Komar1981 Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Ahoj kolegove, stalo se poprve [mozna podruhe], ze se mi potkaly sterace. Celou dobu, co mame C8 [pul roku] si z toho mechanismu delam srandu, az se mi pomstil a opravdu se pravej sterac nestacil vcas vratit a levej ho peeeekne privohnul. A ted mi reknete prosim, existuje nejaka moznost jako postelovat postaveni steracu proti sobe? Samozrejme prechazim moznost mechanickeho prenastaveni na hridelich ramen steracu. Spis mam pocit, ze se mi sterace krapet posunuly od doby ziskani autobusu, ze jako ted stiraj min do kraje. Je to mozne? Zatim vyreseno tim, ze jsem na pravou stranu nasadil kratsi, 600mm stiratko, ale proste mi to hlouba v hlave. Za postrehy predem dik. [upravil dne 31/7/13 23:17 od Komar1981] [upravil dne 6/8/13 12:32 od Komar1981] Citovat
MotoMoto Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Mě se to stalo na počátku cesty do Londýna a tak jsem skoro tisíc kilometrů jel jen s jedním stěračem u řidiče protože ten u spolujezdce byl zlomený, ale jen vlastní stěrač a ramínko se protáčelo. Po koupi nového stěrače jsem ho v krajní zevní poloze nasadil a pořádně utáhl a byl klid. Bodle mě to vznikne když se matice na ose stěrače povolí, jinak to funguje bez problémů. A myslím, že dodnes to funguje dál. Citovat
HonzaZ Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Ahoj, na skle by měla být značka pro klidovou polohu stěračů. Stěrače jedině přesadit na hřídelkách. Nejspíše se zvětšili vůle v mechanismu a proto stěrače nestírají tolik do kraje. Citovat
Komar1981 Odesláno 30. červenec 2013 Autor Odesláno 30. červenec 2013 Uz dva hlasy pro presazeni steracu na hridelkach. Ok. Mrknu na to. Dik za info o tec znackach, to bych vubec nehledal. Sikovna informace. Citovat
Komar1981 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 tak jsem juknul na ty sterace a je to tak, ze levy [ridicuv] je opravdu asi centak, mozna dva pod urovni te znacky na okne. dneska byla na servis na rade skodovka, ale zitra se pokusim ho presadit. fakt jeste jednou diky za tip a radu. admin muze lock pripadne, diky. Citovat
MotoMoto Odesláno 1. srpen 2013 Odesláno 1. srpen 2013 Neříkej hop, když jsi ještě nepřeskočil. Na těchto autech není nikdy nic dořešeno. A co by mělo fungovat tak určitě fungovat nebude a nebo aspoň ne přesně.:D:D:D:D Citovat
Bigbadjohn Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 Á další rejpal co přešel ke konkurenci a teď nenechá na tom autě nit suchou. Každý auto má něco, ale když to některé baví .... Citovat
Komar1981 Odesláno 2. srpen 2013 Autor Odesláno 2. srpen 2013 Tak tyhle hlasky samozrejme naprosto schvaluju, protoze moje posledni auta byly bud Skodovky - stary, aktualne porad mam jednoho \"veterana\" anebo auta na F - Sierra Ford a ted dva francouzi - Rencek a Citron. Kazdopadne vcera jsem na to mrknul a sterac byl opravdu pod ryskou, asi na 4 pokusy jsem to presadil, na spolujezdcovu stranu vratil 650mm stiratko a uvidime. Citovat
biondi Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 Ako si ich dal dole s tych hriadeli? Tiež ich nemám na ryske, ale nechcú ísť dole. Tým pádom ich neviem posunúť. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 povolil matici a zkusil to třeba sikovkama pokud neměl stahovák na to přímo dělaný. Jak sundat raménko stěrače tu se najde.Je to u všech aut stejné. Citovat
HonzaZ Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 Povolit matici, zvednout stěrač a vyviklat Citovat
MotoMoto Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 Hele Velkej Honzo, máme nakonec stejnou značku, tak zase tak moc daleko od toho nejsem. Ale všichni tu vědí, že si tahle auta žijí svůj život a není dobré jásat předem. :papa Jasně jen povolit matici a pootočit, jak jsem zjistil tak oni nejsou ani ozubené ty hřídelky ramínek, jen spíš takové malinko kónické. A pak pevně dotáhnout. A pak už jed držet pěsti či palce. Citovat
HonzaZ Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 Samozřejmě přiměřenou silou. Zatím se mi vždy povedlo takto sundat stěrač. Citovat
biondi Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 No, trochu ste má nepochopili. To že maticu dole, to mi je jasné. Problém nastáva až po tom ako ju dám dole. Tie stierače nejdú dole ani sťahovákom. Z jedného mi uz sťahovák kus odlomil. Striekal som tam mesiac WD40 a nepomohlo. Nahriať to nejde a dochádzajú mi nápady ako na to. Citovat
JaRoY Odesláno 2. srpen 2013 Odesláno 2. srpen 2013 nehaj odkrutenu maticu a chodievaj tak a casom to same odpadne. Citovat
MotoMoto Odesláno 3. srpen 2013 Odesláno 3. srpen 2013 Počkej až se venku ochladí, pak to půjde. Citovat
Milan+ Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Neříkej hop, když jsi ještě nepřeskočil. Na těchto autech není nikdy nic dořešeno. A co by mělo fungovat tak určitě fungovat nebude a nebo aspoň ne přesně.:D:D:D:D Nic takového na tom autě nepozoruji,asi jsi měl špatný nebo notně stočený kus:D:papa Citovat
Guest StibTo Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 ja nevim ja jsem u sebe sundaval sterac tak ze jsem povolil matici lehce do toho klepnul abych to \"odrazil\" a jeste radeji strikl sprejem na uvolneni spoju ... no a pak jemna prace s klestema no Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.