Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se konecne donutil napsat si sem tema, bude slouzit take jako servisni knizka.

Muj peugeot 306 2.0 HDi XS 66kw byl vyroben v roce 2000 a prodan v nemecku. Auto ma klimatizaci, senzor deste, elektricky ovladana zrcatka a predni okenka, bederni operku, kotoucove brzdy vpredu i vzadu. V roce 2006 jsem si ho nechal privezt prave z teto zeme. Mel najeto 114000km a byl ve velmi dobrem technickem stavu. Auto bylo v německu \"bourano\" na levy predni blatnik, následně bylo opraveno.

Puvodni podoba

0no4.jpg u2kl.jpg v140.jpg wlxi.jpg

Po asi ročním jezdeni jsem se nechal hecnout a zajel jsem do Prahy do Vectorem na chiptuning. Vykon nemam zmereny ale po stejnych upravach auta uz byla zmerena a vykon se posunul priblizne na 89kw. Na aute je to neskutecne znat, spotreba pri normalnich jizdach klesnula o 0,5l/100km a to zrychleni se musi zazit.

V roce 2008 bylo auto vykradeno, nejakej blbecek si vzal jen zapalovac otvirak na pivo a karticku pojistovny, ale u toho mi rozbyl zadni leve trojuhelnikove okenko a vypacil odemcenou prihradku u spolujezdce.

V roce 2012 jsem konecne zakoupil zadni reproduktory a namontoval, jeste to neni doladene, trochu to drnci, stale v reseni.

Olej a vsechny filry a menim v pravidelnych servisnich intervalech. Olej davam Mogul extreme 5W-40. Olejove filtry CHAMPION, nebo MAN, vzduchove FILTRON, palivove CHAMPION nebo MAN.

2006

zavareni hadice na klimatizaci

nove rozvody (116000km)

novy klinovy remen

novy palivovy filtr

2007

nove predni sterace (VALEO)

2008

zakoupeny hlinikova kola Cyclone

2009

nove brzdove desticky vpredu i vzadu (FERODO)

nova spojkova sada

2010

nove predni plynokapalinove tlumice (MONROE)

nove stabilizacni tycky (MOOG)

2011

nova hadice na klimatizaci (Peugeot)

nove cepy rizeni (MOOG)

2012

nove pouzdro palivoveho filtru

novy palivovy filtr

2013

nove brzdove desticky i kotouce vpredu i vzadu (BREMBO)

nove predni sterace (Bosch)

repas zadni napravy (Humpolec, auto DOMIN)

nove bezpecnostni srouby (STAHLGRUBER)

novy zadni sterac (Peugeot)

vymena snimace polohy plynoveho pedalu (dil od clena z clubu)

2014

vymena oleje v prevodovce

vymena cidla na rychlomer (dil od clena z clubu)

Sousana podoba

IMG_20130630_162516.jpg

najeto 205 000 km +

[upravil dne 27.2.2014 19:35 od zabit]

Odesláno

jo vidis, současnej stav je asi 190 tisic, uz jsem 14dni nesedel v aute tak nevim presne, jezdim ted pujcenym. nechci to trapit aby neodeslo jeste neco vic a to vrzani me hodne vadi, zejtra to snad daj dokupy a doufam ze to jeste par let vydrzi a pak mam v planu 407cku :-)

Odesláno

Já ti nevím, osobně bych byl nespokojen s odvedenou prací. Jinak na Humpolec jsem neslyšel pět moc chvály. Dokonce vím o lidech tady z okolí, kteří se tam vydali :myslim

Odesláno

fakt jo ? ja prave vim ze to tam vozej vsechny servisi od nas a nikdo nikdy nerikal nic

no jako prace je odvedena dobre, jen to chtelo poposadit torzky no, ale to je tezky no, kdyz oni vemou hotovou napravu a jen ji tam namontujou a nahazej na ni komponenty ... jako nejradsi bych to dal jim ze to chci niz, ale to tam clovek musi dovezt auto a pak ho tam pul dne nechat ... ach jo proc to nemuze byt bliz

Odesláno

Pěkná 306.. Naprava no ono si to sedne... I když to bude trvat :)

Možna ti jí zvedli o zub nebo tak, stejně to bylo i na 405, ale tak to je trochu starší auto než tohle, práce si myslim, že je udělaná dobře a oni to nijak zvlášť neovlivní. :)

Odesláno

no tak pristi stredu se jede na snizeni, opet do humpolce, ale bude to zadara jen jako uprava jejich prace, takze zatim spokojenost s jejich jednanim.

no spis chtel jsem se zeptat jak pritvrdit zadek, protoze po tom co jsem tam dal olejove Sachs ( dle doporuceni ) tak je ten zadek hodne mekej ... uvazuju o tom ze bych si tam nechal dat zpet stare tlumice, ale zajima me jak se pozna jestli jsou jeste OK

Odesláno
Pěkná 306.. Naprava no ono si to sedne... I když to bude trvat :)

Možna ti jí zvedli o zub nebo tak, stejně to bylo i na 405, ale tak to je trochu starší auto než tohle, práce si myslim, že je udělaná dobře a oni to nijak zvlášť neovlivní. :)

Nevim jestli jsi nekdy videl zblizka napravu na 306 ale opravdu jsi mimo - to si samo fakt nesedne ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...