skuci Odesláno 16. srpen 2013 Autor Odesláno 16. srpen 2013 skuci: To mi ale povězte jak pak budete dokazovat že na místě seděl onen \"pirát\"? Myslím samozřejmě na místě řidiče! [upravil dne 16/8/13 12:50 od Altman] nic není 100% ale pokud se nemýlim, tak dnes už musí každý majitel vozu respektive provozovatel vědět, kdo vozidlo v daný okamžik řídil... neberte to tak, že sem Vám to sem hodil kvůli tomu, aby přišlo 5 objednávek na kamery, o to fakt nejde... nechceme se specializovat na kusový prodej ale prodej velkého množství najednou (flotily, pojišťovny) a tam jde i o úsporu nákladů těm firmám na provoz... Citovat
Stifler Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 ...pokud se nemýlim, tak dnes už musí každý majitel vozu respektive provozovatel vědět, kdo vozidlo v daný okamžik řídil... Vědět to musí, ale říct to nemusí. :-D Citovat
JimBeem Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Rychlost se ze záznamu dá zjistit. Stačí na záznamu vybrat dvě místa a v těchto dvou bodech \"změřit\" čas jak dlouho trvalo dosažení druhého bodu od prvního, na místě vzdálenost těch bodů změřit a rychlost už se dopočítá A ani nemusí mít GPS modul a G senzor [upravil dne 16.8.2013 21:23 od JimBeem] Citovat
koblih69 Odesláno 16. srpen 2013 Odesláno 16. srpen 2013 Kdo mě asi tak donutí abych se sám nahlásil? Buď odmítnu vypovídat a nebo s úsměvem odpovím, že auto prodávám a ten den se u mě vystřídalo 10 zájemců, kontakty bohužel nemám... a můžu pátrat dál. A měření rychlosti ze záznamu? No to by snad ani nikdo soudný nezkusil. Leda tak doplňkový posudek znalce, který by s určitou přesností odhadnul rozmezí... Do výsledku totiž zasahuje nepřesnost v rychlosti záznamu, rychlosti auta ze kterého snímáš, úhel a pod.... Citovat
JimBeem Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 No hele věřím, že soudní znalec by si na to troufnul. I kdyby tam uvedl nějakou možnou odchylku pořád by mohl zjistit rychlost v rozmezí dejme tomu 90-100km/h a obžalovaný tvrdí, že jel v obci 50... Prostě jak říkáš rozmezí. Ale dle mého názoru by šikvovnej právník stejně napadl i ůdaje ze zde inzerovaných kamer. Nejsou to zařízení určené k měření rychlosti a nejsou kalibrována atd.... Ale z5 k tématu: až zde bude představený konečný model toho co je vlastně záměrem tohoto projektu se vším všudy tak se můžeme bavit o jeho přínosu. Zatím je to pro mě nepovedená reklama. Tak sem zvědavý co vykoumáte a co se bude třeba nutit řidičům. Citovat
JimBeem Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 sakra nemůžu v práci editovat... tak pro koblížka: http://www.sinz.cz/archiv/docs/si-2006-05-269-273.pdf Citovat
.mycTD Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 jiste, ze se da ze zaznamu urcit rychlost, ale za predpokladu, ze casova osa videa je 1:1 s realitou, coz se bez kalibrovaneho zarizeni garantuje dost blbe. jako priklad me napada treba Lacinovo piratske video na PrimaTV Citovat
koblih69 Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 sakra nemůžu v práci editovat... tak pro koblížka: http://www.sinz.cz/archiv/docs/si-2006-05-269-273.pdf Je vidět, že jsi text nečetl pořádně jinak bys sem ten odkaz hrdě nedával Citovat
JimBeem Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 a nebo sem ho čet a ty sis to vyložil špatně. Dopodrobna sem ho nečetl, jenom kousky a závěr kde se rozepisoval o podmínkách umístění kamery a s tím spojené nevýhody. Citovat
koblih69 Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 No vidíš, takže sis přečetl v jaké rychlosti se snímá, jak pevně musí být ustavená.... to že rychlost vozidla musí být kalibrovaná, rychlost snímkování taky a pod., aby to vůbec mohl někdo vytáhnout už tam sice nepíšou, ale je je to samozřejmost. Jinými slovy, na hraní fajn, jako seriózní důkaz nepoužitelné. Citovat
JimBeem Odesláno 17. srpen 2013 Odesláno 17. srpen 2013 No o kamerách do auta tam nepadlo ani písmeno a o kalibrované rychlosti auta a snímkování kamery taky ne. Ale jo vyplívá z toho, že zjištěni rychlosti ze záznamu je dost ošemetné a u kamery do auta defacto nepoužitelné... pokud teda neexistuje někde práce, která se tímto zaobírá Kamera do auta je dobrá akorát jako svěděk jak se to stalo. Citovat
skuci Odesláno 30. srpen 2013 Autor Odesláno 30. srpen 2013 JIŽ ZÍTRA...!!! Losování o elektroniku za desetitisíce... tak kdo si ještě netipnul, může tak učinit zde [upravil dne 30/8/13 15:09 od skuci] Citovat
Stifler Odesláno 30. srpen 2013 Odesláno 30. srpen 2013 Tohle mi připadá jako UPování v inzerci... Citovat
skuci Odesláno 30. srpen 2013 Autor Odesláno 30. srpen 2013 jen jsem upozornil na končící soutěž... ;-) Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2013 Odesláno 30. srpen 2013 Stiflere, skuci je platící inzerent, ten může Citovat
Stifler Odesláno 30. srpen 2013 Odesláno 30. srpen 2013 Já vím, mavíc toto ani není v sekci inzerce, takže se na to pravidla inzerce nevztahují. Ale spíš mi jde o ten kontrast \"ušlechtilý\" cíl vs. \"nestoudná\" reklama. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.