maxipes123 Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 Ahoj, mate nekdo zkusenosti s wip nav + alias rt6? Jde mi o to: zda a jak se daji aktualizovat mapy, zda lze nahrat vyznamne body jako radary, Prejmenovat, preorganizovat ulozene polozky v adresari (directory) Pripadne dalsi hinty k pouzivani. Nemam na panelu vstup pro sd kartu jak jsem videl na nekerych fotkach. Diky Citovat
elton Odesláno 22. červenec 2013 Odesláno 22. červenec 2013 nevím momentálně o nikom, kdo by to měl v 5008.... Citovat
Pacho69 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 maxipes: obávám se, že budeš zklamaný - to je přesně důvod, proč já nechci navigaci do auta - mapy jsou staré (ti lepší aktualizují jednou ročně, ti \"horší\" třeba nikdy), uživatelská úprava je buď hrozná nebo za ní zaplatíš balík, prostě děs. Zlatej garmin, trasu si naplánuji doma, na velké mapě a velkém monitoru a jen ji pak odešlu garminovi. Pro jistotu si ji rozdělím na úseky, případně naplánuji po dnech. Případně si rovnou své vlastní POI z google maps rovnou pošlu do garmina (i když koukal jsem, že tam jsou i autonavigace, bohužel PSA ne-e). Má to jen jedinou nevýhodu - nenaviguje to optimálně v tunelu . Ale už se začínají objevovat první vlaštovky, že si do auta připojíš jakékoliv navi a použiješ display informačního systému auta. Citovat
maxipes123 Odesláno 24. červenec 2013 Autor Odesláno 24. červenec 2013 No ja jsem zatim spokojeny s navigovanim, mapy mam cerstve a odnavigovala me zatim vsude dobre a kupodivu i hleda nejrychlejsi trasy spravne. Co je horsi je to na co jsem se ptal - sprava ulozenych tras a do budoucna moznost update. Navigaci mimo auto mame taky, ale porad ji nosit, myslet na ni, pripinat a odepinat pri kazdem parkovani, aby mi nekdo nerzbil okno, toho uz jsem si uzil dost. Taky velikost vestaveneho displaye je pro nas optiky super. Mame Garmina, ale uz jsem ho malem dvakrate rozslapl, kdyz nas zavedl do totalnich poli/lesu i pres to ze mame aktualizovae mapy a nerozdrbane nastaveni. A jeste jednu vec jsem si uvedomil, co jsem nepouzival s prenosnou navigaci, ale az ted s vestavenou, navigace porad ukazuje, a to velmi rychle, kde se nachazite i kdyz nemate zadnou trasu zapnutou. A ukazuje i okoli a okolni silnice, coz je parada, kdyz jste nekde, kde to neznate, tak se podivate a hned se zorientujete kudy treba neco objet nebo kdyz prejedete v jednosmerkach, tak jak vratit. Citovat
elton Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 pejsku123, Souhlesím:potlesk:super:papa Citovat
Pacho69 Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 No já gármina jen nacvaknu, je pravda, jediné navíc je ho nacvaknout a vycvaknout, když jdu pryč z auta. Jinak nic. A kudy jezdím mi ukazuje taky. Celkem běžně to používám. Navíc mi umožňuje naplánovat si trasy doma, nacpat si do něj POI + všechny potřebný důležitý místa cílový oblasti, které si vyhledám v mapách na PC, optimalizovat trasu pomocí streetview. 5\" display mi zatím stačí a já jsem už vyrostl z toho, abych seděl s NB v autě a cpal do navigace vše co potřebuju na delší cestu. Ve služebákách navigace mám, každý auto má jinou, takže si stejně beru garmina s sebou, protože je to snažší plánovat v navigaci, na kterou jsi zvyklý. Po polích a lukách jsem s ní tedy ještě nebloudil, za těch cca 6 let co ho používám. Jen na Slovensku mě předloni posílal tvrdošíjně do jednosměrek obráceně, za jednu cestu dokonce snad 4x. Citovat
Vatsug Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Já jsem s Vip Nav spokojený. Na delších cestách si vozím i garmina a mám někdy zaplé obě a zdá se mi, že Vipka situace vyhodnocuje líp. Pokud máš jen garmina, tak se ti zdá dobrý, ale když to můžeš porovnat s vipnapem, tak zjistíš že to není to pravé ořechové.Ale určitě tě také dovede do cíle. Jediné co je lepší na Garminu, že ukazuje povolenou rychlost v daném úseku. To Vipnav nemá.:bojim:bojim Citovat
Pacho69 Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Povolenou rychlost garmin taky nemá všude. já vipnav neznám, ale znám navigace škodovácké, volvácké, bmw, toyotu. Aktualizace map nic moc, jednou za rok. Neříkám že garmin dělá chyby, ale než bych přemýšlel, jakou navigaci zrovna používám, to mám fakt raději jednu a asi nejdůležitější je, že si z PC do ní nastrkám poi, průjezdní body, na PC si optimalizuji trasy a nemusím u toho sedět v autě. Každý si najde něco. Jinak vyzkoušel jsem ledacos, občas zkusím tomtoma, igo, synátor zas experimentuje s různými androidími navigacemi, ale garmin je garmin (připadně navigon). Jde o zvyk a mě už nebaví zvykat si každou chvíli na jinou navigaci. Navíc garmina za 3 roky vyměním za novější výkonnější, hezčí a vybavenější model a i když to udělám 4x, pořád se vejdu do ceny vipnav... Ta jediná přednost - zabudovanost v autě mi nijak nechybí. Ale je to každého volba. Citovat
Vatsug Odesláno 26. červenec 2013 Odesláno 26. červenec 2013 Nejde jen o navigaci, ale lepší a přehlednější panel pro zobrazování funkcí. ten malý někde dole je podle mě nepřehledný. Citovat
radek171076 Odesláno 26. červen 2016 Odesláno 26. červen 2016 Ahoj. Snažím se o aktualizaci, ale vůbec mi to nejde , je tady někdo, kdo by mi dokázal pomoci? Díky Citovat
Dodo1976 Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 Radku to to ještě nemáš? Vždyť jsme si psali v listopadu. Když tak hoď SZ Citovat
radek171076 Odesláno 27. červen 2016 Odesláno 27. červen 2016 Ahoj. Ještě ne. Vůbec mi to nejde a jelikož se blíží čas dovoleny, tak bych to rad pořešil. Proto bych byl moc rad, kdyby se našel někdo kdo by mi pomohl Citovat
JeanPaul Odesláno 11. srpen 2016 Odesláno 11. srpen 2016 Ahoj, potreboval by som pomôcť s upgrade firmware. Mám Peugeot 5008 s WipNav+ (RT6), stiahol som si firmware 2,86. Nemám však predstavu ako sa to upgraduje cez USB. A neviem či moja verzia HW tento nový firmware podporuje. Ako by som to mohol zistiť ? Citovat
MJSytic Odesláno 11. srpen 2016 Odesláno 11. srpen 2016 Chápu, že vznést dotaz a čekat na odpověď ve stylu: 1. udělej tohle, 2. udělej tamto, 3. ... je lákavé, ale pokud vážně nevíš, máš dvě možnosti. Obrátit se na Peugeot servis a ten ti to zařídí a nebo překonat lenost a věnovat tomu nějaký čas a vše si na internetu nastudovat Když použiješ hledání https://www.peugeot-club.com/index.php?/search/&q=wipnav&sortby=newest tak je tu témat ohledně upgrade celkem dost a i postup je popsaný. Případně se dají informace dohledat i mimo naše fórum. V klidu si k tomu sedni a přečti si témata napříč modely. Určitě potřebné informace dohledáš Citovat
Charlie Rose Odesláno 22. srpen 2016 Odesláno 22. srpen 2016 Ahojky, o vestavěné navigaci RT6 trochu řešíme zde: Aktualizace software i map by měla probíhat standartně přes USB. Musí se vše ve správném formátu nahrát na Flashku, tu dáš do USB portu v autě a auto samo rozpozná co na ní je a mělo by ti nabídnout požadovanou aktualizaci. U všech těchto aktualizací je doporučeno nastartovat auto, protože aktualizace map trvá údajně docela dlouho a ekonomy mode ti tam skočí v nejméně vhodnou chvíli. Osobně jsem však aktualizaci software ani map ještě nedělal. Citovat
Dodo1976 Odesláno 24. srpen 2016 Odesláno 24. srpen 2016 Ahoj. Aktualizace map i firmware + nějaké dodělávky mám za sebou. Stačí nebýt líný a pohledat po zahraničních fórech. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.