ozzy56 Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Nikdy jsem to nesledoval. Je tam lepší kurz než v bankách? abych řek pravdu ani nevím, ale ten rozdíl je v celkové ceně pobytu (dovolené) zanedbatelný Citovat
oddie Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 V Praze je to jednoduché - směnárna. Je pro ně výhodnější prodávat přímo a je jich tu hodně, takže celkem výběr. Citovat
enikybeniky Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Do Chorvatska jsem si vždycky nakoupil tady ve spořce, vždycky s rezervou a ještě jsem vozil zpátky a tady to vracel. Citovat
Hadra Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 V Prostějově v Avionu kde mají nejlepší kurz. A to jen pouze na ubytko a na útratu. Zbytek platím za střed kartou bez poplatku ( benzín a dálnice ). Kdysi v roce 2003 jsme si sebou táhli eura a piva, protože Chorvat nám dal dobrej kurz a měnil piva za naftu, ale to je dávno Citovat
skuci Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 hele do Chorvatska to dělám tak, že sem si vzal i loni a letos to udělám podobně... pár Euro, kuny tam na utracení, měnim to v Tescu ve směnárně v Kolíně, tady je nej kurz i z bank a jinak co kde jde, tzn. dálnice poplatky, naftu a v krámě vše kartou, protože to přepočítávají středem, a když by byla nouze, tak buď si na místě dovybrat z bankomatu a nebo od lidí, co jedou s tebou si půjčit, oni aspoň nemusí vracet za horší kurz a ty neplatíš poplatky za výběr Citovat
Vvitty Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 EURa na burze od Nemcu a Slovaku, lepsi kurz mi nikdo neda (a jim taky ne ) a ostatni meny v bankomatu v dane zemi, s tim ze co jde platim kartou. Citovat
maturantka Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Myto urcite kartou, je tam rychlejsi fronta :-) Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Myto urcite kartou, je tam rychlejsi fronta :-) A ta legrace, když to tu kartu neveme Citovat
Vvitty Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Myto je (alespon ve Francii) snad jedina cesta jak se zbavit centoveho bordelu z penezenky, jinak to nikde nechteji Citovat
maturantka Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Myto urcite kartou, je tam rychlejsi fronta :-) A ta legrace, když to tu kartu neveme ... k nezaplaceni :-D Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Jo jo, v jednu ráno jsem zablokoval jednu z francouzských mýtnic, neb jsem neměl hotovost a bláhově se spolehl na kartu, leč žádnou z těch 4, co jsme s sebou měli, mýtnice prostě nevzala. Hezká zkušenost Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Už jsem to tu myslím i psal, najel jsem k automatické bráně, nevzala mi žádnou kartu. Tak jsem dal varovky, ostatní za mnou vycouvali a jeli k jiné, a já jsem volal tím jejich telefonem operátora. Řekl jsem mu jednu ze dvou francouzských vět, co znám (promiňte, neumím francouzsky) a zeptal se, jestli umí anglicky. Uměl, tak jsem mu vysvětlil, že karty mi to nebere a hotovost nemám. Řekl, že mám jet k bráně s obsluhou - jediné otevřené. Zopakoval jsem mu, že nemám hotovost, prý nevadí. Vycouval jsem taky a přejel k té bráně s obsluhou v naivním domnění, že to je ten člověk, s kterým jsem mluvil. Prd, nebyl to on, operátor mu o mě neřekl a obsluha neuměla anglicky ani bů. Nicméně vyzkoušel znovu všechny naše karty a volal toho samého operátora. Za náma v tu chvíli slušná fronta. Po několika minutách dohadování si vyžádal pas, dal jsem mu ho, on otevřel bránu a ať zajedu za ní. Po dalších pár minutách přišel další maník, vzal si pas, na papírku napsanou cifru a odvedl mě někam do kanclu v zázemí, tam vyštrachal terminál na elektronickou platbu, na kterém to konečně prošlo, dalších 10 minut vypisoval papíry, aby tu platbu správně zařadil, no a bylo dokonáno. Od té doby vozím zásadně i takovou hotovost, aby stačila s rezervou na veškeré podobné poplatky, kdyby něco. Mimochodem se mi to pak stalo ještě jednou, že mi brána nevzala kartu, ale to bylo ve dne a operátor stál hned vedle, a stačilo mu strčit ty drobné do ruky, takže bez zdržení. Jinak podobné legrace jsou občas i s tankováním, taky to občas je kartová loterie... Citovat
Vvitty Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Ono tankovani ve Francii je legrace dost casto, protoze na spouste benzinek berou jen tamni narodni karty... Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 To je. Maně vzpomínám na srandu, co jsme měli, když po nás známí chtěli uspořádat výlet po Francii, abychom je provedli. 4 auta, z toho 3x diesel a 1x benzínová Octávka. Já měl 406 s nádrží 70 litrů a spotřebou těsně přes 5, chudák Octávkář s více žeroucím benzínem nádrž jen 50, takže dojezd reálně poloviční. Jakmile jsme někde zastavili, už koukal, jak natankovat - a občas to byla legrace, jak jsme zkoušeli, která karta komu projde. Citovat
enikybeniky Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Máte někdo zkušenost s Tureckem? Koukal jsem a valuty tady banky nenabízejí. Takže jak to řešit? Vzít s sebou € a platit hold všechno na co bude potřeba hotovost v eurech? Nebo vybrat až v Turecku ty jejich liry? Koukal jsem a moje mBank má výběry v zahraničí od 2.500,- Kč zdarma.... Za platby katrou v zahraničí by se taky nemělo nic platit... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.