Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jaké chování automatické převodovky AL4?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, doufám, že jsem sem vložil správná téma. Jde o automatickou převodovku AL4. Jenom nevím, jestli chová tak, jak má .. Že když na to šlápnu, předpokládám v první stupně a přeřadí až 3000 - 3500 otáček - to vždycky kolem 50km/h. a když už kolem 70km/h, stejné otáčky, než přeřadí další stupeň rychlosti. Podle mě je to nějak moc velké otáčky.. Nebo snad ne?

Jinak doufám, že mě chápete, co píšu..

Díky

Odesláno

Měl jsem 306 1,8 z roku 93, motor LFZ, čtyřstupňový automat, a taky se mi to nelíbilo, řadil vždy moc při vysokých otáčkách a měl velkou spotřebu. Ale nedokázal jsem nic vymyslet, aby řadil níž.

Tak jsem ti moc nepomohl...

PS: podle TP měl spotřebu ve městě 9, při 90 5,4 a při 120 7,1

[upravil dne 3.9.2013 19:59 od P607Olda]

Odesláno

Právě jsem už nedávno měnil olej v převodovce a pořád stejný.. A jaký olej to má bejt v motoru? o víkendu jsem měnil olej 15W-40. Je to blbý? nebo jsem měl vybrat 10W-40? v tom se nějak nevyznám. nebo spíš s tím nesouvisí?

Odesláno

Olej v motoru samozřejmě s převodovkou nesouvisí.

Snaž se získat více informací, jak, proč a kdy ta převodovka řadí. Já aspoň našel to lanko od plynu, které zajišťuje kick-down, když jsem ho odpojil, tak to neposunovalo ty hraniční otáčky, nicméně jezdit se s tím nedalo.

Otázka: Je to převodovka, kde o řazení rozhoduje tlak oleje a nějaké trysky, anebo elektronika?

Dá se ten blok vyjmout a vyčistit, zkontrolovat trysky?

Asi hledej googlem, vše co se týká té převodovky, i v angličtině, němčině a francouzštině.

[upravil dne 3.9.2013 20:11 od P607Olda]

Odesláno

U mně se prý ten blok vyndat nedal (což považuji za zásadní konstrukční chybu), ale prý u některých jde vyndat a zkontrolovat, vyčistit nebo vyměnit trysky. Ostatně všechny stroje bývají konstruovány tak, aby se k \"srdci\" dalo dostat bez rozborky celého stroje...

Máš nějakou možnost ručního řazení? Pod volantem nebo na řadící páce?

Odesláno
nejhorší je to v zimě ,hlavně po prvním startu a do doby nez se auto zahreje , to si radeji radim sam

tohle bych nedoporučoval ...jen si tím způsobíš vyšší mechanické opotřebení a tím i snižuješ životnost oleje a samozřejmě i převodovky

Jinak převodovka řadí podle kroutícího momentu ..Tudíž pokud není motor v kondici nebude ani převodovka řadit tak jak má ..Zajet na diagnostiku vyčíst hodnoty . Někomu trvá než se sžije s automatem, jak šlapat na plyn .

Nedoporučuji odpojovat lanka atd.. vše k něčemu je .Klasická česká vlastnost že se každej kutil do všeho sere a když to posere tak to svádí na špatnou výrobu a že to nic nevydrží ..

A prvně si něco o servisu kde dělají automaty něco zjistěte ..spousta lidí to neumí .hlavně to nedávat do KAPSCH

[upravil dne 3/9/13 23:58 od Dopiťák]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...