voodoo Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 máte někdo zkušenost s uzamykatelnými kryty na kola? nechci jezdit s černými ráfky, a nechce se mi ani tam dávat rychloúvazy Citovat
martinecondrej Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 kvůli krádeži? to bych řek že už se nekrade, nebo jo? na zimu mám klasický a zatím jsou tam pořád [upravil dne 21/10/13 19:35 od martinecondrej] Citovat
Mosquito Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Ja si vzdy koupim nejake levne v Globusu apod. Stoji to 50kc/ks a kdyz mi to nekdo vezme tak to neresim :-) Na minulem aute vydrzely 3 roky nez popraskaly uchyty Citovat
voodoo Odesláno 21. říjen 2013 Autor Odesláno 21. říjen 2013 ptám se jen, jestli s tím má někdo zkušenost Citovat
Pacho69 Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Čeče, když si koupíš plecháč a k němu kryt za pětikilo, není lepší mít na zimu elektron? Já je jen po zimě zkontroluju, aby nebyly oškráblý na hliník na hliník a případně opravím, aby je neničila sůl. Dělám to tak už mnoho let a teď i na 5008. Je jen třeba koupit disk vhodný i na zimu a párkrát za zimu ho umýt vapkou. Takže kryty neřeším. Citovat
Návštěvník Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Jak takovej zamykací kryt na plecháče funguje a vypadá? Viděl jsem to jen na elektronech. Nechci si to kupovat, jen mě zjímá princip uzamčení. Citovat
fatboy605 Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Nemám zkušenost ani nevím,že něco takovího existuje. Pacho69-Jak a čím opravuješ ty škrábance.Koupil jsem na zimu jemně poškrábaný elektrony(nedám 8k peněz za plecháč,elektron 4k,nejsem blázen.).Tak ať mi to neshnije za 1 zimu.Dík jak sviňa Citovat
Pacho69 Odesláno 22. říjen 2013 Odesláno 22. říjen 2013 Zaleží jak jsou hluboké. pokud jen do laku, rozleštím, případně stříknu vrchní, krycím akrylem a rozleštím. Pokud už je to do hliníku, normální postup - vybrousit, odmastit, v případě že je to hluboké vytmelit. přebrousit, srovnat, základ a plnič, nebo jen základ, záleží jak to vypadá, přebrousit, stříknout, případně, že se někde něco nepovedlo lehce přebrousit, pokud jsem spokojený, jde na vrch bezbarvý akryl. ten rozleštím. Práce na jednom kole tak na 2 hodiny. Vzhledem k tomu, že obvykle mám tak jeden škrábanec, dá se to ze sezonu, kdy jsou kola dole, stihnout úplně v pohodě. Navíc mě to baví, jsem modelář, mám doma i výbavu na airbrush, ale to fakt na tohle nepoužívám, obvykle si vystačím se sprayem. Někdy když koukám, v jakém stavu dávají lidi zimní elektrony na auto, tak se pak nedivím, že nadávají. Jinak já kupoval vloni Oxigin 1 za 1890Kč/ks Citovat
fatboy605 Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 Pacho69 díky za rady,netušill jsem že se to dá tímto způsobem opravit.Si borec.Vrhnu se na to co nejdřív ať to do zimy stihnu nějak zmastit.jinak koupil jsem Dezent za 1t kus,pár škrábánečků,ale jinak vpořádku. Citovat
Pacho69 Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 80% litých kol je lakovaných, občas se dělají série, kde má hliník jinou povrchovou úpravu, bývají drahé. U běžných kol je jednodušší a levnější hliníkový odlitek stříknout podobně jako kastli, než leštit a brousit. Záleží co máš za disky, je třeba zjistit, jaká povrchová úprava byla použita. Nestříkané disky se povětšinou nehodí na zimní provoz. Jinak dej si bacha na zális, pokud se o hodně liší od originálu (ET29), dej si je zapsat do techničáku, jinak můžeš mít problém s policajty (hlavně s pojišťovnou, kdyby se nedejbože něco stalo) [upravil dne 23.10.2013 09:01 od Pacho69] Citovat
fatboy605 Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 Jak moc se to může odchýlit od ET29?Mám disky s ET31 je to moc tragický?A ohledně toho zapsání disků do techničáku,buď tak hodnej a poraď,vůbec nevím jak to mám udělat.Normálně zajít na dopravku,říct že mám takoví disky a ať mi je zapíšou?:myslimNebo je to složitější?Kola jsou lakovaný,takže sem koupil tmel s příměsí hliníku a dnes to prubnu.Pacho69- ty hory ti závidím,taky se celkem rád sluním. Citovat
Pacho69 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Já ti nevím, to je fakt těžký říct, já mám taky ET28, tedy 1mm, neřeším to, 1mm by snad neměl být problém. U ET25 bych to už asi řešil. Vždy je to ale na homologaci výrobce. A ten to obvykle nedoporučí. Já jsem tak úplně nepochopil, kdo a jak ti povoluje, co ti mohou napsat do techničáku - na základě homologace výrobce auta nebo disku (řekl bych auta, neboť zális určuje třeba to, jestli se kolo v nějaké krajní poloze nedotkne částí karoserie nebo nedejbože náhonu či řízení, to by mohlo být fatální), tak se snažím držet co nejblíž hodnot homologace, usoudil jsem že 1mm (asi ani dva) nebudou problém, obzvláště, když homologovaná 16tka je i s novým pneu menší v obvodu (i v průměru) než homologovaná 17tka. Takže by tam měla být nějaká rezerva... Ad hory - radši bych lyžoval než se slunil... Citovat
fatboy605 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 No taky si myslím ,že 2mm by neměli být takovej problém v 17\".V t.p. mám psaný 17\" a 18\" disky a origo mám Pežoťácký 17\" ET29 Skočím za kamošem na dopravku se zeptat Citovat
Pacho69 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 A 16\" v techničáku nemáš? Měl bys mít. Čistě prakticky bys s nimi jinak nesměl jezdit. I origo 16tky jsou ET29. Dej vědět, zajímalo by mě to, kdo vlastně může/musí definovat/schvalovat, co se může homologovat. Předpokládal bych, že výrobce vozidla, případně zastoupení výrobce v ČR. A teď je otázka kdo žádá... Výrobce disku nebo koncový uživatel? Výrobce disku se samozřejmě snaží jedním výrobkem pokrýt celou škálu vozů a protože jiný model (třeba 308) má jiné ET, řekněme 25, a další zase 22, je třeba možné diskem s ET 25 pokrýt celý rozsah od 22 až do 29. Jen je pak potřeba zajistit, aby se to dalo zapsat do TP. Asi si výrobce disku udělá u výrobce vozu homologaci na jejímž základě \"orgán\" zapíše údaj do TP. Hodně totiž bývá na webech výrobce/distributory disku informace, že homologace pro daný vůz/model je k dispozici... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Pacho69, fatboy605, řešite tady ET a přitom dotaz zadavatele vlákna je na Zamykací kryty kol, držte se prosím tematu;) A vše co tu o ET pišete už na foru dávno je, a ne jednou. [upravil dne 24/10/13 17:17 od Radek Hurvajz] Citovat
Dančák Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Je sice pěkný, že tak řešíte velikost ET, ale vůbec neřešíte šířku disku!!!! Je jedno jaký je průměr, důležitý je velikost ET ku šířce disku.....protože třeba 7J et 20 bude o 13mm víc ven než 6j et 20, a to řešit u ET pár jednotek (mm) je blbost, vždy +-ET5 není problém, pak záleží na typu auta, někde i +-ET15 je v pohodě.... Citovat
Pacho69 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Sorry Hurvajz, ještě odpovím a pak už mlčím... Neřešíme šířku disku, protože ta je jednoznačně daná a pokud vím jiná, než 7J homologovaná není. Takže řešíme, co vše je možné u 5008. Už se to tu kdysi řešilo a diskutéři se shodli na to, že nechat si napsat něco navíc do TP byl dost problém. Ale jinak máš pravdu, někde nemusí vadit +-15 a jinde může vadit daleko míň. Citovat
fatboy605 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Též se omluvuju a hlavně nejvíc Voodoo.Trošku to ujelo jiným směrem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.