Pavel@ Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Ahoj. Vím, že daná hláška Anipulation fault se zde již řešila několikrát, ale mou kombinaci \"závad\" jsem nenašel. Daná hláška mi svítí (spolu s kontrolkou motoru) cca 1 rok a v létě se objevuje téměř pokaždé a v zimě jen někdy. Nyní jsem byl v Peugeot na diagnostice a objevili tyto závady: 1) Přechodná - Signál teploty na výstupu z katalyzátoru. Zkrat na plus pol nebo přerušený obvod. 2) Přechodná - Signál diferenciálního tlaku ve výf. potrubí. Soulad diferenciálního tlaku při zastavení. (Pak tam jsou ještě nějaké trvalé závady spojené s demontáži FAP). V Peugeot vyměnili nějakou vadnou pojistku a vyčistili nějaké zaoxidované kontakty s tím, že vše bude OK. Bohužel druhý den po dané opravě se mi hláška objevila znovu a k tomu se motor dá vytočit max. do 2,5 tisíc otáček (pak se plyn \"propadá\"). Máte někdo s tím prosím nějakou zkušenost? Co by to mohlo být? Já jsem se znovu objednal do Peugeot, ale až někdy za 2 týdny, tak bych už teď chtěl vědět nějaké informace. Díky moc. Citovat
ferinko2 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Asi máš ten FAP zle \"demontovaný\":myslim Citovat
Pavel@ Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 O tom jsem také přemýšlel, ale z logiky věci: FAP je demontován již cca 5 let a hláška se začala objevovat před rokem - to mi nedává smysl. Citovat
HonzaZ Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Ahoj, jaké trvalé závady tam ještě jsou? Citovat
Pavel@ Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 Jak jsem řekl, tak ten FAP byl odstraněn před 5 lety a vše bylo OK. Nechápu, proč se ale na diagnostice objevují ty trvalé závady. Viz. příloha. img009.pdf Citovat
HonzaZ Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Vypadá to, že to nebylo softwarově pořádně ošetřeno. Ale ten snímač uzávěru nádrže dělává potíže, ale to je u aut bez demontovaného FAPu. Nejde totiž vynulovat počítadlo množství aditiva. Citovat
Y2K Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 skus vymenit lambda sondu...ale moze byt aj kabelaz k nej zla ja to vidim na Strakiho najlepsie Citovat
Shrek Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Neudělali v Peugeotu aktualizaci softu? Tím by se vymazala ta úprava softu při odstranění FAPu. Citovat
Pavel@ Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 Tou aktualizací to asi nebude, jelikož před daným rokem, když se začala poprvé objevovat daná hláška, tak jsem byl v \"neautorizovaném\" servise, tam také udělali diagnostiku a dané trvalé závady se jim také objevili. Tam mne naznačili něco ve smyslu, že po odstranění FAPu se upravuje řídící jednotka 2 způsoby, přičemž jeden je \"nekorektní\" a tím mi byla moje jednotka upravena - jako laik tomu, ale vůbec nerozumím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.