Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdarvím zvažuji koupi Nové 407, ale doneslo se ke mně že motor 2.7Hdi není zrovná dobrá volba. Prý je to bi-turbo a dost často se stává že turba padnou a berou sebou celej motor. a není na tom levný servis.

Je schopen mi o tom tady někdo něco říct? popřípadně jak se tomu dá předejít?

Děkuji.

Odesláno

Obávám se, že je to hodně nešťastně uvedený dotaz (kamarád kamaráda nemá ty 2,7 rád protože ve SM vlóni psali že jsou to srač.ky), bez šance na jasnou odpověď. Ten motor je top ve své době, dnes je tam 3,0 HDi. Ten benzín byl top v roce 2000 a dnes je celkem za zenitem zvlášť v těžké 407. Pokud chceš mít trochu jistotu, tak sebou musíš vzít někoho, kdo tato auta dobře zná a vůbec by neškodila pořádná dia před koupí (beru to jako základ). Obecné rady jak odhalit nějaké ty \"srandičky\" moc nefungují, zvlášť když nevíš co máš slyšet, co vidět a kde si \"ušpinit\" či neušpinit ruku (a stejně se může i největší expert splést - chce to i trochu štěstí). Dvě turba, turbo s prom geometrií lopatek, kompressory, kombinace všeho toho dohromady, jsou dnes všude, takže riziko je stejné napříč značkami aut. Mě měnily turbo s regulací na tříhrnku TSI po 27 k km (údajně softwarová chyba), pak dvě ojetá JTDčka (1,9 a 2,4) jednomu odešlo turbo a druhému vstřiky, nemá cenu se moc klepat, to by člověk nikdy nejel s \"našlapanou\" károu. Samo to chce mít trochu příjem, aby člověk nesplácel co nejezdí (dobře znám :D)...

Odesláno

Blbost. Oceňovaný motor ve své době. Jako každý má své \"mouchy\", ale o ničem zásadním nevím a o zbytku se tady píše. Dával se do kde čeho, včetně Jaguárů ... Pěkný zvuk, táhne hezky, spotřeba v mezích normy, nechá se pěkně vytáčet... a ve spojení s automatem nemůže dostávat od uživatele na \"prdel\".

Když autu dáš co potřebuje a nebudeš do toho lít žádné srač.. tak by neměl být problém. Já vyzkoušel několik 607 s různými motory a po svezení s 2.7 bylo jasno spotřeba nespotřeba.

A pokazit se může všechno.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...