Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Bohužel jsem kapánek utopil auto mám typ motoru LFY s plastovým víkem, koupil jsem tedy motor toho typu, jenže jsme zjistili, že tam je docela podstatná změna, na mém motoru je nějaké čidlo na vačkové hřídeli a ještě nějaké malinké změny viz obrázky a ted nevím co dál, ten samý motor s čidlem nemůžu nikde sehnat a servisman mi tvrdí že tenhle motor co jsem koupil tam nejde.blok, vana stejná, ale hlava kapánek jiná, ikdyž napohled stejná. Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 obrázek motoru co jsem koupil je tam záslepka na tom čidle, kde ho mám já Citovat
Guest servisman Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 koukal jsem podle tvýho vinka co jsem našel na foru a žádné čidlo bys tam neměl mít. chtělo by foto celýho motoru.Nemáš motor už měněný ? u startéru je i označení motoru typ a číslo koukal jsem na service box a žádný motor z 406 tam nemá čidlo [upravil dne 25/7/13 16:15 od servisman] Citovat
krtek 2 Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 neviem o tom zeby LFy mali snimac vackoveho hriadela ,no hadat sa nebudem, inak ta zaslepka by mala ist prec nie? a tam potom namontujes ten snimac Citovat
Midloch Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 To je divné, motor co jsi koupil je LFY a fotka z Tvého motoru je detail EW7, což je úplně jiný motor, s jinou ŘJ. Ta Tvoje hlava by měla být z boku nad převodovkou označená EW7. Jaký máš typ motoru na Tvém bloku? Citovat
Ferry Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 hod VIN kod toho auta to vypada, ze mas totiz verzi s emisni normou Euro3 s EGR ventilem a pumpou pridavnyho vzduchu do sani. Dotazeny to bude nejspis z nemecka, tam na to byly nizsi dane, kdyz to melo tyhle vyfikundace. To se asi bude hodne blbe shanet, tech aut moc nebylo, a prehodit celou hlavu na ten novy blok ? Co je vlastne tomu starymu motoru, utopeny, to je prilis siroky pojem Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 nafotím a dám to jsem, jinak jsem nikdy neměnil motor, koupil jsem to v roce 2005 od německýho důchodce VIN podle techničáku: VF38BLFYF80874010 rok výroby 6/99 uvedení 10/99 nový model [upravil dne 25.7.2013 15:06 od Toomm] Citovat
Guest servisman Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 koukal jsem na to máš 81 kW LFY podle VIN , ale co máš v autě Citovat
krtek 2 Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 podla Sb to ma nieco navyse ako kasicky LFY ma to cidlo teploty na vyfuku cize druhu lambda sondu navyse a pumpu pridavneho vzduchu ako pisal fery [upravil dne 25/7/13 15:28 od krtek 2] Citovat
Ferry Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 skoro bych to videl, sehnat sparovanou BSI+ECU motoru Sagem + kabelovy svazek motoru pro jednotku Sagem (ted tam mas Bosch) a prekopat to na klasicky LFY bez toho blbyho EGRu Citovat
Midloch Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Jenže podle VIN tam žádný EGR nemá mít. Podle VIN tam má jen pumpu vzduchu a ta zase na fotce není. Má tam jenom jedno zelené čidlo teloty vody, LFY je má tři. Má tam čidlo vačky ale podle VIN ho nemá mít a LFY ho ani nemělo. Toomm: Ty máš stříbrný plastový kryt motoru? Citovat
Guest servisman Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 jen částečná fotka nic nenapoví,jak jsem psal chce to foto celý motor,nehledě u startériu je typ motoru vyražen .Jen chtít se občas podívat. a jak jsem psal má starý 81 kW a ne 85 Citovat
Ferry Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 ale jo, podle VIN to EGR vyhazuje, resp. je to oznaceny jako emisni klapka sani vzduchu, je to napsano i v charateristice vozidla RECIRKUL VÝF PLYNŮ \"EGR\"+VSTŘIK VZDUCHU \"PULSAIR\" a znaci to to pismeno F ve VIN kodu za kodem motoru Jak rikam, je to LFY motor, s emisnim predpisem L4 (nebo tez EU2000 nebo tez Euro3), predchozi typy LFY mely pouze L3 alias EU95 alias Euro 2 Nejjednodussi cesta, jak uz jsem psal, prohodit kompletni svazky motoru, nahodit misto ECU Bosch Sagem + k tomu sparovanou BSI jednotku s cipy imobilizeru z klicku, prepsat v BSI pres diag VIN kod a melo by to behat Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 omg ta první fotka byla motoru, který mi nabízeli, ted už origo fotky motoru co tam mám Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 tady fotka z boku na hlavě, kde je patrný rozdíl, na prvním origo v autě druhý koupený Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 jinak takle hloupě utopeno, přes sací potrubí jsem nasál vodu do motoru a motor se mi blokl a svíčka ve vnitř dostala ránu. Nejvíc mě štve, že na tom autě jsem ted vše vyměnil, komplet brzdy, kotouče, lanovody, čepy řízení, čepy na rameni, stabilizační tyčky, komplet vejfuk, nové centrální zamykání, pač origo na klíčku tak guma odešla,rozvody na motoru, ------- a nejspíš půjde do šrotu nebo ho nikomu prodam na náhradní díly , je celkem zachovalý Citovat
Ferry Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 ty jo, ale ze sis toho nevsim pri koupi motoru, ze ma uplne jinou hlavu Citovat
Toomm Odesláno 25. červenec 2013 Autor Odesláno 25. červenec 2013 nevšiml na první pohled stejný jen ta záslepka, motor jsem koupil za 4.500,- se zárukou, někde chtěli 10.000 říkám auto zachovalý udržovaný, ale stejný motor nikde nemají obvolal a odmeiloval jsem 29 vrakovišt peugeotu a citroena a nikde nic a nejspíš půjde na šroták ještě zkusím německo, ale dávám tomu malou šanci. [upravil dne 25.7.2013 16:44 od Toomm] Citovat
Toomm Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 Tak auto k dispozici na prodej vzdal jsem to prodám ho celé jak je i s koupeným motorem s elektrononama + ještě 5 plecháčů se zimníma pneu. A můžu dát k dispozici ze starýho motoru hlavu motoru kde stačí vyměnit jeden ventil a vyměnit stím novým moterem a nebo dát ten motor co jsem koupil a vyměnit řídící jednotku s bosh za Segem jak psal Ferry a je to krásně pojízdné . Je tam co se týče podvozku od března vše vyměněné, vnější čepy, čepy na rameni, ložiska kol, nový výfuk, nový kotouče s s destičkami, lanovody na ruční brzdu, nové centrální dálkové ovládání. Tal kdyby měl někdo zájemkoupit , tak se klidně ozvete. Já to vzdal a koupil už nový auto. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.