Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
skuci: To mi ale povězte jak pak budete dokazovat že na místě seděl onen \"pirát\"?

Myslím samozřejmě na místě řidiče!

[upravil dne 16/8/13 12:50 od Altman]

nic není 100% ale pokud se nemýlim, tak dnes už musí každý majitel vozu respektive provozovatel vědět, kdo vozidlo v daný okamžik řídil...

neberte to tak, že sem Vám to sem hodil kvůli tomu, aby přišlo 5 objednávek na kamery, o to fakt nejde... nechceme se specializovat na kusový prodej ale prodej velkého množství najednou (flotily, pojišťovny) a tam jde i o úsporu nákladů těm firmám na provoz...

Odesláno
...pokud se nemýlim, tak dnes už musí každý majitel vozu respektive provozovatel vědět, kdo vozidlo v daný okamžik řídil...

Vědět to musí, ale říct to nemusí. :-D

Odesláno

Rychlost se ze záznamu dá zjistit. Stačí na záznamu vybrat dvě místa a v těchto dvou bodech \"změřit\" čas jak dlouho trvalo dosažení druhého bodu od prvního, na místě vzdálenost těch bodů změřit a rychlost už se dopočítá ;)

A ani nemusí mít GPS modul a G senzor

[upravil dne 16.8.2013 21:23 od JimBeem]

Odesláno

Kdo mě asi tak donutí abych se sám nahlásil? Buď odmítnu vypovídat a nebo s úsměvem odpovím, že auto prodávám a ten den se u mě vystřídalo 10 zájemců, kontakty bohužel nemám... a můžu pátrat dál.

A měření rychlosti ze záznamu? No to by snad ani nikdo soudný nezkusil. Leda tak doplňkový posudek znalce, který by s určitou přesností odhadnul rozmezí... :D Do výsledku totiž zasahuje nepřesnost v rychlosti záznamu, rychlosti auta ze kterého snímáš, úhel a pod.... ;)

Odesláno

No hele věřím, že soudní znalec by si na to troufnul. I kdyby tam uvedl nějakou možnou odchylku pořád by mohl zjistit rychlost v rozmezí dejme tomu 90-100km/h a obžalovaný tvrdí, že jel v obci 50...

Prostě jak říkáš rozmezí.

Ale dle mého názoru by šikvovnej právník stejně napadl i ůdaje ze zde inzerovaných kamer. Nejsou to zařízení určené k měření rychlosti a nejsou kalibrována atd....

Ale z5 k tématu: až zde bude představený konečný model toho co je vlastně záměrem tohoto projektu se vším všudy tak se můžeme bavit o jeho přínosu.

Zatím je to pro mě nepovedená reklama. Tak sem zvědavý co vykoumáte a co se bude třeba nutit řidičům.

Odesláno

jiste, ze se da ze zaznamu urcit rychlost, ale za predpokladu, ze casova osa videa je 1:1 s realitou, coz se bez kalibrovaneho zarizeni garantuje dost blbe.

jako priklad me napada treba Lacinovo piratske video na PrimaTV

Odesláno

a nebo sem ho čet a ty sis to vyložil špatně. :D

Dopodrobna sem ho nečetl, jenom kousky a závěr kde se rozepisoval o podmínkách umístění kamery a s tím spojené nevýhody.

Odesláno

No vidíš, takže sis přečetl v jaké rychlosti se snímá, jak pevně musí být ustavená.... to že rychlost vozidla musí být kalibrovaná, rychlost snímkování taky a pod., aby to vůbec mohl někdo vytáhnout už tam sice nepíšou, ale je je to samozřejmost. Jinými slovy, na hraní fajn, jako seriózní důkaz nepoužitelné.

Odesláno

No o kamerách do auta tam nepadlo ani písmeno a o kalibrované rychlosti auta a snímkování kamery taky ne. Ale jo vyplívá z toho, že zjištěni rychlosti ze záznamu je dost ošemetné a u kamery do auta defacto nepoužitelné... pokud teda neexistuje někde práce, která se tímto zaobírá :D

Kamera do auta je dobrá akorát jako svěděk jak se to stalo.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já vím, mavíc toto ani není v sekci inzerce, takže se na to pravidla inzerce nevztahují. Ale spíš mi jde o ten kontrast \"ušlechtilý\" cíl vs. \"nestoudná\" reklama. :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...