Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Blázinec na přístrojovce... Pomůže někdo ?

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, poradí někdo?

Peugeot 406 break 1.8i 16V rv.1999 - nový model.

Nastartuju, na přístrojovce vypadá vše OK. Po nějaké chvíli (náhodné intervaly - ať jedu, nebo stojím) přestávají ukazovat budíky (otáčkoměr, teplota, stav paliva, za jízdy i tachometr). Občas pohasne podsvícení displeje počítače na středu palubky, zmizí údaje o kilometrech a průměrech.

Za jízdy se pak náhodně zase všechno rozbíhá a padá, na denním počítadle Km se objevují náhodné údaje, a počítadlo celkových km ukazuje 999999. Pokud vše náhodně funguje, tak při spuštění blinkrů slyším normální cvakání. Pokud budíky spadnou, zvuk blinkrů není slyšet, neblikají ani jejich kontrolky, palubka ukazuje nesmysly nebo nic, ale auto normálně jede, a blinkry, které na palubce v tu chvíli nevidím, venku normálně jdou.

Taky se mi stalo, že za jízdy začaly kontrolky blinkrů blikat (včetně zvuku) takovým stylem.... cik cak cik cak cak cak cik... prostě náhodné nesmysly, ale venku nic neblikalo. Blikání přestalo, když jsem zastavil a opět začalo po rozjezdu. (pokud bude čas, dám někam video téhle scénky...;) )

Ještě dále... pokud zastavím, chcípnu a vyndám klíček ze zapalování, zůstanou někdy svítit nějaké kontrolky a podsvícení celé přístrojovky. Když zamknu auto, tak to po pár minutách samo zhasne.

Všechny chyby se dají \"resetovat\" odpojením a znovu připojením konektoru na zadní straně přístrojovky (vlevo - černý), nebo na BSI pod pojistkama. Pak všechno zase chvilku jde - ale fakt jen chvilku (cca půl minuty a je to zase v chybě..)

Rozebral jsem a proletoval celou přístrojovku, pak jsem si i půjčil jinou, takže v té to není. Vyndal jsem BSI a proletoval partu spojů (jen z té strany, kde se dá bez násilí sundat kryt) A je to pořád stejné....

A ještě drobnost.. ukazatel celkem ujetých Km nikdy neukazuje nic jiného, než 999999, nebo chvilku po \"resetu\" (vytažením kabelu) 000000.

Máte s tím někdo nějakou zkušenost?? Prosím pomóóóóóc...:myslim

[upravil dne 7/9/13 13:26 od Michal.42]

Guest servisman
Odesláno

dej si do podpisu ještě rok

Asi bych se podíval na ukostření palubky ,koukl zda někde nenatekla voda

Odesláno

Už jsem koukal leckam, nikde žádný náznak vody. Ta kostra mně taky napadla, ale nějak mi nejde do hlavy to samovolné blikání, nebo svícení palubky po vytáhnutí klíčku... Myslíš, že by to mohla dělat kostra?

Nemáš tušení, kde ji hledat. Díky :)

Odesláno

Netušíte někdo, kde najdu nějaký popis, jak sundat plasty z druhé strany BSI. Viděl jsem pár nějakých fotek a na všech to vypadalo jako rozřezané... Jde to i bez násilí?? Dík. :)

[upravil dne 7/9/13 13:51 od Michal.42]

Odesláno

Nemáš náhodou changer v kufru? Mě tohle udělalo, když přes zadní světlo nateklo do konektoru changeru. Po vysušení a přetěsnění vše OK. Prohlídni konektory jestli někam nenateklo. Občas je problém ve svazku u spojkovýho pedálu jak je plast na odkládání nohy.

Odesláno

Hojky, jen pro pobavení... Zmíněné kontrolky blinkrů za jízdy. Všimněte si i otáčkoměru, tachometru a ukazatele stavu ujetých Km :D

[upravil dne 7/9/13 18:04 od Michal.42]

Odesláno

Fakt si tak trochu nevím rady... Po dnešních zákrocích, kdy jsem precizně prohlédl kabeláž na obou stranách vzadu, a pak i vpředu pod prahem řidiče a pod pedálem spojky atd., jsem nic nenašel. Žádný prodřený kablík, žádná voda v konektorech, prostě nic zvláštního a podezřelého. Všude čisto a sucho. A budíky si stále dělají, co chtějí. Ani malá změna....

Kde hledat????? Čeho se chytit ????

Poraďte někdo.... Pomóóóóóóc......

Odesláno

Pokud auto jede jak má a jen zlobí přístrojovka, rádio apod. tak je to na straně BSI. Nějaká vlhkost nebo se zkratuje nějakej drát.

Diagnostiku jsi zkoušel?

Odesláno
Pokud auto jede jak má a jen zlobí přístrojovka, rádio apod. tak je to na straně BSI. Nějaká vlhkost nebo se zkratuje nějakej drát.

Diagnostiku jsi zkoušel?

Ahoj,

díky za nápady, zkouším co se dá. Nejspíš jsem neschopný... Když shrnu posledních pár dnů, tak jsem rozebral a proletoval přístrojovku, proletoval podstatnou část jedné strany BSI, prohlédl spoustu kabeláže - od zadních světel, přes svazky pod levým prahem, svazky pod podložkou nohy vedle pedálů, až po pojistkovou skříň, několik konektorů na elektronice vedle motoru a pojistkové skříňi v motoru. Byla toho spousta, nejspíš jsem ani nevyjmenoval všechno.

A výsledek?? Chyby zůstaly, dokonce snad něco přibylo.. Dnes se mi za jízdy rozsvítila kontrolka STOP, s ní některé další (jako když zapnu klíček do první polohy - před startováním) a asi půl minuty se ozýval zvukový signál (přitom jsem normálně jel). Zrušil jsem to odpojením přístrojovky - levým konektorem, jak už jsem výše zmiňoval.

Tu diagnostiku bych zkusil, ale nemám kde jinde, než v autorizovaném servisu, kde to bude nejspíš dost drahé..

Nějakou diag. má můj známý, zkoušeli jsem něco zjistit, ale vůbec nechápu ovládání. Nabízelo to asi osm možností, co spustit, ale jen v jednom případě to cosi udělalo. Ostatní možnosti hlásily chybu spojení.

Máte někdo nějakou schůdnější a ověřenou možnost?

Předem díky.

Odesláno
Mozno skusit vymenit BSI, ( hadam ma neukamenujete)

a nastavit diagnostikou.

Aj otacky si mal vysoke.

Pripadne prever, ci nahodou niekde nemas prasknutu ziarovku smeroviek a pripadne vymen.

Ty otáčky nebyly vysoké, to prostě jen budík ukazoval nesmysl. Na tom videu jela přítelkyně asi 30-tkou na dvojku a zastavovala. Zajímavé bylo, že když zastavila, tak ty kontrolky přestaly blikat, a když se rozjela, tak znovu začaly. Zrušil jsem to opět odpojením přístrojovky. Od té doby se to ale už znovu neopakovalo.

Co se týče BSI, mám docela obavy zkoušet měnit. Jak jsem leckde četl, tak to řídí skoro celé auto, a u jednotlivých částí to chce shodu kódů a nastavení. Třeba klíčky, imobilizér a BSI. Musí se to nějak domluvit a shodnout. Programovat to neumím, diagnostiku neovládám resp. nemám.

Tak trochu netuším, jak pokračovat...:(

Odesláno
Diag tu má spousta lidí, třeba já, můžeš přijet kterýkoliv večer... To napětí z alternátoru jsi měřil?

To napětí jsem ještě neměřil, mám to v plánu zítra. (občas musím taky do práce:D )

Jestli nebudu otravovat, tak tu nabídku diagnostiky velice rád využiju. Na jaké číslo ti můžu zavolat? Předem se domluvíme.

Díky.:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...