Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Na mém 406 2,2 hdi r.v. 2001 mi praskla vypínací páka na spojku. Nebyl cítit žádný odpor při sešlápnutí spojky a najednou se mi pedál propadl až na podlahu. Zjistil jsem, že mi praskla páka co ovládá ložisko ve spojce kousek pod místem kde se o páku opírá pracovní válec spojky. Nesetkal se s touto závadou už někdo ? Zajímalo by mne zda je to náhoda třeba únavou matriálu (je to z nějaké slitiny hodně do žluté barvy a lom je trochu porézní není čistý jako u železa) . Po rozebrání uvidím víc a doufám, že nebude nic se setrvačníkem. Zjistil jsem dle SB že je použita také v motorizaci 2.0 hdi 80 a 79 kW tudíž asi jen u dvouhmotového setrvačníku. Neměl by jí někdo z okolí Prahy na prodej z jiné převodovky ? Děkuji

Odesláno

cau, nevim jak to mas s pakou, ale jestli se propadl pedal, tak se nejsps vyskublo lozisko z pritlacaku a musis rozebrat celou spojku. Jestli budes davat novou, nadavej identickou s 2,0 HDI, ale tu, s vetsim prumerem.

Odesláno

Myslím že je to veľmi ojedinelá závada, ešte som tu takýto problém popísaný nevidel. Riešenie vidím iba vo výmene za nový kus a to je možné iba po demontáži prevodovky.

Odesláno

koukal jsem na to v service boxu a podle mne by to šlo asi i bez demontáže převodovky :myslim

Odesláno

Stejsne dik za fotku jsem sem chtěl dát ráno, ale nějak mi forum nechodilo.

brutall : pedál se propadl, právě jak praskla ta páka. Ložisko se snad nevyškublo, to by asi ta páka nepraskla ale povolilo by to ložisko. Když za ten zbytek zahejbám šroubovákem tak páka kouslá neni , hejbe se a má malou vůli což je dobře aby tam byl mrtvý chod, ale víc uvidim až to rozebereme, nechci za to ničim moc páčit tou dírou od spojkového válečku . Spojka byla dělána před cca 65000 km. Ten kousek nespadl do setrváku ale chytil se na boku jak je ta páka uložená tak to snad bude v pohodě

Ojedinělá závada to je ale to je mi snad souzený. Myslim , že bez demontáže skříně asi těžko, ale zkusím se podívat jak je v té páce chycené ložisko a aby se tam dala dostat a jak je nasazena na tom čepu jak se otáčí. Auto mám teď 130 km od baráku a v týdnu pro to jedu. Budu informovat

oddie : bylo by možný ji přenechat ? Posílám SZ

[upravil dne 29/7/13 10:19 od Pipos]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...