Webster.K Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Zdravím všechny, poslední dobou mám problém u svého Peugeota, je to 206cc 1.6 16V 2004, když jedu pomalu, tak 10-30 km/h tak při sešlápnutí spojky je vše ok, nicméně při uvolnění se ozývá nepříjemný vrzavý zvuk, ten se ale projeví jen když spojku pouštím pomaleji (pokud jí opravdu hulvátsky pustim, tak aby to cuklo, je to ok a nebo to neslyšim) a jen při nízkých otáčkách, pokud to udělám třeba při třech tisících, nic se neozve (možná ano ale není to slyšet), další čeho jsem si všiml tak že to dělá snad jen u rychlostního stupně 2, ale může to být náhoda. Další co je velmi zvláštní, že někdy to dělá opravdu pořád a jindy je to ok, ale nejvíce si toho všímám, když popojíždím v kolonách, protože při tom je to opravdu hodně slyšet. Nenapadá někoho, čím by to mohlo být? Jediné co mě napadá tak pružiny na lamele spojky, ale ne že kvůli tomu, abych si to opravdu ověřil by se mi chtěla rozebírat... Citovat
Altman Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Dobrý den, asi bych to nespojoval vůbec se samotnou spojkou nebo vysouvacím ložiskem, ale buď něčím na podvozku nebo některým ze silentbloků. Zkuste tu závadu chvíli pozorovat a případně i blíž popsat. Citovat
Webster.K Odesláno 12. srpen 2013 Autor Odesláno 12. srpen 2013 Tak jsem se dnes na to zkusil trochu zaměřit. Ze začátku při jízdě to nedělá, nebo jsem to nepozoroval, jel jsem z letňan do alzy do holešovic, nicméně na Argentinský jsem zjistil, že to nevrže jen při pouštění spojky ale i když jakoby na plyn dupnu a hned ho pustim, jakoby aby auto cuklo, při tom to dělá taky, nicméně jsem zkoušel u globusu na příčných prazích je několikrát na volnoběh přejet (budu muset stejně měnit tlumiče, ale byla to přiměřená rychlost, abych zbytečně neničil věci okolo) a neudělalo to nic. Zkoušel jsem to z různě vytočeným kolem, různou rychlostí, pak jsem zastavil a zkoušel si sedáním a odsednutím autem hýbat, nebo zabráním zboku, aby se auto trochu rozhýbalo, nic... jen při tom, když pouštim spojku a teď teda i když jako kreten sešlápnu a pustim plyn, aby to cuklo, jinak nic, nenapadá někoho něco? Citovat
P607Olda Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Musíš zjistit, za jakých podmínek to dělá při stojícím autě. Houpej nahoru dolů, houpej ze strany na stranu, zkus něco se spojkou, plynem, volantem. A pomocník ať poslouchá pod autem, anebo při zvednuté kapotě. Citovat
Webster.K Odesláno 13. srpen 2013 Autor Odesláno 13. srpen 2013 Při stojícím autě jsem dělal snad všechno možný, houpání nahoru dolu (to dělá jen takovej syčivej zvuk, ale to budou tlumiče), ze stran na stranu, když vypnu motor a mačkám/pouštím spojku, nedělá to nic, když nastartuju, seslapnu brzdu a zkusím spojkou motor lehce přidusit, taky nic, volant ze strany na stranu, při různých natočeních jsme s tím houpaly, taky nic, myslím, že při stojícím autě to asi dělat nebude, nebo už mě nenapadá způsob, jak a co s tím udělat, hlavní problém je, že ten zvuk to nedělá vždycky, všímám se ho při delší cestě, může takhle vrzat třeba silentblok motoru? Nicméně to by bylo hned od začátku a ne až když je motor zahřátý ne? Citovat
Ares1025 Odesláno 2. září 2013 Odesláno 2. září 2013 Zdravím , mě dělá něco podobného 206 SW 1.4i. Za jízdy celkem často a jak kdy i hodně nahlas vrže v různých situacích. Jak popisoval Webster.K tak při přibrždění (motorem i brzdou) při akceleraci výraznější (ale to jen hodně málo kdy) a nejvíce pak do zatáček v nízké rychlosti (po předchozím přibrždění). Zkoušel jsem pátrat různě a výsledky jsou při stojícím autě akorát když na místě otáčím koly. Někdy lehce při silném rozhoupání (nahoru a dolu). Podezříval jsem silentbloky stabilizátoru (zkusil jsem promazat a zatím nevrže při propérování téměř vůbec ale zbytek zůstal bez změny). Nějak zatím také čekám a hledám kde co se víc projeví. Už víš co to bylo u tebe ? Mě také občas něco zaklepe (tyčky to nedělají, už ověřováno) nejvíce asi při pomalé jízdě do kopce na nerovnostech, ale to si myslím s tím nesouvisí a podezřívám výfuk. Napadá někoho co by to ještě mohlo dělat? Díky , Citovat
Webster.K Odesláno 13. září 2013 Autor Odesláno 13. září 2013 Zatím jsem nepřišel na to, čím to je, nicméně teď jak je venku chladněji to přestalo dělat, což je sice fajn, ale problém to neřeší Citovat
Návštěvník Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 Zdravím, také se přidávám se svojí 206 SW 1.1 kdy mi při pomalém pouštění spojky vydává nepříjemný vrzavý zvuk :/ Citovat
Ares1025 Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Tak u mě nakonec toto dělalo levé rameno ... Při přezouvání jsme ho podrobili důkladnému vyšetření a prozdradilo se .. Už mi tu leží nové od Badisáka a o prodloužený víkend se jede rozebírat Jinak za poslední měsíc vrzání ustalo a klepání přešlo v bouchání, tak nás to k rameni vedlo skoro už samo .. [upravil dne 21/10/13 22:14 od Ares1025] Citovat
ChouLu Odesláno 21. říjen 2013 Odesláno 21. říjen 2013 Jak se utrhne první silenblok tak druhej už jde hodně rychle... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.