Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, přemýšlím o koupi 406 coupe 2,2HDi r.v 2002 máte s tím nějaké jak je to s poruchama atd ??? měl jsem 406 sedan 2,0HDi a byl jsem spokojenej....

Odesláno

za me 2.2HDi zatim dobry, ty motory jsou prvni HDi, takze svoje mouchy samozrejme maji a spotreba taky neni nikterak ruzova v porovnani s novymi HDickami, ale jinak to jede slusne, v coupe mi prumerka atakuje 8l/100 po meste, i kdyz se pokousim jezdit mirne, ale s touhle spotrebou zacinaji 2l benziny a predpokladam ze takovy zatah jako HDi mit nebudou. a jak psal Davek_k tak v sekci HLEDANI kdyz zadas 2.2 HDi ti vyjede urcite hodne informaci o tomhle motoru. ale porad je to jen teorie, praxe je takova, ze bud mas pri koupi jeteho auta stesti a budes to mit po nekom kdo se o motor staral, nebo to bude \"navoneny hovno\" ktere se zacne casem k*rvit, ale je dobre si nacist tu teorii a byt potom pripraveny pri obchuzce bazaru. poruchu u 2.2HDi jsme zatim resili na 607, kde odesla membrana na podtlakovem ventilu ovladani turba (swirl), takze diagnostika hlasila prilis vysoky tlak turba. taky me stve prolinani oleje u klapek sani, ale to neni nic zavazneho

Odesláno

Ducatista: tak 6l/100km by se mi libilo, ale po brne bych musel jezdit pouze rovne, do kopce si to celkem hodne vezme a i kdyz se snazim radit optimalne vuci otackam, tak ta spotreba nic moc :(, na tech 55l najedu neco pres 700km, to ze 607 v automatu ukazuje 8/100 to bych i bral, ale u coupe s manualem jsem si rikal ze pod tech 7/100 bych mohl jezdit...

Jinak na netu se docela pomnozila nabidka HDi coupecek, tak snad tazatel neco slusnyho vybere

Odesláno
ale s 3.0 v6 to je Ducatista jiná polívčička co:P:P:D
no říkám to co celou dobu. V6 už bych neměnil (skvělá kultivovanost motoru, motor absolutně tichounkej), ale HDI mělo něco do sebe, ten zátah vespod byl famózní, u V6 pokud nepodřadím, tak se nic moc neděje. U HDI stačilo mít otáčky nad 1800 a pak jen dupnout na plyn, zahvizdalo turbo a jelo to. U V6 je to jiný, oproti HDI V6ka snese otáčky i okolo 1100-1200 bez protestování, ovšem po přidání je to jen taková turistika, trochu to začne jet až od 2000 ot a nakopnutí přijde od 3000. Od 4000 ot to začne mít i hodně sportovní zvuk... :mrk

Jeden příklad, zrovna tohle pondělí jsem na 4ku vyjížděl prudší kopeček hned za jednou vesnicí (2 proudá silnice), takže z cca 60km/h, vedle mě se objevila Octavia Combi II. RS, pro kterou bylo Coupe okamžitě výzvou... Nepodřadil jsem a dostal jsem solidně na prdel... :mad::D :D :D

Odesláno
Ducatista: tak 6l/100km by se mi libilo, ale po brne bych musel jezdit pouze rovne, do kopce si to celkem hodne vezme a i kdyz se snazim radit optimalne vuci otackam, tak ta spotreba nic moc :(, na tech 55l najedu neco pres 700km, to ze 607 v automatu ukazuje 8/100 to bych i bral, ale u coupe s manualem jsem si rikal ze pod tech 7/100 bych mohl jezdit...

Jinak na netu se docela pomnozila nabidka HDi coupecek, tak snad tazatel neco slusnyho vybere

Já když koupil HDI, tak na palubáku byla spotřeba 6,6. Já se nedostal pod 6,3-6,4. Krátce po koupi jsem udělal FAP off + chip od Strakiho a od té doby jsem jezdil za 5,5-5,6. Ale jezdil jsem s tím trasy 30 km do práce a 30 km zpět, samozřejmě průjezd městem Přerovem, ovšem jestli se couráš krátký trasy a jen po Brně, tak se těm 7 L nedivím. Kámoš co ode mě koupil moje bývalý HDI jezdí i krátký trasy (tzv. pro rohlíky), prohání ho určitě víc jak já a s totožným autem jezdí za 6,5 průměr. Takže hodně je to o podmínkách provozování.

Já jsem teď spokojenej s V6, průměr při mým užívání je 10,5 L LPG + 0,5 L benzínu na 100 km.

Odesláno

Já mívám s tímhle HDi v 406 těch 8-9 město a s těžší C5 9-10 město, to je proti benzínu pořád super, protože na tom benzíňák při nejlepším začíná a pak to jde strmě nahoru podle stylu jízdy. Kolem 6ti dělají 2.0 HDi, jestli to dělala 2,2ka, tak muselo jít o dobrý motor už z výroby ve výjimečně zachovalém stavu, škoda že jsem tehdy nekupoval. Oni to tady asi dělají ty kopce :papa

Ty spotřeby co píšeš okolo 5ti mám s \"panďourem\" s 1,1 benzín:D

Odesláno

Pánové tak po tom co jsem si tu přečetl, si nejsem jistý jestli to auto ještě vůbec chci zatím vede jen proto že se mi líbí a hlavne je to Peugeot....:):):) jinak mě celkem děsí ta membrána... co to vůbec stoji taková sranda a jak poznám že to špatně ???

Odesláno

To že jsou to první HDi je mi jasné... u sedanu který sem měl bylo taky jedno z prvních HDI konkrétně r.v 1999 a za 4roky nebyl s motorem žádný problém krom rozvodů a oleje jsem do motoru nemusel šáhnout :):)

Odesláno

tomas22: nechtit? to by byla skoda :).

ta membrana - je v podtlakovem ventilu swirl -> http://dieselpower.cz/forum/userpix/236_swirl_1.jpg ovlada turbo (predpokladam lopatky, nejsem profik), no a co jsem si procital internet, tak pokud ma hdi problem, byva to prilis vysoky tlak turba, coz je bud zpusobeno onou netesnosti membrany (swirl stoji neco kolem litru mam dojem), nebo muze nekde byt netesnost v podtlakovem systemu, nejaka praskla hadicka treba. ale nemyslim si, ze by to mela byt nejaka casto se objevujici chyba 2.2hdi, proste se to muze u nekterych motoru stat.

Odesláno

děkuji za odpovědi mám vybráno:) jinak motor vůbec neodsuzuju jen me to celkem zarazilo...cena cca 2500 i s praci je celkem normální,a myslel jsem že je to velka nákladná oprava.... tak uvidíme v jakým bude stavu mám se na nej jet příští tejden podívat tak první cesta bude každopádně do servisu :-)

Odesláno

Byl se na něj podívat kolega z práce, říkal že špatné, nvím přesně co, uvidím ho dneska v rokáči, jestli chceš tak se ti poptám. Každopádně ho nekoupil... To v AAA se dá zachránit, ale tak obratem 10 až 15kKč \"strakimu\" a bůhví co ještě, to jsem byl zase obhlídnou já - má v řiti min. FAP a rozvody se musí dělat na všem...

[upravil dne 8/11/13 09:58 od rootsky]

Odesláno

Tak ted nevim o kterým je řeč.... jestli o tom z AAA nebo o tom stříbrným jak jsem dával odkaz, tak rozvody jsou jasný s těma počítam, no kdybys ses podíval po nejakém kupátku v celku dobrém stavu za nejakej slušnej peníz cca jako jsou na netu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...