Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Topenari sem - nastaveni ekvitermni regulace

Recommended Posts

Odesláno

Jake nastaveni se da menit pro hledani idealnich parametru ekvitermni regulace vytapeni?

regulace Junkers FW200

kotel Junkers CerapurSmart

Mam problem predevsim s tim, ze nevim, co presne znamena to nastaveni \"Vliv prostoru\"?

Dela to, ze pres den to solicha jentak a doma je presto zima a k veceri to zacne topit jak blazen, i kdzy se to ma treba za hodinu uz vypnout (na noc)... takze to moc nechapu...

Odesláno

je třeba mít zapojené čidlo ekvitermní regulace/cena do 500,-/. Toto čidlo by mělo být na vnější straně budovy a na severní zdi.

Bez toho to nepůjde.

Odesláno

ono to nastavení je dosti pracné.Je třeba vycházet z lokality a postuppně to vychytávat. Já na ní nedal dopustit.Hlavně jsem s ní ušetřil nějakých 10-15 % plynu.

Odesláno

Venkovni cidlo samozrejme je....

Jen cim vsim se da ten ekviterm. nastavovat? Jako ktere parametry se meni?

Minulou zimu jsem si s tim hral a myslim, ze to docela slo, ale tedka to topi proste spatne...

Odesláno

většinou je v každém manuálu kotle dost podrobný návod na nastavení včetně grafického vyobrazení.Troufám si říci, že bez toho to budeš nastavovat dost těžko.

Odesláno

Mám ekviterm od Buderusu. Čidlo venkovní na severní straně baráku cca 5m nad zemí a vnitřní čidlo na vnitřní stěně obýváku. Regulační jednotka na kotli má nastavenu denní a noční teplotu v závislosti na prostorovém termostatu.

Venkovní čidlo ekvitermu vyhodnocuje tzv. spádovou teplotu tedy pokles nebo naopak vzestup teploty v hodinovém intervalu a vnitřní souběžně teplotu v místnosti. Pokud naměřená spádová teplota vykazuje rovnoměrný pokles (předpoklad ochlazování) začne kotel dopředu přitápět, ale v závislosti na aktuální vnitřní teplotě.

Nastavit vhodné poměry vyžaduje trochu času a vhodné povětrnostní poměry (teď se to právě jeví jako ideál) přes den poměrně teplo přes noc dost výrazný pokles.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...