Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na prvy krat auto nastartujem, ako nahle idem na benzinku a vypnem motor, uz ho naspät nenastartujem motor toci ako divi ale nenaskoci.

Musim pockat dost dlho a az potom nastartovat a naskoci, ide normalne ako keby nic sa nestalo..

Neviete kde hladat chybu?? Ja neviem co mu zase je

Dakujem.

Odesláno

Skus si doniest naftu v kanistri domov:D:D:D

Možno imobilizér...skús druhý kľúč. Tiež som tak začínal lebo som mal podobný problém. Tiež to začalo občasným nenaštartovaním po nejakom čase odstavenia. Až nakoniec odťah....

Doplním že tá odbočka viedla k čidlu snímača tlakov pred a za FAPom a ten mi vyrábal skrat. Takže ho stačilo odpojiť keby to človek vedel na mieste....

Odesláno

Tankujem len na Shell-ke v Nemecku, skusal som aj druhy kluc a to iste. Pred 2000km menene komplet vsetky filtre.

Preto som sem pisal o radu kedze diesle moc nepoznam.

Kebyze ze mam benzin tak hned sa sprtam okolo zapalovacich kablov, modulov az po sviecky, lenze tu neviem kde zacat :D

Ale dik za rady aj tak, pozriem este tvoj topic :)

Odesláno

Vdaka tvoj topic asi vyriesil moj problem.. Auto mi nejde nastartovat hned na druhy krat ked je zohriate ak je studene je vsetko OK.. Pisali ze to robi nejake cidlo na zotrvacniku, a mne momentalne uz pol roka odchadza spojka. Na mesiac ju idem menit tak uvidim :) a to cidlo je kde ? je niekde zvlast?

Dakujem :papa

[upravil dne 29/7/13 15:35 od Dark69]

Odesláno

Dobré by bolo vedieť čo píše diagnostika. Aké čidlo máš na mysli?: Čidlo kľukového hriadeľa je v mieste styku prevodovky a motora pod batériou. Čidlo snímača tlakov FAPu je za batériou pod sklom-idú doň 2hadičky. Ak nemáš priestor okolo baterie odstrojený /kryty okolo bat./ asi sa tam nedostaneš...

Odesláno

!!POKRACOVANIE!!

Tak v jednom mojom prispevku som pisal ze auto mi zacalo o cosi dlhsie startovat, v dalsom ze nenastartujem na druhy krat hned za tepla, a dnes v dalsom prispevku ze na krizovatke som stratil elektriku komplet na sekundu.

Teraz som siel do obchodu a nenastartoval som vobec, motor chcipol a pri zapnutom zapalovani zacalo nieco bzucat spod kapoty od alternatora v kuse.

Tu je video len pri zapnutom zapalovani po neuspesnom starte! :

Odchadza alternator? Alebo co mu zase je?? Z toho auta ma uz raz jebne :grr Uz zacinam lutovat ze som nedolozil pred pol rokom o 1 liter viac a nekupil opel, skodu alebo volkswagen :bojim

Myslel som si ze ked prejdem z Daewoo-a na Peugeot-a ze to bude riadny skok, aj bol, akurat tak vo vybave a nie kvalite :grr:grr:grr

Odesláno

toto nie je o peugeote ale o tom, v akom stave si to auto kúpil, možno keby si pred pol rokom kúpil 307čku o liter drahšie tak by si toľko problémov neriešil...

Odesláno

Podľa toho dnešného zážitku by som tipoval, že niekde je nepriechodný spoj, ktorý spôsobuje nedostatok prúdu (nie napätia), začať treba premeraním batérie, hlavne ako sa bude správať pri záťaži, až potom môžeš začať hľadať zlý kontakt na silovvých vedeniach ( kontakty batérie, štartéru, alternátoru, a samozrejme aj ukostrenie, hlavne na strane servočerpadla)

Keď si stál na križovatke a otočil volantom, v tej chvíli si servočerpadlo zobralo maximálnu dávku prúdu a to už niektorý zo spojov nezvládal...

teorii o zlom kontakte by zodpovedal aj fakt, že ináč to funguje za studena a ináč keď sa zohreje...teraz ešte nájsť kde to je...

Nakoniec sa nedajú vylúčiť ani hlavné silové poistky, ktoré sa niekedy môžu tváriť že sú OK ale ak sú zahriaté tak sa prejaví porucha, resp. slabší prúd prevedú a silnejší už nie (pozor, tuším sa môžu meniť iba pri odpojenej batérii)

Odesláno

teraz so kuknul aj na videjko, ak tek zvuk ide od alternátora tak neváhaj a prečisti kontakty na ňom a ak nepomôže tak rovno zožeň druhý (stačí použitý funkčný z vrakoviska, predpokladám, že ten čo je tam teraz by v tom prípade bol vyskratovaný, ale to by sa dalo zistiť až po jeho premeraní, ak by bol schopný repasu tak sa oplatí repasovať)

Odesláno

No dnes sa na ten alternator pozriem lepsie, ale kontakty na nom sa mi zda ze su komplet vsetke ciste..

Bolo by dobre ak by niekto dokazal rozpoznat podla toho zvuku priblizne kde je chyba :)

Odesláno

Zhoď remeň z alternátora a naštartuj. Ak zvuk pominie hľadaj chybu na kladkách zhodeného remeňa, ak nie treba skúmať ďalej...

Podľa zvuku videa je ťažko odhadnúť čo to je...

Odesláno

Pozor, ten zvuk vydava auto po neuspesnom nastartovani! Motor nejde len je zapnute zapalovanie na 2.polohe..

A remen a kladky je vsetko fungel nove vymene...

Odesláno

Pokud je vše fungl nové,tak co ti tam opravovali?A jak dlouho od opravi se tohle začalo projevovat?Možná jen něco blbě usadili a teď i když to vypadá dobře,může být něco v háji-špatně usazené.

Odesláno

Tak teraz nerozumiem...

Štartuješ či neštartuješ....

Po neúspešnom štarte môže zostať v chode čerpadlo posilovača. Ale to beží aj počas chodu motora, takže ten zvuk by si počul stále. Čerpadlo posilovača sa aktivuje aj pri malej rychlosti bez motora, kľúč v polohe 2.

Odesláno

Petr V. : menil som remen alternatoru aj komplet kladky pred mesiacom, a nejde poriadne startovat az teraz...

vlado-.m : startujem a ked mi chyti tak to okamzite zdochne, klucik ostane v polohe 2 a od alternatora pocut potom ten zvuk co som pridal hore vo videu...

Odesláno

To je problém potočiť volantom či ide ľahko počas toho zvuku, aby si vylúčil čerpadlo posilovača?

Ak ti hned zdochne a ak si si istý, že zvuk ide z priestoru okolo alternátora, tak by to mohol robiť aj DRV ventil. Ten síce bežne vydáva pískavý zvuk, ale teoreticky by to mohol byť aj zvuk podobný z tvojho videa.

Treba pozrieť dia...

[upravil dne 6.8.2013 20:59 od vlado-.m]

Odesláno

Ok skusim potocit volantom ale sa mi zda ze nepojde...

Dnes po obede pocas horucav, som siel do prace a ne a ne nastartovat, podarilo sa mi to az na 15-ty krat mozno..

A vecer ked som isiel z prace tak som nastartoval na prvy krat v pohode :bojim

Odesláno

Dnes som zmeral den odstatu bateriu a tu su hodnoty:

V kľude : 12,4V

V momente startu to kleslo na: 10,7V

Po nastartovani a vypnuti vsetkych spotrebicov: 14,4V

Po nastartovani a zapnuti vsetkych spotrebicov: 14,4V

Je to v poriadku ze stale tlaci alternator do baterky 14,4V?

A dnes je chladno a zahada auto ide nastartovat v pohode..Akonahle bude horuco nenastartujem :grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...