Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Vím, že daná hláška Anipulation fault se zde již řešila několikrát, ale mou kombinaci \"závad\" jsem nenašel. Daná hláška mi svítí (spolu s kontrolkou motoru) cca 1 rok a v létě se objevuje téměř pokaždé a v zimě jen někdy.

Nyní jsem byl v Peugeot na diagnostice a objevili tyto závady:

1) Přechodná - Signál teploty na výstupu z katalyzátoru. Zkrat na plus pol nebo přerušený obvod.

2) Přechodná - Signál diferenciálního tlaku ve výf. potrubí. Soulad diferenciálního tlaku při zastavení.

(Pak tam jsou ještě nějaké trvalé závady spojené s demontáži FAP).

V Peugeot vyměnili nějakou vadnou pojistku a vyčistili nějaké zaoxidované kontakty s tím, že vše bude OK.

Bohužel druhý den po dané opravě se mi hláška objevila znovu a k tomu se motor dá vytočit max. do 2,5 tisíc otáček (pak se plyn \"propadá\").

Máte někdo s tím prosím nějakou zkušenost? Co by to mohlo být?

Já jsem se znovu objednal do Peugeot, ale až někdy za 2 týdny, tak bych už teď chtěl vědět nějaké informace.

Díky moc.:)

Odesláno

O tom jsem také přemýšlel, ale z logiky věci: FAP je demontován již cca 5 let a hláška se začala objevovat před rokem - to mi nedává smysl.

Odesláno

Vypadá to, že to nebylo softwarově pořádně ošetřeno. Ale ten snímač uzávěru nádrže dělává potíže, ale to je u aut bez demontovaného FAPu. Nejde totiž vynulovat počítadlo množství aditiva.

Odesláno

Tou aktualizací to asi nebude, jelikož před daným rokem, když se začala poprvé objevovat daná hláška, tak jsem byl v \"neautorizovaném\" servise, tam také udělali diagnostiku a dané trvalé závady se jim také objevili. Tam mne naznačili něco ve smyslu, že po odstranění FAPu se upravuje řídící jednotka 2 způsoby, přičemž jeden je \"nekorektní\" a tím mi byla moje jednotka upravena - jako laik tomu, ale vůbec nerozumím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...