Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se zeptat, jestli ta cena za opravu 22.000,-Kč v případě, že ventily budou v pořádku, je adekvátní. Dělal by mi to totiš servisák, kterého neznám. Co vše je třeba vyměnit - rozvody, vodní pumpu, vahadla, těsnění pod hlavu - ještě něco dalšího?

Odesláno

Ja som platil za kompletné rozvody s vodnou pumpou a klinovým remeňom zn. Contitech, nový silentblok motora, nemrznúcu zmes aj s robotou 255€ (6 993 kČ) normálne v servise.

Tie ďalšie veci neviem ohodnotiť.

[upravil dne 28/5/14 06:26 od slajfo]

Odesláno

To je dobrá cena, já ještě nevím, zda je v háji i nějaký ten ventil. Co jsem slyšel, tak vahadla jsou prý kolem 400 Kč za kus a nevím, když budou poničená jen ta vahadla, zda je třeba měnit další věci (nepočítám rozvody a pumpu).

Odesláno

Tak se mi zdá, jestli ten servisák trošku nekecá. Nejdřív říkal, že když bude poškození takové, co zjistil - zničená vahadla, tak celková oprava bude 21000-22000, včetně nových rozvodů, řetězu, vodní pumpy. Zjistil, že ventily jsou v pořádku, ale že pod hlavou prosakoval olej, tak bude muset zabrousit hlavu a ventily a cena je 280000. Tak jsem mu dal seznam dílů co je potřeba a cenu těch dílů, včetně vahadel a hydrostavů od známého, kdy se divil, za jak nízkou cenu bych to sehnal, kdy nechce tyto díly, že se ještě podívá, zda by na materiálu něco srazil, tak mi dal zase cenu 25000. To se k němu dalo auto jen aby zjistil závadu a rozsah poškození. Pak říkal, že když se mi to nelíbí, že vyúčtuje, co udělal a můžu si to odvést. Nevím, kolik by si mohl říct za zjištění závady a rozsahu poškození, protože to asi od něho odvezu. Další známý mi říkal, že je divný, že když servisák říkal, že se všechna vahadla rozletěla-né že by byly pokroucený, ale vysloveně že se rozpadly, že by nebyl poškozený ani jeden ventil, že to prý je dost velká rána, když se vahadla rozletí a že by to s určitostí při tom odnesl i nějaký ventil. Je tedy možný, že kdyby se vahadla roztříštila, že by byly ventily v pořádku?

Odesláno

Ou.

Brouseni a rovnani hlavy cca 2000,- s tesnenim a simeringama.

Rozvody cca 4000,- znackove s pumpou a novou napni nemrznouci.

Komplet hlava s vahadlama a ventilama jde udelat do 6000,-

Prace cca 2000,-

Sumasumarum at prehanim tak cca 15 000,-

Za 28 000,- je novy motor.

Odesláno

Ptal jsem se nezávisle dalších dvou servisáků, ti mi říkali, že broušení a rovnání hlavy tak 3500-4000,- samostatně bez dalších věcí. No a nevím, jestli by to někdo udělal za cca 2000,- , to se mi zase zdá dost málo. Nevím právě, jestli nekecá s vahadlama, že všechny byly na šrot, že se všehny rozletěly a přitom jsou ventily v pořádku.

Odesláno

Tak je rozhodnuto, nechám vyměnit motor. Včera jsem se byl na motor podívat, je odzkoušený na autě, má najeto skutečných 110000 km a cena 21000,- a to není jen holý motor - pouze bez turba, jinak komplet i se vstřikama. Motor je přes známého, kdy vím, že je vše OK.

Odesláno

Rozvody cca 4000,- znackove s pumpou a novou napni nemrznouci.

Možná, že to za tu cenu děláš, možná tě to i uživí. Ale běžné ceny to určitě nejsou. Na DPH se ani neptám ;). Když mě to na stařičkou 405 stálo od zdejšího klubáka ještě o tisíc víc. S pumpou a nemrzkou se do takové částky jen stěží vejdeš ;).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...