Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

potřeboval bych radu kde začít.

Na začátek - neměl jsem uplně v pořádku chladič, ale jezdil jsem tak roky. S povolenou zátkou chladiče voda

nemizela, když bych jí utáh a natlakovalo se tak ano. Nicméně se teď stalo. Po hodinové jízdě po dálnici

jsem zastavil na odpočívadle, auto poslouchalo jak hodinky a normálně jsem chcíp. Koukám na vodu - je jí

málo a tak než jsem začal dolévat ho chtěl natočit. Bohužel motor ani neškytl. Starter točil, ale ani náznak

jediného zápalu.

Hodiny jsme to zkoušeli na dálnici a pak doma v garáži. Napřed jsme mysleli na imobilizer, potažmo stop

ventil. Ale postupným povolováním trubek u vstřiků jsme zjistili, že nafta při startování vystřikuje. Z

výfuku jde slabý bílý dým, pokud startuji s plným plynem.

Myslíme tedy na těsnění pod hlavou. Dokonce jsme o víkendu vyhodili motor ven. Nicméně točením klíčem kliky

to vypadá, že každej válec má stejnou kompresi.

Zajímavé, že to ani neškytne...

Děkuji za každou radu.

(1.9TD/66kW, Peugeot306, Lucas)

[upravil dne 5/8/13 23:49 od bishop5]

Odesláno

VYŘEŠENO

Tak nám to nedalo a sundali jsme hlavu. Do každého válce díra v těsnění cca 4cm! A to motor do poslední chvíle jel, jako by se nechumelilo.

Odesláno

...psal jsem: než jsem začal dolévat

Tak rychlý zase nejsem. Jakou tloušťku těsnění zvolit? V \"Jak na to\" píšou, že pro tloušťku těsnění se měří jen přesah pístů přes blok, ale po zbroušení hlavy by se měl započítat i ten úbytek, ne?

Jak funguje značení těsnění zářezy? Mám na něm tři zářezy pak mezerku a zase tři zářezy.

Děkuji za každej podnět.

[upravil dne 9/8/13 20:31 od bishop5]

Odesláno

Počítá se jen s přesahem pístů - všech čtyř a jako \"berný\" se bere ten největší.Tlouštěk těsnění je tuším cca 7. Úbytek mm na hlavě se nezapočítává,v hlavě je pouze \"ryska\",kam až je možno brousit.Když už to máš dole,udělej si i vůle ventilů....a popř. vyměn gufero vačky

Odesláno

• Aha rysky jsem si nevšiml, kouknu až mi hlavu přivezou zbroušenou.

• Hlava je stále rovná, ale ventily budou blíž k pístům a kompresní prostor se rovněž zmenší, ne?

• Vůle ventilů se seřizuje výměnou těch podložek v hydroštosech?

• Jaké je značení síly těsnění: 3 zářezy, mezera 3 zářezy (když to vezmu podle přesahu pístu tak už jen pro zajímavost...)

Odesláno

V hlavě jsou ve dvou rozích předlité dvě slepé díry o průměru cca 1cm, hlava se smí srovnat jen k jejich dnu, ne více.

Vůle ventilů se seřizuje podložkami v hrníčcích, žádné hydroštely tam nejsou, pokud by tam byly, nebylo by třeba seřizovat žádnou vůli.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...