Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prosim o radu ako maju fungovať stierače v polohe automat.,lebo ked ich prepnem do polohy automat idu stale v jednom cykle ani nezrychluju ani nespomaluju mali by reagovať na množstvo vody na čelnom skle alebo, by sa mali sami zapnuť alebo ako?

Odesláno

no ked mam prepnute na automat zapnu sa same stierace podla vody na senzore a podla toho zrychluju pripadne spomaluju.ked si mal menene celne sklo ako pisali hore tak to moze blbnut kolli tomu silikonu.

Odesláno

no zatial to vyzera tak, ze ta silikonova poduska je klucovou castou snimaca pre jeho fungovanie. aj instrukcia psa prisne zakazuje jej zaspinenie alebo dotyk prstom. postol by som ju tu ale je to pdf a to tu nejde. :o ak to nejako predsalen rozchodis, je tu vela ludi zvedavych na postup. co to okno, bolo menene?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím,

po výměně předního okna mi také přestalo fungovat automatické stírání. Vždy když nastartuji, mi palubní počítač 1x zapípá a na displeji se objeví hláška s chybou: \"Auto wiper fault\" Po přepnutí na \"auto\" stěrače stírají v 5s intervalech i když je okno suché.

Myslíte, že je to také tím, že chybí ten silikon (gel) mezi senzorem nebo že to stačí nějak nastavit přes diagnostiku? Případně je chybe někde jinde? Nikdo totiž nic nepsal o chybě při startování, tak nevím zda je to stejný případ jako u ostatních.

Díky

[upravil dne 18/10/13 20:31 od jamsuk]

Odesláno

Ahojte, taky jsem měl po výměně čelního skla problém s dešťovým senzorem. Předpis PSA je údajně takový, vždy se sklem vyměnit i senzor. Já to neudělal a problém byl na světě. Podle diag prý nebyla \"komunikace se sklem\". Senzor podle zjištění odešel jako celek. Po výměně za nový to je OK a stírá si opět podle množství vody na skle. Ale stejně pořád vzpomínám na starej dobrej manuální cyklovač z Favorita :fnuk

Odesláno

Ja mam menene celne sklo a vsetko mi funguje ako ma. Pri mojej otazke mechanikovi, ci bude po vymenene skla mi fungovat vsetko ako pred vymenou, vravel ,,a preco by nemalo?!\" Pri vymene okna sa meni aj gel na dazdovom senzore! A to mam celkom za lacno menene sklo. Takze asi mate odflaknutu vymenu skla :roker

Odesláno

Jak tedy zjistím zda tam ten gel (podložku) mám???

Odkryl jsem ten černý kryt (kolečko) jde to jen o pár centimetrů, protože jak vede kabel je to přilepené ke sklu.

Nechci to zničit, když nevím zda neni chyba někde jinde, když mi vypisuje chybovou hlášku při startu. Možná špatně zapojenej konektor? Ten najdu kde.

Díky za rady

[upravil dne 19/10/13 10:49 od jamsuk]

Odesláno

To ti jako řekli tam, kde to měnili? A když jsi jim řekl, že to nefunguje, tak ti odpověděli, co?

Tohle nechápu. Před výměnou to fungovalo a po výměně ne. Ten, kdo to měnil to posr*l. Tak ať to kouká opravit :roll

Odesláno

ked som odpojik kable od senzoru na palub počitači mi vypisalo chyba svetelneho senzoru a stierače v polohe automat išli rovnako senzor tam je BOSCH 9660059180 CDPL CAN00

Odesláno

pretoze ti sli stierace v \'safe\' mode ako cyklovac, bez ohladu na to, ci si na skle mal vodu alebo nie. svetelny snimac je pre auto \'dolezitejsi\' preto ten vykricnik. ked ho zapojis, tak ti vykricnik zmizne, svetelna cast snimaca zacne fungovat a stierace ti pojdu stale v rezime cyklovaca. na diagnostike uvidis, ze snimac nemozno prisposobit sklu, nastavit sa to podla vsetkeho neda. asi sa pri vymene dotkli tej silikonovej podlozky a zamazali ju (staci prst). ak to nejako rozchodis daj vediet ;) je nas tu mnoho s tymto problemom :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...