lape Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Ahoj.Mám tady starý comp s athlonem xp 2400+ a je ukrutně pomalý.Víc než kdy býval.Je to můj starý comp,takže vím jak to běhalo :)Jde o to,že v everestu to ukazuje bez jakékoliv zátěže teplotu CPU 65°,což bych teda řekl,že je víc než dost,nebo je to normál?Nikdy jsem to nezkoumal.Podle této tabulky je max. 85° http://vseohw.net/clanky/tipy/maximalne-teploty-procesorov-amd Jen vlezu na net už je tam 68°. [upravil dne 9.8.2013 11:47 AM od lape] [upravil dne 9.8.2013 11:50 AM od lape] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Pokud v zátěži tech 85 nepřeleze tak bych se nevzrušoval. Jak víš že je bez záTěže, neběží tam nějaké procesy které procesor vytěžují? Ale jinak, v jakým stavu je chladič? Není zanesený prachem, větrák se točí, bedna je odvětrávaná? To k tý teplotě. K ty rychlosti, system je nainstalovaný nově? Pokud ne muže to být zanesenýma registrama, chtělo by to zkusit čistku např programem advanced system care nebo podobným, připadně to zkusit přeinstalovat. a pak bádat dál. Kolik máš RAM? A na jaké frekvenci? [upravil dne 9/8/13 12:55 od Radek Hurvajz] Citovat
ChouLu Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Odpojit bednu a kompresorem vyfoukat všechen prach.. hlavně drž prstem vrtulky chladiče, ať se neroztočí (mohou zničit desku). Pak by bylo taky dobré po těch létech vyměnit teplovodivou pastu mezi chladičem a procesorem (otázka asi 100ky.. beru tuto: http://interlink.tsbohemia.cz/arctic-cooling-mx-2-teplovodiva-pasta_d66077.html) Pasta ti zůstane na mnoho a mnoho procesorů ty levné nekupuj, jsou k ničemu Hlavně nenanášet velkou vrstvu, ale jen tenkou, já to třeba roztírám starou kreditkou tím by ti měli teploty o něco klesnout Nicméně těm teplotám se v tomhle počasí nedivím a nejsou ještě extrémní Citovat
lape Odesláno 9. srpen 2013 Autor Odesláno 9. srpen 2013 Tak sestava je to starodávná.Win jsem dával asi před půl rokem XP Prof.,nic novějšího nemá smysl,protože na nic už neseženu ovladače.Vyfoukané to je,to dělám tak jednou za 3 měsíce.Je tam deska ASUS A7V8X-X,Athlon XP 2400+,grafika je ATi Radeon 9200,RAM je tam 512MB DDR.Bylo tam 1GB,ale jeden modul odešel do věčných lovišť.Ségra to používá jen na net,ale i tak je to hodně pomalé,když jsem to měl já tak to běhalo rychlejc.Že není v zátěži jsem myslel tak,že já nic nespouštěl.Na pozadí možná něco jede,ale když se podívám správce úloh,tak využití CPU je mezi 2-20%,většinou je to ta dolní hranice.Ségra to právě přinesla,že to nejede,ale on jede,jenže systém nabíhá skoro 10 minut,pak se na něco klikne a opět se minutu čeká.A myslí,že reinstal win by nic neřešil,protože už to párkrát zlobilo.Kdysi jsem tím strávil 2 dny.Pak už tam nechtěly jít naonstalovat žádné win,nebo to hodilo modrou smrt v instalaci,nebo těsně po ní.Už i test HDD vyhazoval,že je skoro mrtvý.Nakonec jsem zjistil,že je špatná ta jedna RAMka,vzal HDD napojil na jiný comp a zformátoval,pak už neuklazoval žádné chyby,tak jsem tam dal win a doteď to cca půl roku valilo bez problémů. Citovat
lape Odesláno 9. srpen 2013 Autor Odesláno 9. srpen 2013 antivir je AVAST. A teď se dívám,že když vlezu na net a jen překlikávám stránky ,tak procesor skáče až na 100% Citovat
koblih69 Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Přetaktováním na takové sestavě a při tomhle použítí nedosáhneš skoro nic... kup na Aukru paměti bude to za hubičku... Citovat
lape Odesláno 9. srpen 2013 Autor Odesláno 9. srpen 2013 No taktovat jsem to ani nechtěl.Mě by stačilo,kdyby to jelo jako dřív.Nebylo třeba čekat půl minuty a vice než se spustí nějaký program,nebo naběhne firefox atd.Já jsem na tom nejdříva měl jen 512MB RAM,až časem jsem pak dokoupil další 512 a a nis tou jednou to nebylo tak pomalé,jako teď. [upravil dne 9.8.2013 12:32 PM od lape] [upravil dne 9.8.2013 12:33 PM od lape] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Co ten disk? nšní chciplej, zkus na to kouknout v Hard disk sentinel http://www.chip.cz/clanky/plne-verze/2012/09/hard-disk-sentinel-4.05 Citovat
lape Odesláno 9. srpen 2013 Autor Odesláno 9. srpen 2013 Disk je podle toho programu ve Vynikajícím stavu,ale to píšou i jiné diagnostické programy.Projel jsem PC tím Advanced system care,udělal defragmentaci,odinstaloval McAfee scan,který se tam někdy nacpal při instalaci něčeho do Adobe a comp se zrychlil.Tak uvidíme.Zatím díky za rady. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 Ten Advanced system care umi udělat po startu PC defragmentaci souborů spouštěných po stratu a defragmentaci registru, dost se tí dá zrychlit start compu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.