Guest Džůny Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 Docela zajímavý rozbor. Třeba se to někomu bude hodit: http://www.vzdelavaci-institut.info/?q=system/files/Jak_se_vyhnout_placeni_pokut.pdf Citovat
Guest Džůny Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Nechceš to rozvést? [upravil dne 19/10/13 00:26 od Džůny] Citovat
Frozz Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Já vám nevím, já na tohle obcházení zákonů, v tomhle případě, nehraju. Buďto NEMÁŠ KOULE na zaplacení pokuty a budeš si hledat mezery, kudy by si mohl pěněžitou sankci a platnout legislativu obejít, a nebo KOULE MÁŠ a prostě tu pokutu zaplatíš, protože si jednal protiprávně, tohoto jednání jsi si vědom a nemusíš/nepotřebuješ se z toho vykrucovat. Radši zaplatím pár stovek pokutu za SVOU CHYBU než mít potenciální (větší) problém v případě neúspěšného pokusu o nalezení mezery v legislativě. O časové náročnosti nemluvě.... [upravil dne 19/10/13 00:58 od Frozz] Citovat
Altman Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Tak si tu pokuty klidně plattě, ale nenuťte svůj pitomý názor ostatním! Tipuju vás na mladíka co mu ještě teče mlíko po bradě takříkajíc jinak přece nemůžete dobrovolně platit. Jakýkoliv pokus těmto fízlům zhatit radost z buzerace slušných lidí je věc záslužná. Pravidla jsou pro blbce kteří nedokáží sami inteligentně přemýšlet, my ostatní pravidla nepotřebujeme. Citovat
Voighta Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 já teda nevím, ale mě přijde spíš tohle jako ,,pitomý názor\" . Hlavně ta poslední věta Citovat
Medvěd Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Mnohem bližší je mi názor Frozze než Altmana a mlíko po bradě mi určitě neteče. [upravil dne 19/10/2013 08:24 od Medvěd] Citovat
elton Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Pravidla jsou pro blbce kteří nedokáží sami inteligentně přemýšlet, my ostatní pravidla nepotřebujeme. No to mi je zase názor:blicismajlik Prostě když udělám nějakou chybu, tak za ní platím a nedodržování dopravních předpisů patří mezi chyby. Citovat
Guest servisman Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 To není nic nového, nejsem si jist zda už něco zde bylo . Pokud člověk něco poruší a je přistižen tak by měl zaplatit. Proto budu jezdit tak , abych nemusel platit. Citovat
odee Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Myslím, že pravidla potřebujeme všichni, nejen Ti, kteří jezdí takříkajíc bez mozku. Druhá věc je ale to, že tyhle pravidla by měla být nastavena tak, aby nám slušným lidem zajistila větší bezpečnost na silnici a ne proto, aby bandě blbečků v SUVčkách, kteří na \"to\" prostě mají dovolila jezdit si jak chtějí. Protože přesně Ti slušní lidi, kteří jezdí ohleduplně, ale sem tam o pár kilometrů rychleji (čímž ve většině případů nemají na bezpečnost provozu sebemenší vliv), zaplatí pokutu a příště pojedou pomaleji, protože pár drobných několikrát za měšíc by jim slušně provětralo peněženku. Oproti tomu ten \"sráč\" co na to má se raduje, protože si za pár drobných, který mu nechybějí, ani kdyby dostal dvě pokuty denně, kupuje právo jezdit všude rychleji, protože čím víc na silnici přibyvá automatizovaných systémů, tím víc ubývá hlídek fyzických, ze kterých by mu hrozila ztráta bodů, případně rovnou řidičáku, nemluvě o tom, že čím víc mu roste sebevědomí, tím agresivněji se pak chová na silnici celkově... Nemám rád vychcánky a podobný obcházení zákonů a podobně, ale absolutně se mi nelíbí přístup státu v tomhle ohledu, protože to na bezpečnost nemá nejmenší vliv, ale je to jenom o tom, vybrat hromady peněz na pokutách, z nich dát pořádnej ranec kamarádům, kteří mají firmu a ochotně za nemalý poplatek radary pronajímají a ze zbytku si udělit solidní prémie... Já sám se snažím jezdit bezpečně, ne vždy přesně dodržuju limity, ale jezdím tak, jak mi káže logika, když jedu v obci, kde je úzká silnice, zatáčky a nepřehledná situace, tak jedu klidně i 30, oproti tomu když vjíždím do obce, kde je cedule kilometr předtím, než začne zástavba, tak brzdím až přijíždím do té zástavby. V průměru dostanu tak jednu pokotu ročně, až na jednu výjimku to bylo vždycky za rychlost a NIKDY to nebylo v místě, kde překročení o nějakých cca 10-15km/h mělo vliv na bezpečnost provozu... Citovat
ozzy1 Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Jenom technická, nemám nic proti oprávněným postihům.Na druhou stranu, když si uvědomím, jak se k nám úředníci kolikrát chovají,s jakou nadřazeností s námi jednají atd., tak proč jim to neoplatit stejnou mincí. Syn byl na správním řízení, v obci-naměřeno tuším 67 km.Na jeho otázku, zda tím někoho v tu chvíli ohrozil, když na fotografii je jasně vidět, že v okolí nikdo není přítomen,to je právě o té pasíži ,která je v tom dokumentu popsaná. Komise zaklapla desky ,zaplatil 200,- Kč a šel domů. Jde o to, jednat slušně. Citovat
oddie Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Správní delikt je prvoplánově vytvořený nesystémový prostředek k prodeji odpustků, mající za úkol zvýšit výtěžnost uměle vytvářených pastí zřizovaných pouze za účelem vybírání peněz a nesouvisejících nijak s bezpečností provozu. Prodej odpustků naopak vede ke ZHORŠOVÁNÍ bezpečnosti provozu. Citovat
odee Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 To je ale přesně ono, proč hlídky a radary neměří v místech, kde je to potřeba, kde sou v ohrožení naše rodiny? Už Vás někdy někoho naměřili v místě, kde je to třeba, např. u frekventovaného přechodu v obci, nebo u školy a pod???( -to je normálně téma na anketu ) Ne, protože tam překročí rychlost jen hovado a pokud takové hovado přijde o řidičák, přijde stát o hodně pěněz ročně, což nikdo nechce, prototo taky zavedli školy smyku a pod. a z nich plynoucí navracení bodů a řidičáků hovadům, kdo z běžných lidí si to může dovolit??? [upravil dne 19/10/13 08:59 od odee] Citovat
ozzy1 Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 odee- s těmi cedulemi ,,1 km,, před obcí to je také dílo! [upravil dne 19/10/13 09:51 od ozzy1] Citovat
odee Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Ty cedule jsou jedna věc, ale u nás je podobných absurdností mraky, viz odkaz, kousek od nás je křižovatke, kde vzhledem k tomu, že z vedlejší silnice křižuješ poměrně rušnej hlavní tah je místo značky dej přednost v jízdě rovnou stopka, co je vtipné v tom, že ta stopka tím, jak je umístěná Ti nařizuje zastavit ikdyž odbočuješ do prava, kde je asi 400m dlohuhej připojovací pruh... Takže je pro mě prý bezpečnější v křižovatce při odbočení doprava zastavit, a pak se rozjíždet na tech 90, než najet do toho připojovacího pruhu aspoň třeba 20km/h, abych měl větší šanci srovnat rychlost s vozidly, která jedou po hlavní... Chápu, že umístit stopku na ten vyčárovanej ostrůvek může být nebezpečný, ale vyřešit situaci nějakou dodatkovou tabulkou by asi nebyl až takovej problém, ne??? http://www.mapy.cz/#!x=16.521129&y=48.961454&z=17&u=u&umc=9l.UaxSbTI¨=Poho%C5%99elice%2C%20okres%20Brno-venkov Citovat
Guest Džůny Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Jediný člověk který pochopil můj záměr a pohnůtku je oddie. Tady vůbec nejde o nějaké koule, vyhýbání se pokutám a odrbávání předpisů, tady jde o to, že se úřednický ksindl rozhodl, že zavede něco, co nazve \"správní delikt\" a co bude obcházet jak přestupkové řízení, tak presumpci neviny, a dokonce i (ÚSTAVNÍ!) právo nepráskat na sebe a lidi na kterých nám záleží. Vy všichni moralisti a \"praví chlapi s koulema\", to je všechno hrozně moc hezké, ale že vám někdo takhle *** na hlavu, to vám nevadí? \"Nemůžeme jim podle ústavy přikázat, aby práskali a poctivě platili, no tak si zavedeme správní delikt a platit bude majitel auta\"? Četl jsem ty paragrafy, a něco tak rozbitého a vychcaného jsem snad ani nikdy na papíře neviděl. Nebudu hledat konkrétní text, ale ten paskvil který schválili všem řidičů ukládá ze zákona NESPLNITELNOU POVINNOST. Co to bude příště, správní delikt pro majitele domu, ve kterém se stala vražda, pokud se nenajde pachatel? Mimochodem, už jenom samotná slavná věta \"výmluva na osobu blízkou\", je neskutečné zvěrstvo (negativní zabarvení při popisu ÚSTAVNÍHO PRÁVA). Tohle je snad možné vážně jen v ČR. To říkám jako někdo, kdo porušil předpisy jednou (parkování), uznal chybu a zaplatil. Kdyby vám ze zákona nařídili práskat na rodinu, taky to budete obhajovat s tím, že \"se pravidla mají dodržovat\"? Já říkám, že má člověk především MYSLET, protože zákony taky dělají JEN LIDI, a ne bezhlavě dodržovat to, co je legální. Pronásledování židů za WW2 v Německu bylo taky legální, a určitě se dneska všichni zúčastnění cítí skvěle, že to všechno probíhalo podle platných zákonů. A samozřejmě souhlasím s oddiem; jde o odpustky, které nemají s bezpečností provozu nic společného. Hlavně vybrat co nejvíc prachů. Citovat
Guest Džůny Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Toto píšu, protože není pravda, že všechny skutky vykazující znaky přestupku jsou ihned nutně přestupkem. Tzn. když zaparkuji na zákazu, nebo překročím rychlost o 10 kilometrů za hodinu, tak to ještě nutně neznamená, že jsem spáchal přestupek a měl bych zaplatit. Aby byla naplněna skutková podstata přestupku, musí úřad jednoznačně dokázat, že byl porušen nějaký společensky chráněný zájem (viz. heslo \"materiální aspekt přestupku\"). Prostě nejde jen říct \"ty blbě parkuješ, takže zaplať\". Musí proběhnout nějaké šetření, které má spoustu náležitostí, prostě to není tak jednoduché. Tenhle paskvil (správní delikt) toto všechno opět obchází. [upravil dne 19/10/13 12:53 od Džůny] Citovat
odee Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Jen pro zasmátí: Nevím, odkud si vyčichal, že Tě Oddie pochopil, když se chudák ani nezůčastnil debaty? Nepleť hrušky s jabkama:P Citovat
Medvěd Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Odee - a tento příspěvek z dnešního rána tedy psal kdo? Správní delikt je prvoplánově vytvořený nesystémový prostředek k prodeji odpustků, mající za úkol zvýšit výtěžnost uměle vytvářených pastí zřizovaných pouze za účelem vybírání peněz a nesouvisejících nijak s bezpečností provozu. Prodej odpustků naopak vede ke ZHORŠOVÁNÍ bezpečnosti provozu. Citovat
Guest Džůny Odesláno 20. říjen 2013 Odesláno 20. říjen 2013 Jestli takhle pozorně čtou a reagují všichni, tak se asi nemáme o čem bavit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.