zabit Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Tak jsem se konecne donutil napsat si sem tema, bude slouzit take jako servisni knizka. Muj peugeot 306 2.0 HDi XS 66kw byl vyroben v roce 2000 a prodan v nemecku. Auto ma klimatizaci, senzor deste, elektricky ovladana zrcatka a predni okenka, bederni operku, kotoucove brzdy vpredu i vzadu. V roce 2006 jsem si ho nechal privezt prave z teto zeme. Mel najeto 114000km a byl ve velmi dobrem technickem stavu. Auto bylo v německu \"bourano\" na levy predni blatnik, následně bylo opraveno. Puvodni podoba Po asi ročním jezdeni jsem se nechal hecnout a zajel jsem do Prahy do Vectorem na chiptuning. Vykon nemam zmereny ale po stejnych upravach auta uz byla zmerena a vykon se posunul priblizne na 89kw. Na aute je to neskutecne znat, spotreba pri normalnich jizdach klesnula o 0,5l/100km a to zrychleni se musi zazit. V roce 2008 bylo auto vykradeno, nejakej blbecek si vzal jen zapalovac otvirak na pivo a karticku pojistovny, ale u toho mi rozbyl zadni leve trojuhelnikove okenko a vypacil odemcenou prihradku u spolujezdce. V roce 2012 jsem konecne zakoupil zadni reproduktory a namontoval, jeste to neni doladene, trochu to drnci, stale v reseni. Olej a vsechny filry a menim v pravidelnych servisnich intervalech. Olej davam Mogul extreme 5W-40. Olejove filtry CHAMPION, nebo MAN, vzduchove FILTRON, palivove CHAMPION nebo MAN. 2006 zavareni hadice na klimatizaci nove rozvody (116000km) novy klinovy remen novy palivovy filtr 2007 nove predni sterace (VALEO) 2008 zakoupeny hlinikova kola Cyclone 2009 nove brzdove desticky vpredu i vzadu (FERODO) nova spojkova sada 2010 nove predni plynokapalinove tlumice (MONROE) nove stabilizacni tycky (MOOG) 2011 nova hadice na klimatizaci (Peugeot) nove cepy rizeni (MOOG) 2012 nove pouzdro palivoveho filtru novy palivovy filtr 2013 nove brzdove desticky i kotouce vpredu i vzadu (BREMBO) nove predni sterace (Bosch) repas zadni napravy (Humpolec, auto DOMIN) nove bezpecnostni srouby (STAHLGRUBER) novy zadni sterac (Peugeot) vymena snimace polohy plynoveho pedalu (dil od clena z clubu) 2014 vymena oleje v prevodovce vymena cidla na rychlomer (dil od clena z clubu) Sousana podoba najeto 205 000 km + [upravil dne 27.2.2014 19:35 od zabit] Citovat
MilanF1 Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 No konečně ... stříbrné HDičko tu bude vždy vítáno Citovat
zabit Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 uz bylo na case, ted kdyz me ceka nova zadni naprava, uz zitra Citovat
MilanF1 Odesláno 9. červenec 2013 Odesláno 9. červenec 2013 Hezký, náprava ... já ji mám původní a doufám, že ještě dlouho vydrží ... kolik máš vlastně najeto nyní? Citovat
zabit Odesláno 9. červenec 2013 Autor Odesláno 9. červenec 2013 jo vidis, současnej stav je asi 190 tisic, uz jsem 14dni nesedel v aute tak nevim presne, jezdim ted pujcenym. nechci to trapit aby neodeslo jeste neco vic a to vrzani me hodne vadi, zejtra to snad daj dokupy a doufam ze to jeste par let vydrzi a pak mam v planu 407cku :-) Citovat
zabit Odesláno 10. červenec 2013 Autor Odesláno 10. červenec 2013 tak jsem byl v humpolci, a nova naprava je na aute ... ale asi me ceka snizeni ... posudte sami Citovat
radim.1008 Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 No, jak to pojmenovat, nazval bych to kozou, je to nějak moc vysoko. Citovat
zabit Odesláno 10. červenec 2013 Autor Odesláno 10. červenec 2013 je to neskutecne vysoko, byl jsem taky prekvapenej, ale uz nebyl cas to resit na miste. ted si pripadam jako kdyz na rovine jedu z kopce Citovat
radim.1008 Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Já ti nevím, osobně bych byl nespokojen s odvedenou prací. Jinak na Humpolec jsem neslyšel pět moc chvály. Dokonce vím o lidech tady z okolí, kteří se tam vydali Citovat
zabit Odesláno 10. červenec 2013 Autor Odesláno 10. červenec 2013 fakt jo ? ja prave vim ze to tam vozej vsechny servisi od nas a nikdo nikdy nerikal nic no jako prace je odvedena dobre, jen to chtelo poposadit torzky no, ale to je tezky no, kdyz oni vemou hotovou napravu a jen ji tam namontujou a nahazej na ni komponenty ... jako nejradsi bych to dal jim ze to chci niz, ale to tam clovek musi dovezt auto a pak ho tam pul dne nechat ... ach jo proc to nemuze byt bliz Citovat
Feelly Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Pěkná 306.. Naprava no ono si to sedne... I když to bude trvat Možna ti jí zvedli o zub nebo tak, stejně to bylo i na 405, ale tak to je trochu starší auto než tohle, práce si myslim, že je udělaná dobře a oni to nijak zvlášť neovlivní. Citovat
koblih69 Odesláno 10. červenec 2013 Odesláno 10. červenec 2013 Já mám na Humpolec dobrý reference, určitě o moc lepčí než třeba tady Příbram a pod... Vypadá to přesazený o zub. Citovat
Charles Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 zabit: včera jsem tě potkal v Čáslavi na náměstí 306 pěkna ale ten zadek chce sakra dolu Citovat
zabit Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 no tak pristi stredu se jede na snizeni, opet do humpolce, ale bude to zadara jen jako uprava jejich prace, takze zatim spokojenost s jejich jednanim. no spis chtel jsem se zeptat jak pritvrdit zadek, protoze po tom co jsem tam dal olejove Sachs ( dle doporuceni ) tak je ten zadek hodne mekej ... uvazuju o tom ze bych si tam nechal dat zpet stare tlumice, ale zajima me jak se pozna jestli jsou jeste OK Citovat
zabit Odesláno 11. červenec 2013 Autor Odesláno 11. červenec 2013 Charles: nekdy muzem dat spicha, tvoje 306 by me zajimala, mas ji pekne udelanou, treba bych se mohl necim inspirovat Citovat
Charles Odesláno 11. červenec 2013 Odesláno 11. červenec 2013 neviděl bych problem stači se dohodnout a někde se sejdem Citovat
zabit Odesláno 17. červenec 2013 Autor Odesláno 17. červenec 2013 tak po dnesni navsteve humpolce jsem uz konecne spokojen, napravu snizena o 2 zoubky ( priblizne 4cm ) ted je stejne vysoko jako predek Citovat
zabit Odesláno 17. červenec 2013 Autor Odesláno 17. červenec 2013 jo a zapomnel jsem dodat ze zadni tlumice jsem tam dal zpet originalni co jsem tam mel, ted auto krasne sedi, ty nove od SACHSE strasne houpali ... Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 Pěkná 306.. Naprava no ono si to sedne... I když to bude trvat Možna ti jí zvedli o zub nebo tak, stejně to bylo i na 405, ale tak to je trochu starší auto než tohle, práce si myslim, že je udělaná dobře a oni to nijak zvlášť neovlivní. Nevim jestli jsi nekdy videl zblizka napravu na 306 ale opravdu jsi mimo - to si samo fakt nesedne Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. červenec 2013 Odesláno 17. červenec 2013 jo a 100x omilane ... 1 zub na torzce = 4,8cm. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.