Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi jsem blazen ale na mem P5008 me pres den nejprve prestaly svitit mlhovky, ani kontrolka se nerozsvitila. Nu coz, nejak jsem to prezil, po par hodinach po prijezdu domu sem to zkusil znova a slo to, jak kontrolky tak i vnejsi projevy :)

No ale pri te prilezitosti , ve dne ostre svetlo, jsem si vsiml ze me nesvitej zadni svetla (tj nemysli brzdova ani mlhovky), rozebral jsem to, zjistil ze vymenit jdou jen brzdovky a smerovky a dalsi jedine pres servis. Uz jsem se chystal na to ze budu zas neco resit.

No jeste jsem to ted zkusil vecer a normalne to sviti. Tak tu mam vice moznosti:

1) jsem blbej a zdalo se me to, nebo jsem slepej a nevidel jsem ze to sviti, wtf

2) sviti to jen kdyz je tma, pres nejaky senzor?

3) byla to zavada ktera se opravila, nejspise tedy docasne

Co myslite? Ted se bojim planovat jakoukoli vecerni ci nocni cestu, protoze nemuzu vedet zda me to v noci nekde neprestane svitit.

p.s. pred tydnem jsem po prudkem zabrzdeni mel totalne pribrzdny auto, vyresil t oservis vymenou posilovace brzd

Odesláno

Na 5008ě fakt nesvítěj ve dne zadní lampy? :bojim:bojim:bojim

Už roky kroutím hlavou nad tím, který máčo :bacha mohlo prosadit možnost dobastlení denního svícení, při kterém nesvítí zadek a on to pažout převzal i v novejch autech (a dokonce nějakej senzor hlídá, aby zadek \"zbytečně\" nesvítil)? Některé hovadiny mi fakt hlava nebere - je pecka dojet za šera auto v šedé metle, jehož řidič \"zapomněl\" přepnout z denního svícení na normál, páč ON přece vidí.

[upravil dne 14/10/2013 08:19 od Medvěd]

Odesláno
Zadni svetla jsou led. Tam žárovku nevyměníš. Myslím obrysovky. Záleží v jakém modu světel jezdíš? Na \"auto\"?

No samozřejmě jsem zkoušel vše možné, všechny módy.

Takže opravdu nevím kteráí z tech výše napsaných možnosti je ta pravá. Co se mohlo stát, nebo jak to tam funguje.

Odesláno

Tiež sa mi zdalo, že cez deň zadné LED nesvietia pozeral som na ne zblízka a už som to chcel riešiť cez servis, ale..., nechaj ich zapnuté a choď od auta aspoň 5 metrov a uvidíš že svietia, nejakým optickým klamom za za prudkého svetla zdá, že nesvietia,:myslim

Odesláno
Na 5008ě fakt nesvítěj ve dne zadní lampy? :bojim:bojim:bojim

Už roky kroutím hlavou nad tím, který máčo :bacha mohlo prosadit možnost dobastlení denního svícení, při kterém nesvítí zadek a on to pažout převzal i v novejch autech (a dokonce nějakej senzor hlídá, aby zadek \"zbytečně\" nesvítil)? Některé hovadiny mi fakt hlava nebere - je pecka dojet za šera auto v šedé metle, jehož řidič \"zapomněl\" přepnout z denního svícení na normál, páč ON přece vidí.

Od toho je na 5008 (nejen) auto režim a senzor na světlo. Za dva roky co to mám, tak se mi nikdy nestalo, že by za šera, tmy a deště! se světla nerozsvítila :roker

Pouze za mlhy když se rozední, tak potkávací vypnou a svítí jen mlhovky vpředu i vzadu a zadní světla, takže při mlze zapínám světla růčo.

[upravil dne 14/10/13 08:44 od martinecondrej]

Odesláno

1) Když už cituješ tak prosím pořádně

2) Chceš mi říct, že ten Tvůj AUTO systém rozsvítí zadek i v aleji stromů, kde se v prudkém slunci střídá světlo/stín? To je právě to místo, kde mi nesvítící auta vadí nejvíc.

Odesláno

Medvěd: No při nastavení denního svícení standardně svítí jen přední. Je to podle české zákonné úpravy. Co jsem slyšel, tak si můžeš nechat nastavit, aby ti svítil a i zadní světla při denním svícení. Ale standard to není a je to podle předpisů. To, že řidič nesvítí je jeho chyba. Stejně jako u těch, kteří sic denní svícení nemají, ale stejně nesvítí...

Odesláno

1)cituji správně, to úprava se tam pouze pomotala

2)A ano i když vjedu mezi stromy a je tam šero (okolí Křivoklátska běžně) tak se světla zapínají. Vjíždím do tunelu před kterým je most (třeba Strahovský) a světla se zapnou už pod mostem.

[upravil dne 14/10/13 08:53 od martinecondrej]

Odesláno

ChouLu - normální to dle mého není, maximálně je to nenormálním předpisem povolené. Ale já jsem rád, že mi moje auto svítí celý den jak vepředu, tak i v zadu a smysl týhle pikačoviny je fakt mimo obzory mého chápání..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...