Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Mám tady starý comp s athlonem xp 2400+ a je ukrutně pomalý.Víc než kdy býval.Je to můj starý comp,takže vím jak to běhalo :)Jde o to,že v everestu to ukazuje bez jakékoliv zátěže teplotu CPU 65°,což bych teda řekl,že je víc než dost,nebo je to normál?Nikdy jsem to nezkoumal.Podle této tabulky je max. 85°

http://vseohw.net/clanky/tipy/maximalne-teploty-procesorov-amd

Jen vlezu na net už je tam 68°.

[upravil dne 9.8.2013 11:47 AM od lape]

[upravil dne 9.8.2013 11:50 AM od lape]

Odesláno

Pokud v zátěži tech 85 nepřeleze tak bych se nevzrušoval. Jak víš že je bez záTěže, neběží tam nějaké procesy které procesor vytěžují?

Ale jinak, v jakým stavu je chladič? Není zanesený prachem, větrák se točí, bedna je odvětrávaná? To k tý teplotě.

K ty rychlosti, system je nainstalovaný nově? Pokud ne muže to být zanesenýma registrama, chtělo by to zkusit čistku např programem advanced system care nebo podobným, připadně to zkusit přeinstalovat. a pak bádat dál.

Kolik máš RAM? A na jaké frekvenci?

[upravil dne 9/8/13 12:55 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Odpojit bednu a kompresorem vyfoukat všechen prach.. hlavně drž prstem vrtulky chladiče, ať se neroztočí (mohou zničit desku).

Pak by bylo taky dobré po těch létech vyměnit teplovodivou pastu mezi chladičem a procesorem (otázka asi 100ky.. beru tuto: http://interlink.tsbohemia.cz/arctic-cooling-mx-2-teplovodiva-pasta_d66077.html)

Pasta ti zůstane na mnoho a mnoho procesorů :) ty levné nekupuj, jsou k ničemu :) Hlavně nenanášet velkou vrstvu, ale jen tenkou, já to třeba roztírám starou kreditkou :)

tím by ti měli teploty o něco klesnout :) Nicméně těm teplotám se v tomhle počasí nedivím a nejsou ještě extrémní ;)

Odesláno

Tak sestava je to starodávná.Win jsem dával asi před půl rokem XP Prof.,nic novějšího nemá smysl,protože na nic už neseženu ovladače.Vyfoukané to je,to dělám tak jednou za 3 měsíce.Je tam deska ASUS A7V8X-X,Athlon XP 2400+,grafika je ATi Radeon 9200,RAM je tam 512MB DDR.Bylo tam 1GB,ale jeden modul odešel do věčných lovišť.Ségra to používá jen na net,ale i tak je to hodně pomalé,když jsem to měl já tak to běhalo rychlejc.Že není v zátěži jsem myslel tak,že já nic nespouštěl.Na pozadí možná něco jede,ale když se podívám správce úloh,tak využití CPU je mezi 2-20%,většinou je to ta dolní hranice.Ségra to právě přinesla,že to nejede,ale on jede,jenže systém nabíhá skoro 10 minut,pak se na něco klikne a opět se minutu čeká.A myslí,že reinstal win by nic neřešil,protože už to párkrát zlobilo.Kdysi jsem tím strávil 2 dny.Pak už tam nechtěly jít naonstalovat žádné win,nebo to hodilo modrou smrt v instalaci,nebo těsně po ní.Už i test HDD vyhazoval,že je skoro mrtvý.Nakonec jsem zjistil,že je špatná ta jedna RAMka,vzal HDD napojil na jiný comp a zformátoval,pak už neuklazoval žádné chyby,tak jsem tam dal win a doteď to cca půl roku valilo bez problémů.

Odesláno

No taktovat jsem to ani nechtěl.Mě by stačilo,kdyby to jelo jako dřív.Nebylo třeba čekat půl minuty a vice než se spustí nějaký program,nebo naběhne firefox atd.Já jsem na tom nejdříva měl jen 512MB RAM,až časem jsem pak dokoupil další 512 a a nis tou jednou to nebylo tak pomalé,jako teď.

[upravil dne 9.8.2013 12:32 PM od lape]

[upravil dne 9.8.2013 12:33 PM od lape]

Odesláno

Disk je podle toho programu ve Vynikajícím stavu,ale to píšou i jiné diagnostické programy.Projel jsem PC tím Advanced system care,udělal defragmentaci,odinstaloval McAfee scan,který se tam někdy nacpal při instalaci něčeho do Adobe a comp se zrychlil.Tak uvidíme.Zatím díky za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...