Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dotaz lajka na čerpadlo odstřikovačů. Peugeot 307 1.6 16v r.v 2002. Jak jsem pochopil, toto auto má dvě samostatné čerpadla odstřikovačů, jedno na zadní stěrač a druhé na přední. U předních stěračů se mi vyskytl problém, že čerpadlo začlo dávat kapalinu do odstřikovačů přerušovaně a pod malým tlakem, tudíš na okno mi to nestříkne jen to prská na kapotu. I po odpojení odstřikovačů přímo z hadičky stejný problém. Bude to vadným čerpadlem? Jak je náročná výměna, popř. zda někdo nemá obrázek uložení tohoto čerpadla. Děkuji za odpovědi.

Odesláno

Je tam len jeden ostrikovac a vymena trva asi tak 15 minut. Staci dat dole prave koleso a vybrat ten plastovy podbeh. Odpojis konektor a normalne vytiahnes ostrikovac s nadobky.. Odporucam kupit novy ostrikovac a nepraktizovat vzhladom k cene ziadne jeho zbytocne opravy, ktory zas tak ci tak nepojde coskoro. Novy stoji 12Eur :super

Odesláno

Ja mám len jedno čerpadlo na ostrekovače. Už som to tu niekde pisal....výber kam pôjde kvapalina sa deje (po stlačení príslušného ovládača) zmenou smeru otáčok motorčeka. Tlak kvapaliny následne presunie šupátko, a tak uvoľní cestu na ostrek príslušného okna. Šupátko je vlastne kovový valček v ktorom je nalisovaná guma. Práve tá guma utesňuje otvory pre prúdenie kvapaliny. Konkrétne mne sa stalo, že tá guma z nejakého dôvodu zväčšila objem (vek, rôzne druhy kvapalín) a tak vytesnila priestor v ktorom sa šupátko malo pohybovat. Tým sa zamedzilo prúdeniu kvapaliny pod dostatočným tlakom. Oprava je buď výmenou celého čerpadla alebo v mojom prípade, v rozobratí časti kde je šupátko (nejako sa dá rozobrať tá časť kde sú vývody k hadičkám) a zrezaní gumy do okolia kovu. Gumu som ešte zahladil jemným brúsnym papierom na dosiahnutie roviny. To je moja skúsenosť. Môžeš mať však aj iný problém.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...