Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Přidávám ještě jeden dotaz:)

Asi po ujetí 200Km mě vytekla ve předu za pravým podběhem voda!

V jeden moment tekla jako z kohoutku po čase se zastavila od té doby už to pak neudělalo.Kolem víčka nádržky bylo trochu mokro a voda v něm trochu bublala ovšem odkud to vyteklo netuším.Řekl bych že to byl fridex:myslim nahnědlá barva s takovým štiplavým zápachem.Navíc poslední dobou se mě trochu rosí hadice od chladiče a klimatizace.Netušíte kde může být problém že to vyteče a pak už je to zase Ok..díky:) jsem myslel že někde praskla hadice ale tím to asi nebude.

Odesláno

Hadice od klími sa môžu rosiť pre veľký rozdiel teploty okolia a hadici ak je klíma zapnutá.

Voda z chladiča mohla trošku vyfrknúť aj cez viečko ak sa auto priveľmi prehrialo alebo si nedávno menil kvapalinu v chladiči a zle si odvzdušnil systém.

Odesláno

Hnědej smradlavej hnus u pravýho kola spíš vypadá na servokapalinu.

Jestli máš ale v expanzce (v chl. systému) hnědej sajrajt jak kafe a vře to občas, vypadá to spíš na olej ve vodě a pofouklou/prasklou hlavu.

Odesláno

Nebylo to vyloženě hnědá s*ačka:) spíše nahnědlá a trochu mastná.

Dle smradu mě to připomnělo vyteklý fridex ale na druhou stranu momentálně mě teče s hadice od serva olej:nevim takže to může být teoreticky i tím.Když jsem se díval tak kolem motoru ani hadic voda nikde nebyla bylo to někde za plastovým podběhem u kola.

Odesláno

Abych v tom neměl zmatky:D do serva se dolévá jedna kapalina ne? a ta má nádržku s červeným víčkem nad nádržkou na vodu.

Ale je ještě jedna bílá nádržka pod nádržkou na vodu schovaná za karoserií a z motoru jde vidět jen malým obloukem v karoserii.A tam si myslím že to vyteklo...ale nač tam ta slouží to netuším.A navíc mě teče dost olej z hadice od serva v místech kde je tak spojka na hadici.Ale ten olej je černej jak bota přitom všechno ostatní je do hněda..tak se nezlobte jestli vypadám jak mamlas:D ale kdyby se někdo našel a trochu mě to třeba přiblížil byl bych rád:)

Odesláno

k tomu tečení oleje , je to v místě pod nádržkou? sundej starou sponu a dej šroubovací objímku .

Odesláno

Olej ten teče úplně jinde:) dle všeho je to z této hadice od serva.Ale taky že to možná teče někde nad tím což pak už nevím z čeho teda.Ta voda se přidala k tomu tak mě zajímá jestli to s tím nemůže mít něco společného.Protože kdyby vytekla voda tak to bude někde u chladiče nebo u nějaké hadice což tady není.Ale je to někde pod vpravo vpředu co si myslím že už nikde hadice od chladiče apod.ani nejsou.

Odesláno

U 406 rádá prorezává zvláštní kovová trubka, do které vede gumová hadice ze spodku chladiče. Trubka je na koncích kulatá a ve prostředku placatá, je vidět, když odděláš kastlík s řídící jednotkou nebo sundáš kolo a podběh, tak se dostaneš i ke kontrole nádobky na vodu do ostřikovačů

Odesláno

Ajo si právě myslel že na ostřikovače je to ještě více jakoby blíže ke světlu.

Vyteklo to vlastně na plast co je pod předním nárazníkem a steklo to po něm a skrze menší prasklinu ven.Ale odkud to v místech kde je nádržka na ostřikovače vyteklo netuším:nevim vše se odehrálo za pravým předním kolem.

Odesláno

Kdyby byla prorezavělá tak by to teklo řekl bych neustále.Tohle vyteklo jednorázově po ujetí 200Km v kuse.

Asi po hodince jsem vyjel a od té doby už to ani jednou neudělalo..v týdnu to hodím do servisu at se mě na to podívá.

Odesláno

tu máš obr asi tvýho chlazení ,napadá mne zda neprolíná slabší hadičkou co jde od nádržky do chladiče .Chce to pod auto a podívat se odkud to teče

Odesláno

Trochu podobné spíše tím časovým intervalem ale mě to vyteklo někde jinde.Ještě jakoby před předním kolem skoro v jeho ose jen spíše mírně ke středu motoru.A mě to vlastně vyteklo tady tou mezerou kde se jakoby pojí spodní kryt a plastový podběh.Když člověk otevře kapotu tak je to vše schované za karoserií a plasty a tam už myslím ani žádné hadice od chlazení apod. nevedou.Dle všeho i toho schématu je skoro vše na očích když se člověk podívá pod kapotu.Tady je foto odkud to vyteklo ale domyslete si k tomu ten spodní kryt který je tady odmontován.A vyteklo to vlastně přes konec toho spodního krytu a mezerou kde to šlo.Prve to teklo jako z kohoutku a po chvilce jen kapky a pak to skončilo.A ještě bych dodal až po vypnutí motoru ještě jsem předtím pár min stál na místě než jsem motor vypnul tak to bylo OK.Po vypnutí se to spustilo možná náhoda nebo to mělo na to nějaký vliv:myslim.

http://www.2i.cz/8bd96b4192

Odesláno

Takže děkuji že používáš moje fotky ,je to nádržka ostřikovače, kde je doděláno čidlo hladiny, aby to neklamalo. Blíže ke kolu je čerpadlo na ostřik takže ti možná teče tam okolo toho čerpadýlka je tam gumové těsnění .

Odesláno

Nechtělo se mě běhat fotit a našel jsem zrovna tuhle vhodnou fotku;) Každopádně je to možné po cestě jsem použil ostřikovače snad 5x takže by to mohlo být ono.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...