MJSytic Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Zdárec, hledal jsem to tady na fóru, ale odpověď se mi nedostalo, takže zase wotravuju Mám 14" plecháče a na nich sjetý letní protektory Marix (italiáno výroba) 185/70 R14 88H (koupeno s vozem) Začínám pokukovat po nějakých zimácích na tyhle plecháče. Potřeboval bych poradit jaký rozměr (od-do) a hm+rychl. idex bych tam moch narvat, aby to bylo O.K. Tak nějak jsem koukal do manuálu a zjiš?oval jsem všude možně, ale nějakou rozumnou odpověď jsem nenašel, tak kdyby byl někdo tak hodný a poučil mne Díkas všem Citovat
Fx Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 No narvi tam cokoliv máš povolený ve velkým TP a podle toho si vyber už jen typ pneu... Teda pokud nechceš mít problémy na STK nebo s pojiš?ovnou, kdyby něco... Citovat
MJSytic Odesláno 15. srpen 2005 Autor Odesláno 15. srpen 2005 Aha, takže když mám TP napsáno 185/70 R14 a alternativní 195/65 R15, tak např. 185/65 R14 je napikaču? No a jak je to s těma indexama? Ty tam myslím v techničáku napsaný nemám. Co je takový minimum? Správně by mělo být asi to 88 H, co? Díky, MJS Citovat
Fx Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 No ja mam v technicaku psano 185/70R14 88 H, takže nekecáš a pak 195/65R15 91 H, takže toho bych se držel Já osobně to tak nehrotím, ale nechci někomu radit obcházení zákonů apod. právě kvůli zmíněným rizikům... Citovat
Jirkap Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Původně zaslal: Fx No ja mam v technicaku psano 185/70R14 88 H, takže nekecáš a pak 195/65R15 91 H, takže toho bych se držel Já osobně to tak nehrotím, ale nechci někomu radit obcházení zákonů apod. právě kvůli zmíněným rizikům... No i když tam dáš něco jiného tak to nikdo nepozná, pokud nebudeš mít u sebe velký TP ale když se ti stane dopravní nehoda… tak je největší pravděpodobnost, že to svedou na tebe, že nemáš předepsaný rozměr pneu. Viz třeba hav. pojištění Citovat
Fx Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Jirkap: No a o tom mluvím - \"pokud nechceš mít problémy na STK nebo s pojiš?ovnou, kdyby něco...\" Citovat
Biker Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Podívej se na www.az-pneu.cz máš tam ty indexy podle rychlosti:roker Citovat
Jirkap Odesláno 15. srpen 2005 Odesláno 15. srpen 2005 Bohužel já tam mám taky jiný rozměr, ale je to po předchozím majiteli, ale řeknu vám, že kdybych měl nehodu tak nevím, nevím... ale zase vyhodit pneu za 15 tis kč je blbost Takže musím to jen dojezdit a pak už jen originál Citovat
MJSytic Odesláno 16. srpen 2005 Autor Odesláno 16. srpen 2005 No pánové, tedy nepotěšili jste mne, ale ... Havarijní nemám, mám jen povinný. Teď můžu mít Pirelli W190 SnowControl rozměru 185/65 R14 86T 4ks za \"bůra\", takže do nich asi půjdu. Technická mi vychází stejně na léto, takže tam budou už nějaký \"správný\" Alu. Sem totiž koukal a sehnat zimní pneu 185/70 R14 88H je docela složitá operace. Teda pokud chce člověk něco za rozumnou cenu Jinak na ty stránky kde prodávaj pneu jsem koukal snad na všechny ... Např v tom az-pneu.cz mi to na ten požadovný rozměr 185/70 R14 88H najde akorát nějaký Matadorky a to fakt \"děkuju nechci\" Citovat
Fx Odesláno 16. srpen 2005 Odesláno 16. srpen 2005 MJSytic: To vis, no... Zas ale jestli kupujes jety zimaky, tak at nejsou starsi jak 4 roky, pak uz maji vlastnosti spis jak letnaky, akorat zimni vzorek... :-/ Citovat
bobo7 Odesláno 16. srpen 2005 Odesláno 16. srpen 2005 Ma nekdo zkusenosti s nakupem pneu pres \"pneushop.cz\",platne ceny a dodavka zbozi.Dik Citovat
Operator Odesláno 16. srpen 2005 Odesláno 16. srpen 2005 Původně zaslal: MJSytic No pánové, tedy nepotěšili jste mne, ale ... Havarijní nemám, mám jen povinný. Teď můžu mít Pirelli W190 SnowControl rozměru 185/65 R14 86T 4ks za \"bůra\", takže do nich asi půjdu. Technická mi vychází stejně na léto, takže tam budou už nějaký \"správný\" Alu. Sem totiž koukal a sehnat zimní pneu 185/70 R14 88H je docela složitá operace. Teda pokud chce člověk něco za rozumnou cenu Jinak na ty stránky kde prodávaj pneu jsem koukal snad na všechny ... Např v tom az-pneu.cz mi to na ten požadovný rozměr 185/70 R14 88H najde akorát nějaký Matadorky a to fakt \"děkuju nechci\" Nejde o to jestli máš havarijní, když někdo dostane smyka, poletí na tebe a ty neuhneš, páč to nestihneš, už to nebude jen jeho vina, ale spoluvina, ne-li vina tvoje. Protože ty máš na autě kola, který tam nepatřej, nevyhovuješ z hlediska STK a tím pádem nemáš na tý silnici co dělat. Je to jako s dálniční známkou. Když bez ní vjedeš na dálnici a staneš se účastníkem nehody, máš smůlu. Samozřejmě, že pokud nenarazíš na nějakýho rejpalskýho likvidátora, tak ti to může projít. Oni potom porovnávaj všechny údaje a snaží se vždycky najít něco, na čem by tě mohli \"zkrouhnout\"! A co se týče Matadorek vs. Pirelli, bral bych radši nový Matadorky, Pirelli mi na posledním autě dost hučely. Je to otravný. [upravil dne 16.8.05 Operator] Citovat
Opl405 Odesláno 16. srpen 2005 Odesláno 16. srpen 2005 S tim poslednim dotazem musim souhlasit, asi bych taky jiny rozmer než co je ve velkym tp nedaval! A co se týče těch e-shopu, tak se zkus podívat na /// http://www.3p-pneu.cz/index.php /// jsou to promo 185/70/14 a je tam i vic znacek nez matador . U tohoto obchodu jsem zatim max spokojeny, ceny dodani.... v pohode! Citovat
MJSytic Odesláno 16. srpen 2005 Autor Odesláno 16. srpen 2005 OK, OK ... No co se týká toho hučení, tak kdyby jste slyšeli, jakej rámus dělaj ty protektory od Marixe, tak ... Jinak ty Pirellky jsou fungl NEW. S tím bouráním nevím. Sme loni v zimě s otcem dostali ránu zezadu od feldy (felina na předek šrot a naše Vectra B prasklej nárazník) a nějaký kola nikoho nezajímali, tak nevím Tak už koukám koukám ... Citovat
MJSytic Odesláno 16. srpen 2005 Autor Odesláno 16. srpen 2005 A 88H tam mají jen Matadorky, tak nevím nevím:myslim:D Citovat
Opl405 Odesláno 16. srpen 2005 Odesláno 16. srpen 2005 Jo 88h, tak to jsem prehlidl, pardon! ja si az ted vsiml ze jsou vsude t. Citovat
MJSytic Odesláno 16. srpen 2005 Autor Odesláno 16. srpen 2005 No právě, tééé ten problém. Když už podle techničáku, tak rozměr i indexy. Což je vlastně docela prekérka Když už budu mít jinej rychlostní index, tak si myslím, že už je fuk, jestli mám 185/70 nebo 185/65 ... Teda pokud se budeme držet tý přesnosti, jak psal Operator ... Přece nejni možný, že se na 406 nedělaj 14\" zimní pneu?! Teda jiný, než Matador P.S. Jen jsem zvědavej, až někdo dorazí a bude říkat něco wo tom, že jsem \"objevil Ameriku\":D Citovat
MJSytic Odesláno 19. srpen 2005 Autor Odesláno 19. srpen 2005 Tak jsem si objednal ty Matadorky MP 58. Asi to nebude žádnej luxus, ale snad 2 zimy vydrží. Cena za 4ks 5208Kč Rozměr je teda ten co mám v TP, takže sem spokojenej:super Doufám, že za 4 měsíce nebudu psát, že jsem si někde na sněhu rozbil kokos Citovat
Pinďa Odesláno 19. srpen 2005 Odesláno 19. srpen 2005 Podívej se na tyto stránky a vybírej: http://www.e-pneu.cz/, http://www.e-pneumatiky.cz/, http://www.nejlevnejsipneu.cz/. Dají se tu ty pneu koupit levněji. Citovat
MJSytic Odesláno 22. srpen 2005 Autor Odesláno 22. srpen 2005 Pinďo, díky za nadhozený odkazy, ale to mám projetý snad 100x a navíc na nejlevnejsimpneu.cz jsem si je objednal. Jinak pro upresneni. Potrebuju rozmer 185/70 R14 88H zimni pneu - zkus si to jen tak na těch tvejch odkazech vyhledat, schválně co ti to najde Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.