Péťa Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 To je ale systém země-voda, jestli to z obrázku dobře chápu. Za SZ dík! Citovat
velkybanan Odesláno 18. červenec 2013 Odesláno 18. červenec 2013 jj taky děkuji. vrty jsou super dělali jsme to v choraticích a naprostá pohoda Citovat
Milan407 Odesláno 19. červenec 2013 Odesláno 19. červenec 2013 To je ale systém země-voda, jestli to z obrázku dobře chápu. Za SZ dík! Chápeš to špatně, je to systém voda-voda. Z čeho si odvodil země voda? Jediné co tam je u primáru je teplota z vrtu a do vrtu a navíc je zkreslená, protože TČ netopí a tudíž \"do vrtu\" ukazuje přibližně teplotu místnosti a \"z vrtu\" je chladnější, protože zřejmě chvíli před tím běželo čerpadlo ve vrtu, vrt je totiž využívaný i na pitnou vodu. Obrázek jsem poslal spíše kvůli ekonomice (musel jsem ho zmenšit a je hůř čitelný). Mám poměrně přesně měření jednotlivých zdrojů a spotřebičů. Za 2,5 roku spotřebovalo TČ 16223 kW, do teplé vody šlo 4560 kW a do topení 56454 kW, což při (4560+56454)/16223=3,76 a to je docela dobrý topný faktor. Ani v největších mrazech nebylo třeba zapínat spirály, 2.07 kw na jedné z nich pochází z testů. Citovat
Péťa Odesláno 19. červenec 2013 Odesláno 19. červenec 2013 OK, dík za vysvětlení. Jak jsem četl \"vrt\" tak se mi to spojilo se zemí. Citovat
Otan Odesláno 19. červenec 2013 Odesláno 19. červenec 2013 já mám náklady na topení 9000kč/rok ale je v tom vaření i ohřev vody:P To bude asi byt, na RD je to neskutečně málo, leda, že by to byl nějaký pasivní, či nízkoenergetický.:myslim:myslim Citovat
Šalda Odesláno 19. červenec 2013 Odesláno 19. červenec 2013 Já topím dřevem a kotel máme Viadrus Hercules U26 38kw, dřevo mám z práce, roční náklady 0.- tedy když nepočítám práci a těch pár kw co si vezme čerpadlo na pohyb vody. Ale stejně časem budu řešit automatickej kotel buď na peletky a nebo ořech. Prostě něco co bude hořet celej den samo, zatím je nám to jedno, je doma tchýně která udržuje oheň když nejsme doma. Citovat
Jirkap Odesláno 19. červenec 2013 Autor Odesláno 19. červenec 2013 Dostal jsem 3 nabídky na TČ a vždy jiný druh. Cena cca 260 tis bez DPH. A´t počítám jak počítám... tak si nejsem jistý, že se ta investice vyplatí. Takže asi sáhnou po levnější variantě plně automatického kotle na uhlí a pelety. Citovat
Jirkap Odesláno 16. říjen 2013 Autor Odesláno 16. říjen 2013 Takže aktuální téma. RD dřevo-stavba zateplená, nové okna, tepelná ztráta cca 7 Kw. 145m2. Nabídek mám přes 10 od různých společnostech. Cena TČ vzduch-voda od 173 tis po 320 tis. Možnost u některých získat dotaci z programu NZU 2013, což je 60 tis + 5 tis na projekt, když to zadáte nějaké firmě dotace bude cca 50 tis. Nabídka na plně automatický kotel Benekov C16 na uhlí 82 tis, plus úprava kotelny a věci kolem, cca 115 tis. Ten rozdíl v investici je už málo. Rozhoduji se mezi TČ od Acondu, který by vyšel na cca 205 tis nebo Panasonic za 173 tis. [upravil dne 18.10.2013 09:51 od Jirkap] Citovat
Almanil Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 Přemýšlím o změně systému vytápění a vzhledem k tomu, že má být znovu vyhlášena zelená úspora jsem se chtěl zeptat, jestli někdo neví, kde jsou podmínky srozumitelně popsány. Směrnice MŽP jsem si prošel, ale stejně jako laik si nejsem 100% ve všem jistý. Doufám, že to není příliš OT, jestli jo tak vytvořím nový topic. [Edited on 12/2/14 14:54 by Almanil] Citovat
Jirkap Odesláno 12. únor 2014 Autor Odesláno 12. únor 2014 Jo tohle jsem chtěl udělat taky sám, ale nakonec jsem pověřil firmu. Pěkný kupička papíru to je. Sice to stojí peníze, ale nemusíš se o nic starat. Vše vypracuji, včetně projektu, atd. a ty pak jen podepíšeš a podají. Pak čekáš Citovat
Almanil Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 Já jsem si říkal, že to asi stejně přenechám někomu, kdo je v oboru kovaný. Na druhou stranu, když cokoli řeším snažím se tématu alespoň rámcově rozumět. Tak uvidím, pohledám, kdo se tím v okolí zabývá. Nemá někdo kontakt na firmu, která se tímto zabývá a má s nimi pokud možno dobré zkušenosti? [Edited on 12/2/14 16:59 by Almanil] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.