Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna pouzder stabilizační tyče na 306ce - dělal to už někdo?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dělal si už někdo z vás výměnu pouzder stabilizační tyče na 306ce? Já to zkoušel včera a nepochodil jsem. Vyšrouboval jsem šroub džící objímku pouzdra k zadnímu silentbloku ramene na přední nápravě, ale tuto objímku se mi nepovedlo dostat úplně ven, šla jen z té strany šroubu přizvednout. Samotné pouzdro je tam jak připečené - zkoušel jsem ho vytlouct do strany a ani se nehlo. Má někdo nějakou radu, co vše musím odmontovat, aby šla pouzdra nějak jednodušeji vyndat?

Za každou radu předem děkuji. :)

Odesláno

U mě šly jednoduše, protože byly vymlácené :D

Určitě jsem je tam dával ze strany, jinak se tam nešlo dostat. Ten plech mi taky nešel ven. Zkus ještě hrubší sílu, třeba to povolí ... majzlíkem by to nešlo?

Odesláno

Díky za radu. Majzlíkem bych asi tu objímku pouzdra utrhnul úplně. Nevím, za co je to tam zachycené a jak s tím zakroutit, aby to šlo sundat...Já je mám taky už dost \"jeté\", ale na tyči drží jako klíště. :roll

[upravil dne 2.9.2013 11:00 od Stifler]

Odesláno

Ty pouzdra jsou snad jenom guma, která je na jedné straně rozříznutá, aby šla nasadit na stabilizátor. :myslim

Já myslím, že ten krycí plech má na konci takovou pacičku, ale nevím, zda ho fakt vyndáš. Nebo jest-li ten spodek gumy něčím namazat, aby povolil?

Odesláno

teď jsme to měnili u táty na 306tce a ty plechy maj na konci takovou packu a jdo ven uplně normálně.vyšroubuješ ten šroub co drží silentblok a ten plech a pak ten plech normálně zvedneš nahoru směrem ke kastli a vytáhneš ho.šlo mám to upně normálně.nebo se musí zkusit vykejvat.ale jak píšu,nám to šlo v klidu vyndat.

Odesláno

Medion: Díky za info. Mně to teda vykejvat nešlo, šlo to lehce přizvednout, ale ne moc a dál už nic. :roll Vyndání v klidu si představuju jinak, ale zkusím to o víkendu ještě potrápit. :D

Odesláno

musíš to hodně zvednout nahoru směrem k podlaze a zkus to vykejvat.jo a nevim jestli si měl sundaný stabilizačky.já je měl venku.měnili jsme totiž celý ramena a všechno okolo.

Odesláno

Zkusím,co půjde. Stabilizační tyčku jsem měnil jen na pravém kole a to ještě před pokusem o pouzdra. Ramena jsou v pořádku, silentbloky jsou už všechny měněné...no, snad to nějak dotáhnu do zdárného konce. :)

Odesláno

Stiflere,víš jak se to říkalo za totáče,strana a vláda ti svěřila veškerou důvěru, tak koukej nezklamat:D

Odesláno

Já se o své ruce nebojim, uživí mě a obě levé taky nejsou. Jen občas chyběj ty správný nápady, jak a co udělat. Tak o víkendu se uvidí, jak na tom mé ruce jsou. :mad:

Odesláno

Tak moc děkuju Scratchovi a také jeho bývalému švagrovi Radkovi za pomoc při výměně pouzder sabilizační tyče...stálo nás asi 6 hodin práce, ale nakonec se podařilo. Možná, kdybychom si hned od začátku sundali stabilizační tyčky, tak by to bylo mnohem rychlejší... :D ale nakonec to můj problém pravděpodobně nevyřešilo, pořád se mi při prudkém rozjezdu ozývá z přední části auta takové vibrování jakoby něco uvolněné lítalo nahoru a dolu...navíc mi trošku začíná něco pískat u levého kola, nevím, zda to je při otáčení kolem nebo tlumičem na nerovnostech, to musím ještě odpozorovat a doufám, že to přestane, když to až do dneška nedělalo. :roll no, uvidim, až to budu chvíli \"zajíždět\", co se změní.........

Odesláno

co ste na tom dělali tak dlouho,to vám ty plechy nešli ven?já měl s tátou za cca 4 hoďky vyměněný celé ramena,čepy,silentbloky na stabilizačce,stabilizační tyčky kotouče a desky.

Odesláno

StibTo: Ano, opravdu to trvalo takhle dlouho...

Medion: ano, kdybych měnil ramena, stabilizační tyčky a dělal to vše najednou tak to bude taky hned, ale nenapadlo mě, že bude potřeba sundat stabilizační tyčku, aby se s tyčí dalo lépe manipulovat - čekal jsem to jednodušší, že to prostě sundám a nové nandám a bude hotovo a ono to tak jednoduché nebylo. :D:mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...