Byl darovanej a asi jsme ho překrmili.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.