Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kde měníte peníze na dovolenou?

Recommended Posts

Odesláno

V Prostějově v Avionu kde mají nejlepší kurz. A to jen pouze na ubytko a na útratu. Zbytek platím za střed kartou bez poplatku ( benzín a dálnice ).

Kdysi v roce 2003 jsme si sebou táhli eura a piva, protože Chorvat nám dal dobrej kurz a měnil piva za naftu, ale to je dávno :)

Odesláno

hele do Chorvatska to dělám tak, že sem si vzal i loni a letos to udělám podobně... pár Euro, kuny tam na utracení, měnim to v Tescu ve směnárně v Kolíně, tady je nej kurz i z bank a jinak co kde jde, tzn. dálnice poplatky, naftu a v krámě vše kartou, protože to přepočítávají středem, a když by byla nouze, tak buď si na místě dovybrat z bankomatu a nebo od lidí, co jedou s tebou si půjčit, oni aspoň nemusí vracet za horší kurz a ty neplatíš poplatky za výběr

Odesláno

EURa na burze od Nemcu a Slovaku, lepsi kurz mi nikdo neda (a jim taky ne :) ) a ostatni meny v bankomatu v dane zemi, s tim ze co jde platim kartou.

Odesláno

Jo jo, v jednu ráno jsem zablokoval jednu z francouzských mýtnic, neb jsem neměl hotovost a bláhově se spolehl na kartu, leč žádnou z těch 4, co jsme s sebou měli, mýtnice prostě nevzala. Hezká zkušenost :)

Odesláno

Už jsem to tu myslím i psal, najel jsem k automatické bráně, nevzala mi žádnou kartu. Tak jsem dal varovky, ostatní za mnou vycouvali a jeli k jiné, a já jsem volal tím jejich telefonem operátora. Řekl jsem mu jednu ze dvou francouzských vět, co znám (promiňte, neumím francouzsky) a zeptal se, jestli umí anglicky. Uměl, tak jsem mu vysvětlil, že karty mi to nebere a hotovost nemám. Řekl, že mám jet k bráně s obsluhou - jediné otevřené. Zopakoval jsem mu, že nemám hotovost, prý nevadí.

Vycouval jsem taky a přejel k té bráně s obsluhou v naivním domnění, že to je ten člověk, s kterým jsem mluvil. Prd, nebyl to on, operátor mu o mě neřekl a obsluha neuměla anglicky ani bů. Nicméně vyzkoušel znovu všechny naše karty a volal toho samého operátora. Za náma v tu chvíli slušná fronta. Po několika minutách dohadování si vyžádal pas, dal jsem mu ho, on otevřel bránu a ať zajedu za ní. Po dalších pár minutách přišel další maník, vzal si pas, na papírku napsanou cifru a odvedl mě někam do kanclu v zázemí, tam vyštrachal terminál na elektronickou platbu, na kterém to konečně prošlo, dalších 10 minut vypisoval papíry, aby tu platbu správně zařadil, no a bylo dokonáno. Od té doby vozím zásadně i takovou hotovost, aby stačila s rezervou na veškeré podobné poplatky, kdyby něco. Mimochodem se mi to pak stalo ještě jednou, že mi brána nevzala kartu, ale to bylo ve dne a operátor stál hned vedle, a stačilo mu strčit ty drobné do ruky, takže bez zdržení.

Jinak podobné legrace jsou občas i s tankováním, taky to občas je kartová loterie...

Odesláno

To je. Maně vzpomínám na srandu, co jsme měli, když po nás známí chtěli uspořádat výlet po Francii, abychom je provedli. 4 auta, z toho 3x diesel a 1x benzínová Octávka. Já měl 406 s nádrží 70 litrů a spotřebou těsně přes 5, chudák Octávkář s více žeroucím benzínem nádrž jen 50, takže dojezd reálně poloviční. Jakmile jsme někde zastavili, už koukal, jak natankovat - a občas to byla legrace, jak jsme zkoušeli, která karta komu projde.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Máte někdo zkušenost s Tureckem? Koukal jsem a valuty tady banky nenabízejí. Takže jak to řešit? Vzít s sebou € a platit hold všechno na co bude potřeba hotovost v eurech? Nebo vybrat až v Turecku ty jejich liry? Koukal jsem a moje mBank má výběry v zahraničí od 2.500,- Kč zdarma.... Za platby katrou v zahraničí by se taky nemělo nic platit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...