Guest Miky32 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 zdravičko, prosimvás nevíte n+kdo kolik má být oleje v převodovce? utekl mi moji chybou a koupil sem si litr ale nevim zda to bude stačit a kolik tam ma doopravdy být... vin: VF38BLFYT80645641 rok 1998 (old model) předem díky za odpověď Citovat
Guest servisman Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 dával jsem asi 1,8 l někde jsme to psali já nebo OK406, oba jsme měnili Citovat
krtek 2 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Ked das viac nic sa nestane ,nadbytocny olej ti za jazdy prevodovka vygrca cez ten odvzdusnovak na vrchu prevodovky,ako ti vytiekol olej? vytiahol si poloosu co? [upravil dne 2/10/13 20:27 od krtek 2] Citovat
Guest Miky32 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 jej moc vam děkuji za velmi rychlou odpověď Citovat
Mizlerek007 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 tak at nic nezakládám tak se zeptám tady... chroupe mi převodovka při řazení 4 a 5 (synchrony) ale spozoroval jsem že za studena to nedělá... ona teda chroupne jen ve vysokých otáčkách, tak se chci optat na nějakej hustší olej jestli bych jí nachvilku ještě pomohl, pač ML5C se prostě asi sehnat nedá, tak jestli by mi někdo nějakej olej doporučil... jinak ještě jedna otázečka... co si myslíte o motorovém oleji Castrol Magnatec 5W40 (jezdím na něm ted a lil jsem ho do všech auto) oproti Shell Helix Ultra 5W40 ? kterej bude lepší ? známí dělá v shell, takže bych měl oleje pomalu za flašku, ale abych tomu motoru neuškodil... jedná se o 3.0 V6 152kw Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 S olejem bych nešahoval akorát vyhodiš peníze, které můžeš investovat do nové převodovky. Castrol já nerad a Shell je drahej. Nicméně bezpochyby jsou oba oleje kvatlitní a nemusíš se jich bát. Z těch dvou zmíněných bych vybral Total, připadně ten Shell. Citovat
Mizlerek007 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 takže myslíš že nemá cenu vyhazovat za drahej olej a radši dál pátrat... Citovat
koblih69 Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Rozhlídnul bych se v PL případně vyzkoušel nějakou firmu, která vozí díly na objednávku. Pokud chceš přece jen něco zkusit tak pak nějaký přípravek do oleje od renomované firmy. Buď TEC2000 nebo liqui moly. Citovat
Mizlerek007 Odesláno 14. říjen 2013 Odesláno 14. říjen 2013 ten tec můžu použít tenhle vid TEC-2000 Oil booster nebo je na převodovku jinej... olej v ní asi každopádně vyměním a dám do něj pak i ten tec, kvuli tomu neskrachuju, polsko ty převodovky pomalu ani nezná a když už jo za za 7tis a vejš... u nás bohužel převodovka ML5C na V6 nejní... takže to vyřeším zatím novým olejem a TECem, doporučil by jsi mi nějak hustší (kvalitnější) co do ní můžu nacpat... díky Citovat
ozzy56 Odesláno 14. říjen 2013 Odesláno 14. říjen 2013 mám zkušenost, že vadné převodovce u pežotů nepomůže žádný oil booster, ani jiné kapalinky (deci za 500;)), pomůže až oprava (výměna) převodovky... převodovky pežotů jsou háklivé na olej (jen Total) a na množství oleje--pokud ukapávají gufera poloos, je třeba je vyměnit,nebo častěji hlídat stav oleje a dolít Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.